Masz rację ale nie miałem wyboru- za chwilę chłopak skończył zabawę. Gdybym nie zrobił zdjęć z tego miejsca, nie miałbym żadnych :-P
Teraz kilka zdjęć głównego obiektu tego wzniesienia (góry?) i widok "w dół" przez przecinkę.
Wersja do druku
Trzecie i czwarte jak dla mnie za ciemne.
I krzywe?! :) :P
Piątka jest najlepsza- las :)
Tym razem postanowiłem zapolować na robaczki :wink:
Wiem, że kitowy 40-150 nie jest do tego typu zdjęć najlepszy ale co tam :-P
Podoba mi się tonacja dwóch pierwszych, przy czym drugie jest najlepsze. :) Bardzo delikatne, lubię takie fotografie. :)
Zdjęcie nr 2 bardzo ładne. I ważka na 4 bardzo fajnie wyszła.
Nono, helmuth, co cietak naszlo na "robaki"? :P
Fajne proby, 2 i 4 zdecydowanie
Poprzednia wrzuta udana, zadne nie jest za ciemne (nawet z histogramu to wynika) moze tylko highlightsy podbic.
2 i 4 bardzo ładne :)
czwarte jest fajne, ale mysle ze mogles inaczej kadrowac:wink: z poprzedniej wrzutki- obiekt ciekawy:)
Tomashhh zaproponował inny kadr.
Hmm... sam nie wiem :roll: Źdźbło po przekątnej nieźle wygląda, ważka też jakby bliżej mocnego punktu. Natomiast teraz ważka zajmuje mniej miejsca w kadrze a mi zależało, żeby była możliwie duża.
No nie wiem :roll:
Co myślicie?
To przytnij-moze tak
przyznam Ci sie Henryk, ze ciachnąłem to zdjecie bez jakiegos wielkiego zaglebiania sie, czy wazka powinna zajmowac mniej czy tez wiecej miejsca w kadrze i na zdzblo po przekatnej nawet uwagi nie zwrocilem (samo wyszlo :wink:) odeslalem Ci na maila, bo nie mialem czasu na forum siedziec za dlugo. No i w Twojej wersji, to jak dla mnie, wazka jest zbytnio w centrum
chyba Mirek znalazl zloty srodek:wink:
Patrzę na wersję Mirka i widzę, że główka jest w MP.
W mojej wersji też starałem się główkę umieścić w MP (niestety "na oko" :-P) ale chyba wybrałem nie ten co trzeba :grin:
PS
Mirek, skąd masz taki szablon, jakiś program?
No, no... Panie! Otworzyłeś inną szufladę widzę i bardzo dobrze. Waszka cudna :roll:
P.S. Owady przynajmniej prostować nie trza :-P
Z poprzedniej serii to 683 na którym widoczne sa trzy wieże jak na szczycie nowoczesności i plenerek przez luk w lesie na 684. Z ostatnich bardzo na tak to trzmiel na kwiatku przodem tj 686 i oczywiście ważka z widocznymi skrzydełkami na 688.
Dzięki za ciepłe przyjęcie robaczków w moim wykonaniu :grin:
Wracam w bliższe mi rejony :-P
686 i 690 są bardzo dobre.
Pozdrawiam.
Bardziej podoba się ujęcie w pionie ponieważ dało to w kadrze fajne przestrzenne zabudowanie.
Tez pionowe bardziej :)
Forma widze cie nie opuszcza :)
A poszedles tym mostkiem dalej? Ciekaw jestem, czy nie dalo sie wyciagnac bardziej "czystego" kadru dalej- bez tego drzewa z lewej, ale tez z kolejnym filarem.
Jak wiejo i k@czy też mi bardziej pionowe leży :grin:
Ważka śliczna. :) Kładki dla mnie trochę zbyt mdłe. Koloru mi brakuje, zwłaszcza na wersji pionowej.
Ważki to piękny temat do zdjęć. Twój okaz jest uroczy, brakuje mi tylko więcej światelka na pierwotniej wersji.
Serdecznie pozdrawiam :grin:
No co tu dużo pisać. Masz oko do tej architektury.
Ladne fotki.
Jak ogladam Twoje architektoniczne foty, to mam ochote zamknac swoja puszke na dnie jakiegos przepastnego kufra i zajac sie.. bo ja wiem? Uprawa marchewki, bo to chyba by mi w miare dobrze wychodzilo ;-)
Szacun.
Thomasso
Wracasz do formy;)Galeryjne świetne:wink:
Naprawdę udane foty!
Fajne kadry wyszukujesz : )
3. z tej serii mi się najbardziej podoba, kompozycyjnie : )
Pozdrawiam : )
Chcesz powiedzieć, że Polska to jakaś dziura internetowa? :> ;)
Czesc Helmuth :mrgreen: Ostatnia seria nie moze sie wyprzec swojego autora.
Podoba mi sie perspektywa z jakiej spojzales na budynak w ostatniej fotce. Chyba bardziej niz ta z galerii.
Pozdrawiam goraco :oops:
30 stopni... szczesciarze.....
helmuth- jak to sa Twoje zdjecia przy wychodzeniu z dolka, to co bedzie jak ty z niego wyjdziesz ???
Niemniejjednak najbardziej "ozywia" fota z panem wkomponowanym w "ksztaltowisko". Moze jedynie cilabym leko od dolu, zeby go ladnie wtopic w otoczenie i pozbyc sie obcego elementu w kadrze-brazowego chodnika.
Zauwazylem tez inne odcienie nieba na twoich zdjeciach- zmieniles jakos "przepis" na wolanie blekitu? Podoba sie :)
Imponujące jest Twoje spojrzenie na architekturę. Moim zdaniem wszystkie zasługują na galerię.
Nie będę już nic zmieniał w tym zdjęciu z panem ale mam podobne z panią :-P, które zgodnie z sugestią Wiejo, wstawiam do galerii:
696
O to chodziło?
Co do nieba to może "sprawka" polara. Daje lekki zafarb a dodatkowo z reguły przyciemniam niebo. Może dlatego błękit wydaje się inny.
Cofnąłem się trochę w wątku:
Jasne, że poszedłem :)
Choć napisałem:
to pogrzebałem na dysku i znalazłem takie ujęcie, oczywiście tylko z fragmentem pierwszego pylonu