Dokładnie, a humor polegał na tym, że kradziej odstawił scenkę "karate" przed Jokerem, który następnie sparodiował tą samą scenkę przed złodziejem.
Pytaj.
Wersja do druku
Dokładnie, a humor polegał na tym, że kradziej odstawił scenkę "karate" przed Jokerem, który następnie sparodiował tą samą scenkę przed złodziejem.
Pytaj.
Tak, tak, przypominam sobie :)
Pytanie będzie techniczne. Może lepiej zostawić je tym, którzy nie wiedzą, a jeśli nikt nie wygoogla, to wtedy niech odpowiadają ludzie, którzy wiedzieli bez szukania ;) Pytanie jest takie: dlaczego lustrzanki średnio-formatowe dwu-obiektywowe, tak zwane TLR (jak moja Yashica D) są z reguły cichsze niż lustrzanki jedno-obiektywowe (jak np. Pentacon Six, albo Olympus OM-20) i nie "szarpią" przy robieniu zdjęcia?
Pzdr
Bo lustereczko nieruchome :)
Wiedziałem, jescze mam w piwnicy Starta.
Technicznie będzie, z tematu który lubisz Suchar.
Na czym polega wywoływanie akutancyjne ?
Wywołanie akutancyjne:
Nie wiedziałem, na czym polega i jak to się nazywa, ale coś wcześniej słyszałem o tym procesie. Znajomy wywołuje w Rodinalu 1+100 przez 30 lub 45 minut (nie pamiętam dokładnie) i zdaje się, że wywołuje właśnie akutancyjnie.Cytat:
Celem wywoływania akutancyjnego jest uzyskanie jak największej ostrości konturów obrazu. Przypomnijmy tylko, że wywoływacz akutancyjny to wywoływacz energiczny, ale o niewielkim stężeniu substancji wywołującej. // Wywołując akutancyjnie musimy dbać, aby jak najmniejsza była wymiana wywoływacza pomiędzy roztworem a emulsja, gdyż wymiana ta niweczy wpływ poprzecznej wędrówki wywoływacza wzdłuż emulsji, a ta jest przecież odpowiedzialna za efekt takiego wywoływania. Osiągamy to właśnie poprzez minimalne mieszanie wywoływacza w trakcie wywoływania.
Pzdr
bingo :)
Ja tak wołałem czasami, daje dobre efekty.
Pytasz :wink:
suchar, to pytanie już było w Quizie, tylko wtedy pytano kto założył tą grupę :)