2 załącznik(ów)
Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Moje ciuchcie przechodzą własnie bikerowe eksperymenty z ....niebem. Fotoszop mi wygasł, więc znalazłem http://photomake-2.manifo.com/wymiana-nieba. Próbkę nieba "pożyczyłem" sobie z fotki znad Biebrzy i nad ciuchcia powstało normalne niebo. Sporo czasu to wymaga, ale kto wie............
Chłopaki dzięki za rady i inspiracje.
Pozdrowerki
Biker niezle foty.
Pozdrawiam
Ćwiczenie czyni mistrza - mawiają starzy wyjadacze.
Więc ćwicz jak najwięcej bo warto :)
2 załącznik(ów)
Miło Was widzieć. Szkoda mi tego mlekowatego nieba na tych ciuchciach, więc troche potrenowałem na prostym programie. A że mam w kolekcji trochę fotek z ładnym albo ciekawym niebem zrobiłem "podmiankę".Sporo czasu mi to zajmuje bo sztuką jest dobrać niebo, żeby nie zrobiło ze zdjęcia karykatury natury. Pierwsze efekty sa obiecujące, choć ja nie zamierzam robić z tego doktoratu. Poprawię co się da.
W wolnej chwili wszystkie poprawię. Szkoda tylko że ten program automatycznie zmniejsza pliki zdjęć, choć wygląda na to że nie tracą na jakości.
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
W wolnej chwili wszystkie poprawię. Szkoda tylko że ten program automatycznie zmniejsza pliki zdjęć, choć wygląda na to że nie tracą na jakości.
A nie możesz ręcznie i mieć wszystko pod kontrolą ?
edit
Załącznik 70453Załącznik 70454
No i wszystko jasne, oto jak powstają dobre zdjęcia... Czasem dobrze coś spi...ć poszperać po forum i już wiadomo jak naprawić. Ja tam nie lubię w PS babrać się w takie zmiany. Muszę ten program sprawdzić http://photomake-2.manifo.com może kiedyś się przyda bo mlecznego nieba też nie lubię. Nieźle Ci to wyszło z tymi pociągami.
9 załącznik(ów)
Jako się rzekło, tak i działać wypada. Wziąłem w obroty fotki moich parowozów które ostatnio sfociłem w Skierniewicach i przy okazji wygrzebałem z archiwum foty ze skansenu kolejowego w Zd. Woli Karsznicach które pokazywałem w poscie 232. Tam też niebo było mlekowate i wymagało liftingu. To co poprawiłem już wygląda ciekawie.
Fot 1-2 ciuchcie ze Skierniewic
fot 3-9 ciuchcie ze Zd. Woli
Pozdrowerki
Ech Panie Janusz :D
Trochę fantazji zabrakło - niebo się cyklicznie powtarza. Trzeba było wziąć z jakiegoś innego pliku, jak za małe to sklonować i voile !
:mrgreen: