Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
Wbudowana błyska gdy zmienię ustawienia temperatury dla automatycznego WB i Flesza... funkcji jest tam od liku mam nadzieję, że o to chodziło? Mam jeszcze w domu flesza Tumax od 4/3, mogę go sprawdzić jak będzie potrzeba.
Nie. Podnosisz wbudowaną lampę błyskową. Wybierasz "Manualne ustawianie balansu bieli - Ustawienie Bieli" np. dla ustawienia 1-go i wykonujesz Ust. MenuSet. Lampa wyzwala?
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Nie. Podnosisz wbudowaną lampę błyskową. Wybierasz "Manualne ustawianie balansu bieli - Ustawienie Bieli" np. dla ustawienia 1-go i wykonujesz Ust. MenuSet. Lampa wyzwala?
U mnie pierwsze to właśnie ABW, dokonałem tam ręcznie korekty i błyskał, podobnie w ustawieniu dla flesza i ostatnim manualnym.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
U mnie pierwsze to właśnie ABW, dokonałem tam ręcznie korekty i błyskał, podobnie w ustawieniu dla flesza i ostatnim manualnym.
Abyśmy się dobrze zrozumieli. W linku, jaki podałem, umieściłem filmik, jak autor ustawia manualnie WB z użyciem lampy błyskowej wbudowanej oraz zewnętrznej. Czy tak ustawiając WB (jak na filmie) wbudowana lampa błyska?
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
Abyśmy się dobrze zrozumieli. W linku, jaki podałem, umieściłem filmik, jak autor ustawia manualnie WB z użyciem lampy błyskowej wbudowanej oraz zewnętrznej. Czy tak ustawiając WB (jak na filmie) wbudowana lampa błyska?
To akurat nie jest manualne ale automatyczne za pomocą wzorca w ustawieniach "custom". Zrobiłem to przed chwilą dokładnie krok po kroku za tym Panem z filmiku i lampa błyska.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mcarto
To akurat nie jest manualne ale automatyczne za pomocą wzorca w ustawieniach "custom". Zrobiłem to przed chwilą dokładnie krok po kroku za tym Panem z filmiku i lampa błyska.
Dzięki za potwierdzenie.
Odnośnie samego nazewnictwa to masz rację, natomiast instrukcja mówi o "Manualnym ustawianiu balansu bieli"...
Pytanie do użytkowników Gx7. Jak to jest z tym odchylanym wizjerem.
Czy rzeczywiście tak jak piszą na forach on się po jakimś czasie "wyrabia" i samoczynnie się odchyla?
Bujdy piszą. Mam od stycznia 2014 i zatrzaskuje się z wyraźnym kliknięciem i samoczynnie się nie odchyla.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
Bujdy piszą. Mam od stycznia 2014 i zatrzaskuje się z wyraźnym kliknięciem i samoczynnie się nie odchyla.
Dzięki za odpowiedź.
Mógłbyś napisać coś więcej jakie są Twoje wrażenia z użytkowania tego aparatu?
Zastanawiam się nad kupnem mojego pierwszego sprzętu (głównie podróże). Waham się między EM5/10 a Gx7.
Ktoś jeszcze mógłby rozwiać moje "obawy" odnośnie tego wizjera?
Miałem E-M5, E-M10 zostałem z GX7. Jednak każdy ma swoje preferencje. Jedno jest pewne, że GX7 ma najszybszy i najbardziej niezawodny AF z tych wymienionych.
Mnie bardziej irytowało to,że ten wizjer ...sporo odstaje.
Uzywałem tego aparatu przez 4 mies. i w tym czasie nic się nie wyrobiło