Moze pani zamiescila w gazetce w dziale matrymonialne anons i taka zdegustowana ... :-)
Wersja do druku
Poodba mi się ponieważ w dość ciekawy sposób do którego przyczyniło się połączenie zdjęć oddaje rys osobowości. Nie będę pisał jakiej ale współczuję kelnerowi.
Co wy chcecie od pani, przeciez ona tylko krzyzowke rozwiazywala.
Portrety Natalki-
To coś dla Dziadka :)
Śliczności, szczególnie drugie z podświetlonymi włoskami :)
Wanilka, oba porteciki Natalki śliczne :roll: Przeglądam się i nie mogę się zdecydować które zdjęcie małego aniołka bardziej mi się podoba... ale chyba to drugie.
Teraz ja się rozmarzyłam :grin:
Słodko:) Podoba mi się:) Piękne oczki :)
Dziękuję za wizyty :grin:
Jeszcze jeden portrecik :grin:
Piękne portreciki ostatnie, cudne
Fajne :) tylko pieprzyk odciąga moją uwagę :)
Ciep[łe z dziecinnym klimatem bardzo naturalne portrety Natalii. Portret Mi sympatyczny ale tło trochę negatywnie oddziałuje zacierając wyrazistość istotnego dla tego ujecia lewego kucyka.
no i jeszcze jeden....
Podobają mi się oczy :) To ?Twoja córka:)?
Robisz coraz piękniejsze portrety nie tylko Twoim modelkom, ale również Twój avatar jest uroczy :)
Natalka 2 - jest super.
Wszystkie te portreciki są świetne.
Pozdrówka.
Dziękuję za miłe słowa:grin:
Myślę , że przede mną jeszcze dużo pracy zwłaszcza z opanowaniem światła. Czytam i czytam różne artykuły, ale najważniejsza jest praktyka.
A modelki zaczęły strajkować, czego owocem jest avatar :wink:
Mam nadzieję, że szybko znajdę jakiś choćby niepedagogiczny:wink: argument na przekonanie moich osobistych modelek do współpracy.
p.s. tak, to moja córcia, młodsza i bardziej podobna do mojej lepszej połówki :wink:. Starsza to skóra ze mnie. :grin:
A co sądzicie o tym?
Ładnie, niemniej z prawej strony, ramię bardzo mocno niedopracowane. Zawsze do Ciebie wpadam, ale nie zawsze komentuję. Niemniej wielkie gratki za pustynne i te dolarowo dubajowe. Bardzo piękne zdjęcia. Wątek śledzę i będę śledził:)
W zasadzie to prawe ramię to efeky małej GO , nie wiem jak mogłabym z tym popracować. Czyżby zwiększyć GO?
Być może tak, być może!
Przejrzałem wątek pobieżnie i muszę stwierdzić, że zaliczyłaś b. duży progres, to widać szczególnie jeśli chodzi o portrety. Tylko tak dalej.
Witaj :) Ostatnie za jasne jak dla mnie, przedostatnie za to bardzo sympatyczne!
Oglądam wiele zdjęć na różnych forach i lubię zapamiętywać te , które w jakiś sposób do mnie przemawiają. Próbowałam opanować światło w takim właśnie jasnym zdjęciu. Nie udało mi się to tak jak bym tego chciała (tło o kolorze kremowym ciągle mi przeszkadza), ale byłam najbliżej ze wszystkich wykonanych prób. Walka ze światłem, balansem bieli, odległością lamp, parametrami to badzo skomplikowana sprawa. Mam nadzieję, że dojdę do wprawy.
Chętnie wzięłabym udział jako pomoc fotografa w jakiejś fotograficznej sesji, żeby z bliska zobaczyć jak to się robi. (mogłabym parzyć kawę:wink:).
Dajcie znać jak będziecie coś wiedzieć :grin:
Jeśli macie jakieś fajne linki dot, fotografii studyjnej będę wdzięczna. :grin:
Mnie się podoba :) Lecz od razu rzuciła się w oczy różnica koloru tła po lewej i po prawej :)
Z wykorzystaniem jednej lampy
http://www.prophotolife.com/2008/06/...ust-one-light/
Bardzo fajne te Twoje portrety.
Może tutaj znajdziesz coś interesującego:
http://www.lastoliteschoolofphotography.com/
Pozdrawiam
Za cienki bolek jestem żeby cokolwiek radzić ale niech mi wolno będzie wyrazić swój zachwyt. Piękne zdjęcia córeczek.:grin:
Na Mi2 bardzo podobają się oddane emocje i ciepły klimat codziennych domowych zajęć. Na ostatnim za jasno i zbyt dosłownie.
Dziękuję za opinie, będę nadal próbować w tej jasnej tonacji , aż dojdę do efektu do którego zmierzam.
Wrzucam autoportret, co sądzicie o takim oświetleniu?
Na świetle to się nie znam, ale oczy masz super :)
swiatlo jak swiatlo, ale zes sie uciela okropnie......
Czy jak się mówi kobiecie coś miłego musi mieć to podtekst? :)
Za miłe słowo dziękuję :)
Jakoś mi do kwadratu takie ucięcie pasowało, zwłaszcza, że głosy były jak ciąć - to zdecydowanie- no to ciachnęłam :wink:
szkoda ,że tak mało wskazówek od gości....
mam nadzieję, ze chłopcy sie ożywią jak zaniedługo wstawię zdjęcia 18 -stek, bo sesja w planach :wink:
Kadr taki sobie, ale w końcu pytasz o światło :wink: nie o kadr.
Mi się wydaje ok. Może ciut za ciemne, ale to naprawdę odrobinkę.
A moim okiem kompozycja niezrównoważona ja bym trochę dołu uciął.
Boże jakie ja mądre słowa piszę?
Jak dla mnie tez odrobine za cimno. Natomiast nie mam nic przeciwko kwadratowi, sama tak lubie, ale nie bardzo mi podchodzi takie ciachniecie glowy i troche za duzo na dole. Ale ja sie nie znam na portretach, tak sobie tylko gdybam :roll: