-
Taborety, taborety , analogia do "telefonów" Ciechowskiego - tak się mi skojarzyło, po zobaczeniu tego zdjęcia. Oczywiście bardzo mi podpadło to zdjęcie.
Smerfie - mam takie pytanie offtopowe, rozglądam się za analogowym korpusem z AF . Jeśli nie trafię na Pentaxa Z-1p, to na pewno bedę celował w Minoltę . Odpada na pewno Dynax 7 i 9 ( wiem , świetne są, ale za drogie na moją świnkę ). Myślę o ostatnim Dynaxie 60, lub coś z serii 600/800 si - wyprowadź mnie z błędu, jeśli się mylę - lub potwierdź trafny wybór ;).
-
@rocco: podziękowania :-)
@kasprzyk: dzięki :) I nie, nie aranżowałem krzesełek.
@Wiejo: nie wiedziałem, co podoba mi się w focie 77, ale dzięki Tobie umiem już to nazwać :-) Fajnie, że zaglądasz i komentujesz - zawsze miło czyta się Twoje uwagi na temat zdjęć.
@rumpel: również dziękuję :-)
Co do korpusu - miałem kiedyś podobny dylemat i kombinowałem podobnie do Ciebie :-) Z-1p to klasa sama w sobie, był alternatywą do Minolty. No i kosztuje tyle, jeśli nie więcej, co Dynax 7 - wydaje mi się, że możesz nie chcieć go kupić z tego względu. Z wymienionych przez Ciebie najmniej polecam Dynaksa 60 - to niby nowa konstrukcja, ale nie umywa się do starszych, choćby 800si.
Z wymienionych przez Ciebie zdecydowałbym się na 800si z gripem, jeśli nadarzy się okazja, jeśli nie - dokupisz później. 800si jest świetna, używam jej z przyjemnością. W dobrym stanie dostaniesz ją za niewielkie pieniądze. Pomyśleć, że był to aparat dla profesjonalistów swego czasu...
-
Nadrobiłam zaległóści. Zdjęcia z Portugalii bardzo miłe dla oka. Portugalii nie miałam okazji zobaczyć.
Gratuluję wrażliwosci na wychwytani e niuansów i detali. Twoje zdjęcia charakteryzuje prostota i przejrzystość kadrów ktorą bardzo lubię.
Pozdrawiam:grin:
P.s. podoba mi się 70, bluszcz na malowniczym tynku i pranie na lince:wink:
-
Wanilio, dziękuję. Do Portugalii jest drogra prosta, my jechaliśmy przez Amsterdam, ale wyobrażam sobie, że dla Twojego Pana Kapitana to mała wycieczka z takiego Morza Śródziemnego. A warto!
Spacerujemy dalej po Porto.
Porto, jak wiecie, jest znane z... porto. To wzmacniane wino, specyficzne w smaku, nie każdemu smakuje, mi, powiedzmy szczerze, średnio, chyba, że słodkie, pod suszone owoce. Ale wiem, że są amatorzy. Ktoś z Was?
Na zdjęciu magazyny, w których wino dojrzewa. Dynax 7, MAF 28-135, Fuji Provia 100F.
79.
On the roofs of Porto sur Flickr : partage de photos !@@AMEPARAM@@http://farm4.static.flickr.com/3383/3332396727_944906da92_m.jpg@@AMEPARAM@@3332396727@ @AMEPARAM@@944906da92
-
Lubię porto, jak się więcej wypije fajnie szumi w głowie, podejrzewam że to szum morza. :)
Minimalistyczne zdjęcie, lubię minimalizm.
Pozdrawiam
-
Dobre :) ALe do k@czego w takich klimatach troszkę Ci jeszcze brakuje ;)
Ćwicz :D
-
-
No i fajnie, podziękowania!
@grizz: lubię kaczego, ale nie, nie inspirowałem się ani nie próbowałem rywalizować :-)
-
79- sztorm na Morzu Czerwonym :p
Fajne! :)
-
Lubię takie fakturki jak na dachu. Kolory niezmiennie będą zachwycać. :)