Dzieki za wizytę, jeszcze jedno lotnicze:
Załącznik 76089
Wersja do druku
Dzieki za wizytę, jeszcze jedno lotnicze:
Załącznik 76089
183. Orzeł (trochę skundlony) - respekt, dużo było polowania na takie ujęcie?
Dzięki jeszcze raz. Mewa siedziała na takiej kamiennej kuli na słupie (z reguły tam siedzą). Ustawiłem ostrość i czekałem, niestety światło było bardzo ostre i wyszło takie plaskate, poza tym krzaczory w tle. Nie zawsze się ma to co się chce. Ostatni ptaszor bardziej ststyczny zrobiony ZD 50 f2.
Załącznik 76094
z tych 3 ptaszorów to pierwszy najciekawszy, drugi fajnie/y, że w locie ale mi nie leży kolorystycznie niebo, jakieś takie żarówiaste aż oczy bolą. Może jakby popracować nad nim to będzie naprawdę świetne foto.
Dzięki za wizyt i opinie. Ptaszor numer dwa był robiony w ostrym popołudniowym słońcu , które barwi wszytko na taki pomarńczowo-żółtawy kolor. Coś tam próbowałem mieszać przy wołaniu ale nic mi się nie podob - albo niebo robi się dziwne albo cała reszta.W końcu ustawiłem temperaturę na 5500K, tintę na 0 i potem sprawdzałem pipetką po wywołaniu dokładając chłodny filtr - teraz w jednym miejscu na łbie ptaszora jest równo ale w dalszym ciągu coś tu trzeba posuwać.
Załącznik 76209
ale jest lepiej :)
Co prawda zbliżaja się Świeta z choinką w tle, ale z braku laku pobawiłem się takim jednym pstrykiem żeby nie było iż sprzedałem Olka.
Załącznik 76976