Ten dziób to swoją drogą, ale błysk musi być :wink:
Wersja do druku
Popołudniowa kąpiel
Załącznik 156534 Załącznik 156535
pomocy, co to jest za ptak ?
ustrzelony w Bułgarii
Wygląda mi na młodego gąsiorka.
Klasycznie "łabędziowo" ;-)
I jeszcze takie dla kompletu z "młodzikiem" ;-)
szpak szkodnik :)
Ranny myszołów przed odjazdem do ptasiego szpitala.https://forum.olympusclub.pl/attachm...0&d=1443467237
ech, te oczy:roll:
Śliczny. :roll::grin:
Piękne oczka :)
Pozdrawiam.
Czuje się już lepiej, został na kwarantannie na miejscu :-) Ma uszkodzone skrzydło i jeszcze samodzielnie nie lata, ale skoczył na stół w ogrodzie i wlazł na tuję i na płot. Dziwnie na mnie patrzy, trochę się boi, ale pozwala czasem zrobić zdjęcie. Po południu oddalił się na pola - nie wiem, czy jeszcze wróci :-(
Mam przedpotopowy sprzęt, ograniczone możliwości obróbki, co się dało - wstawiam:
.Załącznik 157997 Załącznik 157996
Sprostowanie: pierwszy ptak z żółtym dziobem - to chory bielik. Jutro zabiera go lekarz. Może udami się zrobić mu jeszcze zdjęcia. Drugi - to myszołów, też jest chory. Trochę namieszałam. :roll:
Piękne oba drapole, oby jak najszybciej mogły wrócić na łono natury.
Dzisiaj na działce obserwowałem polującego krogulca (w pewnym momencie przeleciał jakieś 1 - 1.5m ode mnie), niestety łopata jest kiepskim sprzętem do fotografowania. :mrgreen:
Ładna sztuka :)
Dzisiejsze ptice tatrzańskie:
strażnik szałasu pasterskiego :D w Dolinie Chochołowskiej - rudzik:
Załącznik 158205
Załącznik 158206
kontroler jakości szyszek kosodrzewiny :D na grani między Grzesiem, a Rakoniem - płochacz halny:
Załącznik 158207
Załącznik 158208
Rudzik piękny, no i świetne tło typu Sosnowiec nocą...Płochacz daleko :)
Ponieważ mam ostatnio niedosyt w fotografowaniu ptaków :mrgreen: wrzucam z dzisiejszego spaceru w Babich Dołach - była cuuudowna pogoda...
Załącznik 158274
Kormoran z mewką super. :mrgreen:
małe conieco...
Załącznik 159747
Przekupiłeś go żarciem. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
W końcu za pozowanie jakieś tantiemy być muszą. :mrgreen:
Ekstra ptaszorek. :mrgreen:
Ćwirek ma po prostu parcie na szkło... :)
Czy ja wiem...Ty byś się takiemu gofrowi też nie oparł :mrgreen:
Załącznik 159858
Załącznik 159857