Coś mi się wydaje, ze nikt na oczy nie widział innej wersji.
Takie fotki były na początku, przed premierą obiektywu, może to zdjęcie prototypu?
W ażdym bądź razie przez moje ręce przeszły dwa egzepmplarze, oba "zwężające się".
Wersja do druku
Coś mi się wydaje, ze nikt na oczy nie widział innej wersji.
Takie fotki były na początku, przed premierą obiektywu, może to zdjęcie prototypu?
W ażdym bądź razie przez moje ręce przeszły dwa egzepmplarze, oba "zwężające się".
Wszystkie 70-300 są takie same.
Nie ma to jak zdjęcie z perspektywy :grin: ... i ile potem gdybania.
Ostatnio popełniłem taką fotkę w celu sprawdzenia tego szkła.
Ogniskowa max, przysłona 8, ręczne ustawienie ostrości.
Przed zmniejszeniem wyglądała jeszcze lepiej.
Jestem zadowolony.
Dla mnie mniodzio. i jeszcze przez most i drzewa dobrze pokazałeś perspektywę powietrzną.
Pozdr
Szpaki w akcji (70-300). Ciekawostka: zaobserwowałem, że jak obcy szpak przyleciał do młodych z robalem w dziobie to te nie chciały się wychylić z dziupli mimo, że wcześniej regularnie wychodziły po jedzenie. Skąd wiedziałem, że obcy? Bo po chwili pojawiła się para i przepędziła gostka przy aplauzie młodych. I weź tu bądź dobry.
Fotki robione przy maksymalnej ogniskowej i maksymalnej dziurze czyli 300 mm i f5.6.
IS=ON, ISO 800, 2 ostatnie nieco skadrowane. Kolory nie ruszane.
Wygląda to co najmniej dobrze. Na moje, obiektyw rysuje podobnie do 40-150.
Patrząc na te i inne fotki chyba zdecyduję się na ściągnięcie tego szkiełka ze stanów (http://www.broadwayphoto.com/viewpro....bwayphoto.com - $320 wydaje się być rozsądną opcją)
Nie wiem, czy już o tym było, ale może ktoś zechce powiedzieć, jaką minimalną przysłonę ma ten obiektyw na ogniskowej 150 mm?
Witam - przy 150mm wychodzi f 4,5
epicure:
nie napalaj się na używanie 70-300 przy otwartej dziurze - trzeba domknąć do 5.6 albo ciut bardziej coby jakość była dobra.
puchan:
no to pozamiatałeś, świetne ptaszki i kolorystyka.
pytanie do posiadaczy:
namierzyliście może jakiś sensowny sztywny pokrowiec na 70-300? mały to on nie jest a w komplecie brak więc trzebaby coś dokupić.
ja używam czegoś takiego:
http://www.lowepro.com.pl/Products/A...s_Case_2S.aspx
Obiektyw mieści się bez problemu, można powiedzieć, że na styk bo nie ma luzów pomiędzy osłoną przeciwsłoneczną i ściankami pokrowca a mimo to nie trzeba go wciskać na siłę :). Na wysokość też jest OK.