-
2 załącznik(ów)
Odp: zdjecia dobasa
Meczet Tin Mel z 12 wieku...
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1361476178
oraz lisek chytrusek - zwany potocznie Fenkiem (Vulpes zerda)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1361476188
Babciu babciu a po co Ci takie wielkie uszy....
Fenek ma charakterystyczne, duże uszy, dzięki którym ma dobry słuch i może efektywnie chłodzić ciało. Generalnie jest to lis pustynny - dzikie zwierze żyjące w piaskach Sahary. Fenki Jednak, jako, że mają w miarę łagodne usposobienie często są wyłapywane przez miejscowych Ten nieszczęśnik ze zdjęcia świeżo co przeszedł ze stanu wolnego do procesu udomawiania
Jakoś pora chyba porozdzielać te zdjęcia tematycznie i powydzielać np zdjęcia z Maroka...
-
Zdjęcia Erg Chebbi i Medresy Alego ibn Jusufa robią wrażenie. Pozostałe też świetne.
-
Piekne fotki. Fenka też.
Pozdrawiam.
-
Bardzo mi się podoba ta fotka spod arkad, jest w niej wiele rytmu, postać w głębi pokazuje głębię i skalę, światło się sączy, cegiełki wibrują, zdobna surowość kłuje w oczy, paleta kolorów skromna, ale jak posegregowana. Technicznie obiektyw wymalował to wszystko bez zarzutu, z wszelkimi subtelnościami, czysto i kontrastowo.
Pzdr, TJ
-
Panie Dobas, wiecej by się chciało.
-
uwielbiam FENKI :) :) :)
jest uroczy :)
to powyżej niego również
niemniej jednak chytrusek mnie zauroczył :) :)
-
Fociłeś e-pl3? Jestem pozytywnie zaskoczony, bo myślałem, że om-d. :)
-
Świetne zdjęcia. Erg Chebbi, odcisk stopy, Medresa Alego ibn Jusufa... wszystkie świetne. :)
Ps. Przydałyby się numery przy zdjęciach co ułatwiłoby odnoszenie się do konkretnych fotografii.
-
Marcin meczet Tin Mel super.
-
Numerowałbym ale nie wiem od ilu zacząć :) Jako, ze jest nowy dział dotyczący fotografii podróżniczej - to chce w końcu te zdjęcia posegregować i opisać w danych wątkach.
Tak - w Maroko używałem E-PL3. Na wyjeździe miałem EPL1 i EPL3 - ja fotografowałem głownie EPL3. OMD - będzie w użytku od następnego wyjazdu.
W EPL-3 najbardziej podobał mi się chyba odchylany ekran w połączeniu z ZD12. Szeroki jasny obiektyw i niepozorny aparat na szyi pozwalający na kadrowanie bez przykuwania uwagi tłumu - co w krajach arabskich jest ważną rzeczą.
Między EPL-3 a E-PL5 / OM D widzę przepaść na korzyść OMD - jednak EPL-1 jak dla mnie już dużo może więc E-PL3 siłą rzeczy też daje radę :)