Zapach wiosny już jest, zawsze dość wcześnie go wyczuwam, co powoduje wzrost endorfin :D
Mieszkając całe życie na północy kraju jestem pokrzywdzona, bo gdy we Wrocku i Kraku już mają żonkile - u nas dopiero wszystko pomału zaczyna kiełkować.
Wersja do druku
Zapach wiosny już jest, zawsze dość wcześnie go wyczuwam, co powoduje wzrost endorfin :D
Mieszkając całe życie na północy kraju jestem pokrzywdzona, bo gdy we Wrocku i Kraku już mają żonkile - u nas dopiero wszystko pomału zaczyna kiełkować.
Co prawda już trochę cieplej, ale niestety nie aż tak jak u Ciebie. Nawet oglądałam dziś wnikliwie drzewa i krzewy, ale śladów wiosny jeszcze nie ma. :cry:
Przyjemnie się ogląda Twoje wiosenne zdjęcia.
No i dobrze :)
Korzystając z ładnej pogody, wybrałem się nad Men. Od długiego czasu nastawiałem się na jeden budynek. Dotychczas widziałem go tylko z samochodu, przejeżdżając nad Menem. Szklany, wysoki, okrągły a koło niego niski hotel dla żeglarzy (w pobliżu jest marina):
Nie znalazłem sposobu na pokazanie tego budynku "w całości". Można go sfotografować albo z łodzi na Menie (z południa) albo z bulwaru (ze wschodu). Ta druga możliwość, ma jednak zasadniczą wadę- przeszkadza słońce. Może latem, wczesnym ranem, kiedy słońce wstaje najdalej na wschodzie albo wieczorem, kiedy słońca jeż nie ma a jeszcze jest jasno. Spróbuję! :)
Tymczasem, zrobiłem kilka zdjęć otoczenia i kilka zbliżeń tego budynku.
238 to fragment sąsiedniego budynku. Mnie się skojarzył z luksusowym statkiem wycieczkowym.
239 pokazuje różnorodność form architektonicznych.
240 pokazuje jak, na zewnątrz wygląda ten budynek
Wow,zdecydowanie bardziej lubię w Twoim wątku oglądac i komentowac zdjęcia jak ostatnie.
Przykładając się do tego tematu,można zrobic doskonałe fotografie,zważywszy,że wiele budowli w Twoim mieście zostało zaprojektowanych przez wybitnych architektów.
Tak sobie marzę,że kiedyś to kupię obiektyw typu tilt/shift ale to chyba prędzej będę musiał zmienic system.;)
No chyba że...
Najbardziej podeszło mi to ostatnie, 240. - geometryczne budowle fajnie wyglądają w czystych kadrach, bez "przeszkadzaczy". Tu mi się podoba ta surowość.
No i dzięki za wiosnę, dziś przyszła :D
240 zdecydowanie najbardziej, czysta forma