Też mi to przyszło do głowy. Z drugiej strony jednak w warunkach bojowych możliwość błyskawicznego wskoczenia do/wyskoczenia z pojazdu też może decydować o przeżyciu.
Na tym zdjęciu te siedzenia z przodu jak wygodne klubowe fotele wyglądają:-)))
Wersja do druku
Też mi to przyszło do głowy. Z drugiej strony jednak w warunkach bojowych możliwość błyskawicznego wskoczenia do/wyskoczenia z pojazdu też może decydować o przeżyciu.
Na tym zdjęciu te siedzenia z przodu jak wygodne klubowe fotele wyglądają:-)))
Ostatnia wrzutka z pokazów w Katowicach - Daimler Ferret Mk 2.
Załącznik 159125
Załącznik 159126
O!
I czyms takim poruszac bym sie chcial :)
Twoje obawy są słuszne - dla osób cierpiących na klaustrofobię wnętrze byłoby koszmarem. :wink:
Dziś wrzucę jedną z perełek Muzeum Lotnictwa i Astronautyki w Le Bourget - Delahaye 1915 służący do wynoszenia latawców używanych w czasie I W.Ś. Dla zainteresowanych link do strony opisującej ten ciekawy system.
Załącznik 159199
Ciekawe. O balonach obserwacyjnych słyszałem, ale że latawców też używano do wynoszenia w powietrze obserwatorów nie wiedziałem.
Trzeba było mieć niezłego pampersa, aby czymś takim wznieś się w powietrze. :shock::shock::shock::mrgreen:
W tamtych czasach radzono sobie chyba inaczej. :) W każdym razie odważnych ludzi wtedy nie brakowało.
To znaczy, że klaustrofobia jest Ci obca. :wink:
Kontynuacja niezbyt znanych pojazdów - Peugeot D5T eksponowany w 2012 roku na krakowskim Małopolskim Pikniku Lotniczym.
Załącznik 159249