kowal73 - faktycznie kormoran fajny, myślałem, że to perkoz :)
Wersja do druku
kowal73 - faktycznie kormoran fajny, myślałem, że to perkoz :)
To może ja coś dodam.Krokodyle Moreleta - Meksyk , pierwszy z Kanionu Sumidero w scenografii znanej nam z najbliższych wypadów poza miasto.
Drugi już w komfortowych warunkach rezerwatu lasu namorzynowego w Celestun.
Ale straszne te śmieci :(
Drugie zdjęcie ładne i przynajmniej czysto
Lisiajamka ale śwagier forfiter :)
slaszysz woda opadła na tyle, że da się w Rogalinku chodzić wokół drobnych rozlewisk wodery są niepotrzebne jednak kalosze do kolan wskazane. Mimo wszystko były miejsca gdzie niestety podejść się nie dało.
Muminek bardzo fajne kadry.
Cieszę się że kormoran przypadł do gustu. Na razie posucha w Rogalinie, ale sytuacja może się zmieniać z dnia na dzień. Zdjęcie robione z namiotu nakrytego siatką. Mam nadzieje że ten sezon wykorzystam na maxa.
krokodyl krokodylem, ale syf okropny... :shock:
Witam
Dzisiaj mimo mroźnego wiatru, chmur i śniegu na ziemi i w powietrzu zrobił się wielki ruch dzięki czemu mogłem poćwiczyć w strzelaniu do drobnej zwierzyny:wink:.Pojawiły się stada kwiczołów, kosów, paszkotów, pliszki siwe, rudziki, kopciuszki, zięby i masa innej drobnicy. Gruby zwierz- orliki krzykliwe- dotarł już na Bałkany i z ciepłym powiewem zawita u nas.
Zdjęcia niezmiennie E-520 + tuba optyczna SW 80ED
U mnie stara bieda:
ostatni strzał sprzed 2 tygodni - para pluszczy budująca gniazdo (raczej jako dowód występowania - cyknięte z daleka) - niestety obawiam się, że nic im z tego nie wyjdzie - gniazdo usytuowane w prowadnicy śuzy na rzece (ruchoma część) oraz dodatkowo regulacja rzeki (ścięte drzewa, wykopy przy samej tamie - prace pełną parą) - przykry widok - chciałem się zasadzić na zimorodki, niestety od czasu uregulowania wody w tym miejscu - zero ptaków :(