Zwierz wygląda jakby myślał "O kurde, Bodzip z aparatem. Nie ruszam się to może mnie nie zauważy" ;) :D
Wersja do druku
Zwierz wygląda jakby myślał "O kurde, Bodzip z aparatem. Nie ruszam się to może mnie nie zauważy" ;) :D
Jura c.d.
Złoty Potok i jego źródła
1131. Załącznik 164055
1132. Załącznik 164051
1133. Załącznik 164052
1134. Załącznik 164053
1135. Załącznik 164054
no tak, mieszkaniec jaskini zdominował całą wrzutę.... widać ma siłę rażenia odwrotnie proporcjonalna do gabarytów ;)
P.S. a tak swoja drogą to nie wiem czemu, ale ile razy spojrzę na tytuł "Bodzipkowe różności" to czyta mi się "Bodzikowe próżności". czy da się to jakoś leczyć? :roll::lol:
Da się. Moja próżność jest wielkości tej orzesznicy :mrgreen:
...
Ostrężnik - Jura
1136. Załącznik 164060
1137. Załącznik 164061
1138. Załącznik 164062
1139. Załącznik 164063
No Bogdan...nie wiem czy dam radę coś ciekawszego fotnąć. ..chyba będę musiał tam chwile spędzić :-)
Jaki cudny gryzaczek! :) Przesłodki. :)
W naturze sery nie rosną, lepiej podsypać ziarna lub orzeszki. :)
Dzisiejszy odcinek będzie się nazywał: "Dziury Jury" :mrgreen:
Wszystko oczywiście to jaskinia Ostrężnik, zwana przez miejscowych płucami lub oskrzelami. Samo wejście do jaskini jest wąskie, ciasne i nie na mój brzuch :shock: Jaskinia ma 90 metrów długości.
1140. Załącznik 164107
1141. Załącznik 164108
1142. Załącznik 164109
1143. Załącznik 164110
1144. Załącznik 164111
1145. Załącznik 164112
1146. Załącznik 164113
1147. Załącznik 164114
1148. Załącznik 164115
Świetna dziura :), sam bym w nią wlazł :lol:
Foty przednie, co do dziury, są sposoby na jej powiększenie co usunie wymieniony problem. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Las, potok ekstra, kiedy ja to ostatni raz widziałem, dawne to czasy były. :cry:
OOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!
no dziury to Ci się udały, są zarypiaste. ciekawe jakżeś te wszystkie dziury wyczaił, użyłes nosa? ;) :mrgreen:
Niezła ta jaskinia Bogdan...chyba się tam muszę wybrać :-)
Złoty Potok i Ostrężnik ładnie pokazane, do dzisiaj nie znałem tej jaskini, dziękuję:).
Fajne dziury jury.
Jura to ziemia przeklęta, straciłem tam 20 lat:) Przyroda niesamowita - obok Ostrężnika warto bramę Twardowskiego. Dalej Góry Gorzkowskie - piękne i malownicze.
bardzo ciekawe te jurne fotki, trochę się nachodziłeś po tych górkach, ale widzę że do dziurek też zaglądałeś ;)
Jura - zamek. Krzyśku, no nie ma tu panny w bieli wyjącej z wieży :roll:
Na początek tablica informacyjna aby czytaczy / oglądaczy wprowadzić w temat :)
1149. Załącznik 164161
1150. Załącznik 164160
1151. Załącznik 164162
1152. Załącznik 164163
1153. Załącznik 164164
1154. Załącznik 164165
Ładne miejsce. Chyba z wiosny się tam wybiorę.
Jak na porządny zamek przystało jest i królowa :)
ho ho ho.... ale przestrzeni w tym zamku?! stado koni może tam biegać ;)
To jest czarodziejski zamek... W wigilię Kupały ukazuje się cały, wtedy echo po lesie niesie... dzwonienie łańcuchów dusz potępionych... ;):mrgreen:
Jura - Brama Twardowskiego :)
1155. Załącznik 164184
1156. Załącznik 164187
1157. Załącznik 164185
1158. Załącznik 164186
Oj coś mi się widzi że trza by się spotkać znowu na Jurze...:esystem2:
Ja też ja tez
to zaklepuj miejsce i termin, ludziska przyjadą. Co prawda na Jurze na zlocie byłamtylko raz, ale ssłuchy dochodziły, że tam wszystkie złoty mocno udane były.
Bodzio jaskinie uwielbiam, zamki w takim stanie także, a brama przecudna, nic tylko tam jechać
Ośrodek z wygodami w miejscowości Masłońskie Natalin - 50m do zalewu Porajskiego ( ptasia wyspa dla pierzowców:) do zamków i jaskiń ok 20 km.
http://www.pokojemartynka.pl/cennik
kiedyś zrobiłem tam Zlot Volvo, jedyna niedogodność to katering jedzeniowy, dowiem się jak teraz, choć w pobliżu smaczna pizza, i obiady domowe.
tu drugie ujęcie tego samego ośrodka https://www.youtube.com/watch?v=nE0_qbr66A8
Druga miejscówka na polu namiotowym. Czyste i estetyczne łazienki, toalety itp. Stanowiska z zadaszonymi ławkami, dostęp do prądu. Miejsce ogniskowe. Za płotem Skały Rzędkowickie, do zamków kilka km, Góry Zborów i co tam jeszcze.
Tam też Zlot Volvo - jeden z najlepszych :)
http://jura.slaskie.travel/Poi/Pokaz...w-rzedkowicach
Oczywiście mogę proponować herezję bo przyznaję nigdy nie byłem na zlocie fototalibów ( biję się w piersi) i nie znam warunków brzegowych dla takiej społeczności.
Też jestem za:grin:
Warunki brzegowe to jakieś 110 - 130 zł za dobę/osobę. W tym spanie, śniadanie i obiado-kolacja. Oraz dostęp do dużej sali gdzie można pogadać, dostęp do grilla lub miejsca na ognisko.
Po cenniku od tej "Martynki" widzę, że można ponegocjować, zwłaszcza, że zloty poza sezonem się robiło.
Jest jeszcze pytanie ile osób z grubsza ( nie mam nic przeciw grubasom - sam mam nadwagę:).
Żeby jeszcze zamącić- genialny ośrodek w Gliczarowie ( Podhale), warunki bdb, ceny genialne, jedzenie boskie, pieczony baran i inne świniaki, łoscypki od sąsiadów. Tyle że Zakopianka i daleko dla centralnej Polski o Pomorzu nawet nie wspominam. http://www.nocowanie.pl/noclegi/glic..._pokoje/31823/
Ostatnio mile wspominam malownicze miejsce i świetne warunki noclegowo ogniskowe w Załęczu. Uroczo, cicho, tanio. Bardzo czysto i estetycznie, zakole Warty i las. Miejsce na ognisko grill na uboczu - można śpiewać do rana :) Geograficznie centrum - prawie wszyscy mają blisko. Bonusik - Parzymiechy - centrum leczenia uzależnień :)
http://meteor-turystyka.pl/zalecze,zalecze-wielkie.html
Ośrodki testowane na zwierzętach znaczy się osobiście tam byłem, zlotowałem w grupie Volvo ( jak już wspominałem wcześniej).
No właśnie... chętni :roll:
Ja ostatnio kombinowałem u pani Zosi Szarawary z Zdyni, ale że gospodyni poczyniła w poprzedzającym okresie sporo inwestycji, więc nie bardzo mogła pójść mi po kosztach, tym bardziej, że chętnych mało było. Stąd i do jesiennego zlotu nie doszło.
A jako że już dwa zloty robiłem: Nowica i Wysowa, więc może ktoś coś... :)
Optymalnie jest od 30 osób wzwyż.
-------
Może by któryś mod przeniósł dyskusję o zlocie do tego wątku ?
Łeba
1159. Załącznik 164549