Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.
Tak było dzisiaj, pięknie jednym słowem, ale w minusie 10.
Zastanawiałem się czy kupować Elmara 50/2.8...ale na przejściówce Jupiter-8 50/2 tak pracuje pod światło, więc odpuściłem na ten moment ;-)
Kodak Tmax 400, moczony w Rodinalu 1+50. Niezbyt idealne połączenie.
Bardzo ładnie. R09 do T-maxa nadaje się po obnizeniu czułosci do ISO 250 ale nie daje idealnych rezultatów. Do filmów z kryształkami T (t-max, delta) polecam Hydrofen W17 czyli tani polski odpowiednik drogiego microprophenu Ilforda. MZ nie ma lepszej kombinacji.
---------- Post dodany o 10:06 ---------- Poprzedni post był o 09:50 ----------
Kolejna seria w moim wykonaniu. tym razem cykl z miesięcznego pobytu w jednym z największych kontenerowych portów Europy - francuskim Le' Havre. Tytuł cyklu "Portowe opowieści". Jezeli chodzi o warsztat to wszystkie b&w wołałem w Hydrofenie większość zdjec wykonałem na filmie Delta 100 i Adox 50 Yashicą 230 AF. Kwadraty wszystkie wykonane kievem - sporo zodiakiem czyli rybim okiem. kolory to kodak pro 160 wołany własnoręcznie w chemii agfy.
Czmielek szalejesz ..... Świetne foty.
czmielek, smakowite i inspirujące.
Lubie taki minimal, tylko cieżko samemu do niego dojść :-)
Spora wrzuta, miło się ogląda, szczególnie kwadraty ;-)
Śnieżna pustynia, M6 i Jupiter 8 w akcji.
Czmielek, Gibberpl fajne fotki, miłe dla oka. Pozdrawiam
Dam taki plażowy minimal z szuflady ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
jarek_gd plzzzzzzz przestań już z tą zimą bardzo plzzzzzzzzz :), ładna zima ale wstaw uśmiech swój, żony, dziecka ku pociesze i ogrzaniu serc byle nie zimę hihi ;). Dobry tekst ostatnio słyszałem, że zima w tym roku jest jak student przed sesją bo cały rok w dwa dni chce nadrobić :)
Od jutra znów przewidziane są opady śniegu. Nie da się tego uniknąć. Tak jak piasku nad Bałtykiem.
@czmielek, kapitalne wrzuty.
Zapytam niedyskretnie: czym skanujesz ?
PS.
Pytanie z pozoru banalne. Jednak rozważając ewentualny powrót do analoga, budowę zestawu zacząłbym właśnie od skanera.
Do małego obrazka tylko dedykowany. Coolscan IV albo Minolta Elite II lub Dual IV bez ICE. Do średniego - możemy pogadać, mam V700 do sprzedania.