Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą
ok. (stabilizacja elektroniczna) moze byc zabojcza dla (na razie) procesora .
przyjalem - i zgadzam sie.
W takim razie sensor "canona" moglby byc w dalszym ciagu dobra alternatywa dla panasonicowych ostatkow... Chocby dla realizacji innych proporcji obrazu - kwadrat czy 3:2
Cytat:
Zamieszczone przez
skow
Tez jestem i dlatego mnie to bawi.
Obok siebie w autobusie stoją ona i on. Ona spojrzała na niego, on na nią.
- Informatyk – pomyślała studentka.
- Studentka – pomyślał bezdomny.
Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą - to ja teraz rozgadam się
Cytat:
Zamieszczone przez
Roberto73
piszę o plasticzakach 40-150 , 14-42 , 45 , czy 9-18 . No chyba że stajemy się tacy wyjątkowi posiadając Olympus PEN , że cena nie gra roli.
Jak Cię boli cena KITów kup sobie zestaw dual KIT jakiegoś nowego PENa i opchnij korpus.
Wyjdziesz na tym tylko na plus. Trochę kreatywności. Mało kto kupuje same KITy.
Jak Cię boli cena mZD 9-18mm weź ZD (nie jest takie wielkie znowu).
Cytat:
Zamieszczone przez
Roberto73
Lubię system PEN ale to nie znaczy, że lubię być traktowany jak idiota w kwestii cen.
Ktoś Ci każe kupować? Mnie wkurza cena Panaleici 45mm 2,8. I co?
I nic - używam dalej Sigmy 105mm, bo mam dobry wybór w kwestii cen mając e-pl1.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Odwrocilbym pytanie, co duze lustra robia, by nie dac sie zlapac takim mikrusom?
Tylko nie przytaczajcie prosze matrycy Sonego pliss....
Dobre zastrzeżenie :arrow: Produkty Olympus i Panasonic po prostu nie są dla osób szukających ISO pierdylion.
Jak ktoś wyjdzie z tego założenia, w końcu zobaczy jakość optyki, niezawodność, gabaryty, brak FF i BF itd.
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Jeśli OM-D nie będzie miał gier 3-D, to Oly strzeli sobie w stopę.:twisted:
Mi się marzy nawigacja GPS, e-book, mp3 (no i OGG bo jestem fanem open source :cool:) i wyjście jack 3,5mm na słuchawki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafał Czarny
Zatem system jest bezużyteczny, kupowanie nexa to w moim przekonaniu głupota.
Dla wielu osób nastawiających się z góry na podpięcie manuali pod cyfrowe body jednak NEX ma sens. Duży. Dzięki matrycy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fiozo
Dwa jak pomyślę o podpięciu do tego np. 12-60 to bałbym się to wziąć do ręki. Fakt ze szkiełkami m4/3 jest całkiem ok, ale podpinanie do tego szkieł 4/3 to jakaś pomyłka
Używałem na początku e-pl1 z 14-54mm i było OK. Gdyby nie AF nawet nie myślałbym o zmianie słoika.
Cytat:
Zamieszczone przez
mynameisnobody
przecie mówię jak chłop na ugorze> Canon się dogadał z olympusem a niejako przy okazji wsadzają zamówione matryce do swojego G1X i następców. -bo mogą.
Nowy Oly z matrycą od Canona (z g1x)... byłbym zaskoczony... bardzo pozytywnie zaskoczony,
ale z tego co mi wiadomo jak dotąd Canon tylko sam dla siebie robił matryce.
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
Nikon 50mm 1,8 jest gorszy :mrgreen:. Powiem więcej - wolę zapłacić cenę dwóch 50 1.8 AF-S by mieć jakość i szybkość 45mm.
Możesz gdzieś poszukać podobnego wątku gdzie sam na początku miałem podobne zastrzeżenia.
Myślałem że 1100zł za 45mm 1,8 to sporo, jest przecież kilka stów tańsze od N/C 50mm 1,4 i 2,5x droższe od 1,8.
Zobacz jednak racjonalnie - masz kompaktowy odpowiednik 90mm ze światłem 1,8 za 1100zł
mam wrażenie że 45mm widziałeś tylko za szybką sklepu "nie dla idiotów" dumając nad wyższością jednego nad drugim.
Jeśli nie - to porównaj mi proszę 45mm pod tymi względami jak: szybkość AF, celność AF, głośność AF, ostrość na 1,8.
Czy ty aby napewno piszesz o tym obiektywie, ktory to w polowie zeszlego roku mial swoja premiere?
Bo mam wrazenie, zes go wcale w lapach nie trzymal;)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Czy ty aby napewno piszesz o tym obiektywie, ktory to w polowie zeszlego roku mial swoja premiere?
Bo mam wrazenie, zes go wcale w lapach nie trzymal;)
pozdro
Nie o starszym, który w łapach miałem. Hm. No dobra jestem trochę nie na bieżąco. :-P.
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
Nie o starszym, który w łapach miałem. Hm. No dobra jestem trochę nie na bieżąco. :-P.
No to Nikkor AF 50/1.8D zapewne to byl;)
Nowy to zupelnie inna konstrukcja, rowniez kwotowo;)
pozdro
Tym razem na rumorsach napisano że 12800 w OM-D wygląda jak 3200 w E-P3.
Ale tylko [FT3].
pozdrawiam
Z tym ISO to taki sam bullshit jak było w E-5. Podejrzewam, że matryca jest ta sama co w Panasonikach a internetowe trolle obchodzi tylko i wyłącznie matryca i potem znowu będą płakać, że ich oszukano.
Wow, ruski link do strony Janko trafil na 43R, tylko patrzec jak pomiedzy tapetkami beda reklamy :)
Tak sie tylko little nabijam :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Wow, ruski link do strony Janko trafil na 43R, tylko patrzec jak pomiedzy tapetkami beda reklamy :)
Szkoda, że nie powisiało dłużej bez wyjaśniającego komentarza :)