-
Jak wyżej, 238 super. Nie przepadam za streetem, strzałami z biodra itp. To zdjęcie jest dokładnie przemyślane. Musiałeś się dokładnie ustawić, żeby złapać taką symetrię. Potem już wystarczyło poczekać aż ludzie się odpowiednio zakomponują i pstryk. Świetne :)
-
Dzięki!
Dzisiaj upolowane.
Po pierwsz- trzy "żeczy" potrzebne do życia : jeść, pić i czytać [...]
Po drugie- ciągle ktoś chce mi coś sprzedać. Mimo, że sam to robię, to zdecydowanie wolę kupować;-)
242.
243.
-
kolorki Regana świetnie przedstawione swą formą wzbudza zainteresowanie. Zdjęcia z podziemia urzekają geometrycznym ujęciem. Chwila wahania kobiety w którą stronę iść jest bardzo widoczna. Tego ciemnoskórego z 242 pamiętam jak byłem ok. trzech dni temu we Wrocku jak szedł Świdnicką i klął jak szewc na cały głos a wszyscy momentalnie przechodzili na drugą stronę. Handelek dobry moment.
-
244.
Wiejo, ten ciemnoskóry Pan, swym niestandardowym zachowaniem (to on w niedzielę rano zbierał śmieci z chodnika, czym wzbudzał zgorszenie rozespanych jeszcze przechodniów, to on szedł pustą jeszcze Świdnicką w niedzielny poranek prowadząc głośny monolog, trzymając jednocześnie za pazuchą butelkę niedopitej wódki, to on wreszcie na przystanku chowa się aby nikt Go nie zobaczył) i swoją podziwu godną mobilnością (m.in. Dworzec- Galeria- Rynek), wyrasta mi na godnego następcę "Jasia", dodając kolorytu naszemu miastu.
Dzieciaki wołają na niego "Dziadek Murzyn", a dla mnie jest on Philippe Pourquoi.
Dla Wielkiego Nieznajmowego, ode mnie w dowód sympatii ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=FarNEJuCpe8
-
Dzięki!
Podaję do Waszej oceny kilka fotek czasoprzestrzennych ;-):
245. PIPEman #1
246. PIPEman #2
247. MpwiK
248. Odrą
249. Paris'46
-
Człowiek z rurami jest superos.
-
Człowiek z rurami bardzo fajny.
Podoba mi się też zdjęcie budynku. Przytłaczający kadr, oczywiście w pozytywnym znaczeniu.
Tak w ogóle to wszystkie z tej serii przykuwają uwagę. Przy czym z dwóch ostatnich ciekawszy wydaje mi się "Paryż".
-
Zapodałeś ciekawą seryjkę.
Ten z rurami - raczej nie pozował :?::evil: - kurcze z takimi średnicami nie chodziłem - ale już 18-stki nie związane potrafią do szału doprowadzić :)
-
Dzięki za odwiedziny.
Do tych fot mam własne ex post,
- PIPEman, oczywiście samo życie, czyli w drodze do skupu złomu, pod górkę bo nie ma lekko, jak zresztą wiemy
- MpwiK, postępując zgodnie z analizą "Kota da Win ci", to w tym skrócie Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji czyli MPWiK ukryty jest sekretny przekaz. Odczytywać należy to tak:
M- Marek
p- pisarz
w- wrocławski
i- intelektualista
K- Krajewski
Zresztą tajemnym sposobem budynek z tej fotki jest ściślej powiązany z tą osobą
Fotki związane z Wieżą Ciśnien MPWiK są na conajmniej jednej książce Krajewskiego, jeżeli się nie mylę to w książce "Dżuma w Breslau" http://www.marekkrajewski.pl/img/ksiazki/4.jpg
Czytałem też, że wykorzystana została fotka forumowicza "Wrocek" z "CF" http://fotogalerie.pl/fotki/upload/2...5760687778.jpg
- Odrą, kurna ile to musiałem się naczekać i wymarznąć na kładce obok ZOO, żeby coś w końcu raczyło przepłynąć! Skutki tego odczuwam do dziś. Dlatego fota powinna nosić tytuł
"Odrom i grypom"
- Paris'46, ciekawią mnie czasami takie zabawy w refleksy, tu odbicie odbicia w witrynie. I co ciekawe to odbicie odbicia jest bardzie urealnione niż "oryginał. A moda troszkę mi zalatuje tamtym czasem i stąd tytuł.
Pozdrawiam
-
Z ciekawostek w "podziemnym mieście" Wrocławia jest pompa Siemensa, która nieprzerwanie pompuje nieczystości od ponad 100 lat.
Facet z rurami wymiata.