jak to wszystko w tle to jego to dominanta twarzy jest całkowicie usprawiedliwiona a poza tym z mimiki twarzy wynika, że ma nowy pomysł i w pośpiechu zaraz zanotuje.
Wersja do druku
jak to wszystko w tle to jego to dominanta twarzy jest całkowicie usprawiedliwiona a poza tym z mimiki twarzy wynika, że ma nowy pomysł i w pośpiechu zaraz zanotuje.
Dziękuję za komentarze. Kolejną fotę zatytułowałem: "Bo gdy nudzą się, to mniej brudzą się".
662
662 - fajne miny, ale zdjęcie takie sobie. Widać Twój styl, ale jakoś tak zbyt albumowo jak dla mnie, zbyt spokojnie.
Pzdr
Rzadko mi się podobają zdjęcia cudzych dzieci ale to jest bardzo OK. Bardzo sympatyczna fota a mina i oczy modela na pierwszym planie - cały tata... ;-)
Lubię takie autentyczne zdjęcia - będące pamiątką z rzeczywistości a nie jej kreacją. Nawet zaklejony paluszek tu pasuje... Kadrowałbym tak samo...
sympatyczny maluch :) komputer uspokaja :D
662. Sielankowa fotka a maluch reaguje prawidłowo, jak nie dają mi pograć na kompie to już po zabawie, nic ciekawego Bardzo ciepłe i naturalne także ten plaster na palcu córki oraz nie schowany podkoszulek do rękawa bluzy ;)
bardzo rodzinnie naturalne, ciepłe, spokojne, w łagodny sposób odzwierciedlające zwykłą domową sytuację. Pozdrawiam.
Kacper też ma plasterek na palcu, ale go nie widać. Wsadził palec wskazujący do strugaczki i przekręcił. Próba zatemperowania sobie palca skończyła się ścięciem kawałka paznokcia. :roll:
Fota pod światło z okna plus flesz odbity od sufitu.
Dzięks za komentsy.
Jeszcze jedna fotka z tej "sesji".
663
Co do poprzedniego zdjęcia. Bardzo fajne, i nie będę tu oryginalny - ciepłe:) To drugie też, choć ręka z myszką jakoś mało mi tu pasuje. Natomiast przedni plan... Znowu czuć ciepło domowego ogniska:)
Fajne dzieciaki:)
Wujek, popatrz na drugie zdjęcie w kontekście pierwszego.
Foty zrobione wczoraj. Dziś mój syn ma już trzy rany na palcach. Nie wyrobię na plasterki. Cała matka... :roll:
Znam już historię ze strugaczką i wiem co ten plaster oznacza;) Tak czy siak, mi się zdjęcia podobają.
Gorzej będzie jak dzieci podrosną i spoważnieją. Czy nastąpi wtedy kryzys twórczy? ;)
wujek.samo.h, czy widzisz przycisk Edytuj :?: Używaj go, a nie wal post pod postem... Ja nie będę tego sklejał, następny taki skasuję.
Rafał, na ostatniej fotce dużo bardziej podoba mi się mina i kadrowanie, bardzo przyjemny portret (świetnie się prezentuje w tak obrobionym B&W), ale przeszkadza mi ta ręka z myszką. Zupełnie ona niepotrzebna, wyrasta gdzieś z tego chłopaka. Bez niej byłoby znacznie lepiej.
Pzdr
"Bo gdy nudzą się, to mniej brudzą się"...
Dzieciaki, jak widać, oswojone są z aparatem Taty a Ty chwytasz chwile jak na ulicy.
Bardzo naturalne i niewymuszone kadry a dzieci jednak za bardzo się nie nudzą ;)
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota:
664
- Ciepełko, sennie, wiosna panie...
Ta mlodsza kobitka w tle, trochę psuje nastrój skrzywioną miną. Pewnie to MSI, to nie była taka okazja, jak pisali ;)
Rafał,
Systematyczne śledzenie Twoich fotek skłania mnie do sformułowania następującego wniosku - najlepszy jesteś w portretach sytuacyjnych, patrz choćby nr 661 - malarz z przebarwioną buźką ujety jako niby dodatek do obrazów (nawiasem mówiąc śmiało cięty obraz w lewym dolnym rogu robi wrażenie), a mimo to jest postrzegany przez większość komentatorów nie tylko jako główny bohater przedstawionej sceny, ale i historii, o której najwięcej opowiada jego twarz. To samo z portretem dzieci nr 662 - też zdjęcie opowiada wiele, skłania do głębokiej inetrpreatacji.
Potrzebne są specyficzne zdolności, aby móc cyknąć w locie taki portret, który jest bardzo znośny kompozycyjnie, efektywnie technicznie podkręcony, aby wzmocnić wrazenie i z którego ekspresja aż by sie wylewała. Te zdolności, to sprawność reporterska oraz umiejętność dotarcia do wnętrza człowieka poprzez uchwycenie jednego, jedynego, niezwykle ulotnego momentu, w którym fotografowana scena pulsuje prawdą.
Aby Cię nie wbijać w zarozumiałość (bardzo szkodliwy stan), dodam że nie wszystkie Twoje fotki są jednakowo dobre.
Pzdr, TJ
ułaaa portrety dzieciaków - bomba
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota nosi przydługawy tytuł: "Kiedyś byłam taka piękna..."
665
665 - bardzo ładne kolory. No, nie powstrzymam się i powiem - analogowe :-)
Coraz bardziej lubię tego mojego Rikosia. Nie robiłem żadnych testów (bo ani nie umiem, ani nie lubię), ale po kilkuset fotach mam wrażenie, że całkiem sporą ma rozpiętość tonalną.Cytat:
Zamieszczone przez Smerf Maruda
Ahhh ta rozpiętość :mrgreen: świetna fota ;)
pzdr
665 - rzeczywiście kolory piękne, kontrast idealny, Łukasz ma rację ;) Trochę mi się tylko tytuł nie podoba. Wolałbym bez niego, by nie narzucać interpretacji.
Pzdr
Masz rację. Bardzo rzadko tytułuję zdjęcia.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
663- urtwaliłeś bardzo charakterystyczną czynność dzieciaka i jak poprzednie jest bardzo sympatyczne,
664- mimika twarzy mężczyzny jest powalająca,
6665- bardziej odebrałem zdjęcie jak pytanie czy ta obniżka jest dla naszego asortymentu. Pozdrawiam.
Dzięki Ci Panie , ze stworzyłeś matkę.... Przecie on (syn) jest tylko twórczy, poszukuje.
Strasznie mi się podoba.
Ja przepraszam, żem niecierpliwy, ale Robert, gdzie fotki? :-) Siakoś tak przywykłem, po przejrzeniu forum, zajrzeć w "Zdjęcia Czarnego", a tu kicha ostatnio... ;-) Popraw się, proszę :-D
Przechodzę właśnie sześćset pięćdziesiąty czwarty kryzys tfórczy. :D (foty robię w krótkich chwilach wolnych od kryzysów ;) ).Cytat:
Zamieszczone przez Sebastian_T
Tymczasem fota:
666 (numer bestii ;) , skojarzenia z ustrzelonym osobnikiem przypadkowe. Myślę, że bestią jest to coś, co kolo dzierży w łapie)
Bułeczka była nieświeża?
Fotę chciałem zatytułować: "...miał być z bananem..." ale po pierwsze jestem wrogiem tytułowania zdjęć, po drugie to byłoby niepoprawne politycznie. A jak wiadomo, nasze forum wolne jest od polityki... ;)Cytat:
Zamieszczone przez rocco
Bo miał być z bananem a jest z kartoflami.
Dwoma.
Nawet z profilu ale twarz nietuzinkowa i mówiąca raczej "co za shit!", choć zapewne sekundę potem jednym kęsem schrupał toto maleństwo ;)
ps. a propos poprawności, to ja już nie mogę zamówić "małej czarnej" kawy?
Fajny, wyrazisty.
Dziękju for koments. Next zdjęcie.
667
Zdjęcia, to lekarstwo na wszystkie głupie dyskusje o niczym :)
667 - nie powala. Uchwyciłeś dość typową scenę specyficznego chodu (spokojny, z rękami za plecami) dla policjantów. Szkoda, że nie wiadomo, co patrolują. Gdyby było wiadomo, zdjęcie miałoby więcej historii.
Pzdr
Zupełnie do mnie nie trafia... co chciałeś opowiedzieć tym zdjęciem?
Ech, chłopaki. Odkąd przestaliście robić zdjęcia, staliście się mocno krytyczni. Może sami coś pokażecie? :roll:
To co napisałem nie dotyczy tylko tych dwóch ostatnich postów w moim wątku.
Rafał, o co Ci chodzi? Jakiś nie w sosie jesteś od dwóch dni. A ja to niby nie pokazywałem? To, że nie komentowałeś, nie znaczy, że nie pokazywałem. Wiesz co... Ostatnio więcej robię na analogu, a nie skanuję. Naprawdę... :/Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny