Polecam kontakt z E-3+14-54 albo jakimkolwiek najkonem od D70 wzwyż+dobra lufa. To pozwala na nowo zdefiniować pojęcie "szybki AF".
Ponoć dopiero z E-3, 70-300 nabiera życia.
Wersja do druku
Polecam kontakt z E-3+14-54 albo jakimkolwiek najkonem od D70 wzwyż+dobra lufa. To pozwala na nowo zdefiniować pojęcie "szybki AF".
Ponoć dopiero z E-3, 70-300 nabiera życia.
Obiektyw dostałem dzisiaj. Trafił mi się MADE IN JAPAN. Pierwsze próby pokazały, że w dobrym oświetleniu AF jest całkiem szybki i skuteczny. Przynajmniej moim zdaniem. Ostrzyłem naprawdę na małych obiektach. Wagę się czuje ale spoko. Mnie też denerwuje opisywany wcześniej problem z zakładaniem tulipana ale da się z tym żyć. Manualne ostrzenie jak dla mnie jest wygodniejsze niż w kitach. Generalnie pierwsze wrażenia są pozytywne. Teraz aż się chce w plener...
Wczoraj i dziś lekko potestowałem. Duża radocha tylko nie jestem w stanie tego utrzymać 300mm i kadr grubo mi podskakuje. Mój egzemplarz przy zoomowaniu też staje gdzieś pod koniec zakresu i trzeba mocniej zakręcić żeby tubus wysunął się do końca. Może producent w ten sposób pokazuje nam gdzie jest optimum długiego końca (coby nie używać 300mm na siłę)?
Będę obserwował czy to się wyślizga czy nie...
Wyślizga się. Jak wszystko w życiu.:grin:
Mnie po 2 dniach polar (nówka - prawie zakleszczony) też się wyślizgał.
Porobiłem trochę fotek na mieście i nie powiem żebym był zachwycony ostrością przy F5.6. Ustawiłem na stałe żeby sobie nie zawracać głowy czasem.
Przejrzałem zdjęcia i wygląda na to, że dla podwyższenia jakości trzebaby jeszcze trochę go domknąć. Lufa świetna, w wizjerze cacy, nieco gorzej na kompie po zgraniu mięska. ISO 200-320 też ma w tym swój udział.
Tylko ORF'y, JPEG'a dawno nie tykam.
Kolejny przykład 70-300
https://galeria.olympusclub.pl/displ...php?pos=-16566
Cześć
A teraz kilka gorszych fotek ;) żeby nie było tylko kolorowo :)
Przedstawiam Wam fotki sportowe - ale bardzo statyczne :) Po ruchach rąk widać że czasy krótkie, żałuję że nie użyłem wyższego ISO - ogólnie staram się go unikać. Wśród tłumów ludzi, i przy opiece córeczki, nie miałem czasu na kombinacje z ustawieniami, WB - też raczej leży.. ?
Skandia MTB Maraton Chodzież
tutaj można pooglądać profesjonalistów: http://infocity.pl/mtbmaraton/galeri...&los=0,4655356
kurcze, jaki sprzęt mieli :shock: po raz pierwszy widziałem człowieka z dyndającymi dwoma armatami do kolan. Chodził z tym sprzętem powieszonym na szyi jak z wisiorkiem i nic sobie z tego nie robił, obijał obiektywami o wszystko wokół siebie - i pełen luz - albo raczej profesjonalizm ;) Ale fakt faktem - zdjęcia porobił dobre.
pzdr
Czesław to wie jak się zakręcić...
Witam!!
Zamierzam nabyć takiego zumka !!! Czy są,tak jak to gdzies wyczytałem,dwie wersje obudowy?? Jeśli tak to gdzie dorwać ta zwężana ku tylniej soczewce ???
Pozdrawiam!!
Peter