dla takich zalanych chałup jak na 1 zdjęciu to można przemoczyć, ale na drugim kompletnie nie pasuje mi ta kolorystyka z deszczowym dniem. taka zieleń jaskrawa to chyba nie ta pogoda, no chyba że trawa jakaś malowana ;)
Wersja do druku
dla takich zalanych chałup jak na 1 zdjęciu to można przemoczyć, ale na drugim kompletnie nie pasuje mi ta kolorystyka z deszczowym dniem. taka zieleń jaskrawa to chyba nie ta pogoda, no chyba że trawa jakaś malowana ;)
327. ciekawe, dobre kolorystycznie, warto było podjeść w pole ; ).... jednak dla mnie ciut przekontrastowane.
328. szkoda że drzewa są ciemne - ich zielony kolor ożywiłby to "mokre" ujęcie.
Cześć apz'ecie! Kapliczka fajna ale ten tercet poniżej .... no miodek po prostu!
Witaj, 327 i 8 bardzo ładne i nastrojowe ale , nie sądzisz, że gdyby było mniej dołu a więcej góry byłoby lepiej ? Kapliczkę odruchowo zrobiłoby się w pionie, Ty zrobiłeś w poziomie i okazało się, że z tymi domami w głębi fajnie wyszło.
pozdrawiam hb.
1 super
Kapliczka świetna, polski klimat ;)
Szkoda,ze mgla nie byla wieksza,takie bardziej tajemnicze by bylo i delikatniejsze.O takie w tym kierunku by bylo,ale o wiele lepszeZałącznik 55125
Jakbyś w mych myślach czytał. I wygasiłeś żółcie i czerwienie - z tym mam największy kłopot by znaleźć równowagę w czerwieniach i zieleniach. Nic nie kombinowałem z przeźroczystością, ale zapisałem cały plik po wyplewieniu ogrodzenia i hydrantu zastanawiając się nad dalszą obróbką - wczoraj wieczorem skoncentrowałem się na znalezieniu równowagi miedzy kapliczką, dalekim planem i białym niebem. I nie dokończyłem, będę dziś za chwilę dalej nad tym plikiem pracował. Spróbuję dokończyć.
Fajna sprawa - jechałem sobie, zobaczyłem obrazek, zatrzymałem się zrobiłem 4 fotki i pojechałem dalej. Przed komputerem spodobały mi się dwa ujęcia. Cała sesja nie trwała więcej jak 5 minut. Suszenie butów i spodni i skarpetek trwało do wieczora. Ale warto było.
Pozdrawiam AP.