Zawilec ladny...
Wersja do druku
Zawilec ladny...
No dobra, zdopingowałeś mnie :-P
Jakoś nie pasowało mi większe rozmycie tła. Wyglądało to bardzo sztucznie: cały ptaszek ostry (no, prawie :wink:) a tło rozmyte. Musiałbym jeszcze wprowadzić nieostrości ptaszka a to już gra nie warta świeczki :grin:. Po prostu tło jest zbyt pstrokate.
Byłem od ptaszka jakieś 2m, niestety dla tego obiektywu to jeszcze trochę za daleko (musiałem sporo wykadrować), no i nie można go bardziej otworzyć.
to chyba dobrze, ze Cie zdopingowalem:wink: mysle ze tlo jest teraz sporo lepsze, ale caly kadr wydaje mi sie zbyt ciemny, wiec moze by troche jasniej?:roll::)
Wiosenny rozkwit na zdjęciach zawsze z przyjemnością się ogląda. Zawilec bardzo ładny, lubię też ich leśne kobierce.
Jeszcze trochę wiosny
Wiosenne fotki swietne...
Jak dla mnie 664 najładniejsze, te czerwone pąki dodają dynamizmu całości :grin:
Sympatycznie to wygląda i jest ładne, pogodnie nastraja. Fajnie by było jakby biel na dwóch pierwszych przypominała te biel płatków z ostatniego.
Dzięki za odwiedziny :grin:
U mnie dalej wiosennie
Wiosna na Ciebie działa, jakiś romantyczny ostatnio jesteś. Wstaw jakieś gmaszysko bo wątek zaniknie. Kwiatki także mają przyjemną architekturę budowy pręcików i płatków a zainteresowanie nimi bardziej niż skromne:grin:.
Wiosna dziala na wszystkich....:-)
Dobrze kiedyś powiedział k@czy, nie pamiętam dokładnie ale sens był taki, że już z tej architektury "nie wylezę", tego oczekują oglądający. ;)
Ostatnio, jakoś moje zdjęcia wydają mi się niewarte pokazywania. Nie wiem czy to wiosenne przesilenie, czy naprawdę nie ma co pokazać. :roll:
Oceńcie sami:
Helmuth , k@czy mial racje :wink:Cytat:
Dobrze kiedyś powiedział k@czy, nie pamiętam dokładnie ale sens był taki, że już z tej architektury "nie wylezę", tego oczekują oglądający. ;)
Cierpie na te sama chorobe...:lol::lol:Cytat:
Ostatnio, jakoś moje zdjęcia wydają mi się niewarte pokazywania. Nie wiem czy to wiosenne przesilenie, czy naprawdę nie ma co pokazać. :roll:
Oceńcie sami:
Ostatnie faktycznie nie porywa (przynajmniej mnie)
Zdecydowanie wole te ostatnie wiosenne kwiatki.
Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia (Tobie i sobie)
To wiosenne przesilenie- teraz powinno być tylko z górki :wink::grin:
Helmuth tak napisałem ponieważ widzę, że oglądalność jest ale wpisów jak na lekarstwo gdyż co tu pisać o kwiatkach czy to wiosennych czy innych. Wiem, że to banał ale czesto są to kwiatki do których mamy jakiś osobisty stosunek przez ich posadzenie, uprawianie więc sfocenie efektu pracy jest niejako naturalne bo to cieszy. Nie chcę szufladkować i jestem od tego daleki a wszelkie eksperymenty i chęć pokazania realizacji innych tematów cieszy. Byłbym zapomniał ostatnie gmaszysko ładne ale zimne w porównaniu do ciepła kwiatków:grin:.
Czy mi się wydaje czy na ostatnim lewej ciutkę za dużo?
Osobiście, według mnie to bardziej mnie się podobają Twoje fotki w wydaniu przyrodniczym niż architektonicznym.Pozdrawiem,
Więc może jednak coś drgnęło :-P
Nie wydaje Ci się. Faktycznie z lewej u góry troszkę więcej :oops:
Z tych ostatnich- mi też :grin:
Wszystkim dziękuję za wpisy. Znaczy, że wątek jeszcze nie całkiem umarł i trzeba się sprężyc :mrgreen:
Juz sie boje efektow tego sprezenia...:lol::lol:
Helmuth, co sie odwlecze....Czasami potrzebny jest odpoczynek do pozniejszych nowych, zaskakujacych inspiracji:wink:
hmmm... intrygujace:) napewno lepsze niz poprzednie zdjecie:) masz napewno Henryk jeszcze inne ujecia tego budynku/obiektu, wiec podrzuc i nie boj nic:wink:
Ostatnie rewelacja!!! :)
śmieszne to ostatnie :grin:
ahaaa, to takie klocki:grin: na tym pierwszym "pies" wyglada, jakby byl czescia budynku, a tu sie okazuje, ze jest przy budynku, tez fajnie:)
Pierwsze "spod psa" lepsze.
Gmaszysko wyglada na nim imponujaco...i pies tez :grin:
Pozamiatales tym psem od dolu.Rewelacja ujecie.:!:
byloby fajnie zobaczyc "psa" na zdjeciu nocnym:) ciekaw jestem, czy jest oswietlany jakos:) (moze nawet jest oswietlany od wewnatrz?:roll::)) i oczywiscie sam budynek w nocnej scenerii tez jest napewno ciekawy:)
Pierwsza wersja z pieskiem świetna.
Drugą traktuję jako poglądową...
Bardzo mnie cieszą Wasze pochlebne opinie. :grin:
Wkleiłem zdjęcie do galerii
pies
zobaczymy jak ocenią je ci, co nie zaglądają do mojego wątku :wink:
Pewnie się tam jeszcze wybiorę, kiedy wieczory będą cieplejsze. Na razie byłem tam w nocy zimą. Pogoda była fatalna- zimno i wiał tak silny wiatr, że aż mi poruszał statywem :-P. Zdjęcia nie wyszły :)
Zdjęcie z galerii naprawdę świetne i bardzo wesoło nastraja sposobem ujęcia. Patrzyłem też w galerii na jak się domyślam próbę tilt i na niej brakuje mi zdecydowanie ostrego mocnego punktu lub partii zdjecia od którego mógłbym zacząć wędrówkę po obiekcie. Niemniej próbę uważam za bardzo ciekawą i interesującą spodziewając się rewelacyjnych rezultatów jak dojdziesz w tym do perfekcyjnej jakości.
Rzeczywiście próba niezbyt udana. Może następne próby będą takie jak mówisz :-P
Teraz coś u mnie raczej rzadko spotykanego- B&W
Patrzac na ostatnie musze przyznac Helmuth, ze doszedles do perfekcji w prostowaniu budynkow :shock:
Kazdy kto kiedykolwiek walczyl z walacymi sie murami powinien to docenic :wink::grin:
POzdr.
Na ostatnim ładnie wszystko gra w półtonach i można je określić jako porządne. Troche mnie ciekawi ten kadr w kolorze ponieważ odbicie nieba w szybach także mocno by zagrało.
Ostatnie ładne.Piekne swiatło i ciekawy kontrast pomiedzy miękkimi chmurami a "twardą" architekturą.
Alem ja dawno u Ciebie nie był! Z przyjemnością oglądam.
Ja równiez pozdrawiam :grin: