Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Wycieczka na Śnieżkę... Było ciężko, ale bez wysiłku nie byłoby nagrody w postaci pięknych widoków.
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
w sierpniu mam w planach poszlajać się w tych okolicach o ile kolano na to pozwoli
co do fot
bolą poucinane czuby
Tak wiem... w zdjęciu 68 zabrakło szerokości obiektywu... :C, Natomiast 69 tu nie mam nic na swoją obronę...:)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Tak wiem... w zdjęciu 68 zabrakło szerokości obiektywu... :C, Natomiast 69 tu nie mam nic na swoją obronę...:)
A pokazywałem na przykładzie tej chałupy z Łodzi, jak składać zdjęcia aby starczyło szerokości / długości w przypadku braku odpowiedniego obiektywu :-P
Tylko że ja składać nie potrafię... :C
Tym czasem jeszcze to co mi się zmieściło...:)
szkoda że wcześniej o tym nie pomyślałam...
#68#2
składanie nie jest trudne, gorzej ze zrobieniem zdjęć tak żeby obrót wokół punktu nodalnego był zachowany..
poczytaj tu:
http://www.optyczne.pl/32.1-poradnik...owadzenie.html
niby jest o panoramach sferycznych i pełnych 360stopni ale część teorii jest przydatna także do prostych panoram z dwóch - trzech zdjęć.
Jane :) dziękuję za podpowiedź
Na androidzie też da radę.
Tu masz program na andka do składania panoram: -->> https://play.google.com/store/apps/d...1.Photaf&hl=pl
Zapodajesz mu tylko zdjęcia, a on już sam je sobie poskleja.
To jest panorama zrobiona aparatem.. :)