Ufff.... :) Dzięki za obszerny komentarz. Obiecuję, że jeszcze kiedyś tam wrócę :) Zapraszam częściej :)Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Pzdr
EDIT: Wrzuciłem też Spiralę do Galerii. Teraz są już w niej wszystkie fotki z Powązek. Zapraszam! :)
Wersja do druku
Ufff.... :) Dzięki za obszerny komentarz. Obiecuję, że jeszcze kiedyś tam wrócę :) Zapraszam częściej :)Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Pzdr
EDIT: Wrzuciłem też Spiralę do Galerii. Teraz są już w niej wszystkie fotki z Powązek. Zapraszam! :)
Błaganie- dobra kompozycja pierwszego i drugiego planu co składa się na całkiem udany kadr.
Spirala- tutaj mam zdanie jak Eddi pokombinował bym z kadrem tak aby górna krawędź spirali była w całości i zamykała przestrzeń. Pozdrawiam.
Siem powtórzę za innymi. Błaganie przerewelacyjne ale Weselej Chłopie, Weselej.
Pozdrawiam
Grzesiek
Dzięki :) Niedawno były 1-szy listopada, nadal jest paskudna jesień, więc trudno o wesołe tematy. Postaram się mimo wszystko, bo mnie też przygnębia ta aura, a może jakieś pozytywne fotki trochę mnie rozchmurzą :)
Pzd
No, no... to czekam na coś pozytywnego. :)
BTW - jak tam z pogodą? Tutaj taka w kratkę, strach się gdzieś wybrać, bo co chwilę leje. :evil:
W Wawie też paskudnie... Zimno, wiatr i deszcz. Najgorsze, że na zmianę pada i nie pada. Pogoda nie może się zdecydować... Postaram się coś zrobić pozytywnego, ale może to trochę potrwać :) Jutro pewnie wezmę ze sobą OM-20.Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Pzdr
Tutaj jest to samo. Uparłam się na wiewióry i robię podchody drugi tydzień. Jestem zła jak diabli, bo po prostu przy 3.5 to wiadomo - drzewa, pochmurne niebo = za ciemno ;) :twisted:
Na kiepskie światło jest prosta recepta - Olympus OM-1 plus 50mm 1,4 plus film Kodak T-max 3200 plus forsowanie w koreksie na 6400 ISO. Miodzik...
Jakby jeszcze mieć własną ciemnię w domu... I Zuiko 50/1.4 ;) Chodzę z założonym kolorowym filmem w OM-20 od dłuższego czasu i jeszcze nie zrobiłem na nim żadnej klatki. Chyba nie lubię koloru :roll: To profanacja, 30-to letni analog i kolorowy film...;) Jakoś takie połączenie w mieście mi się gryzie. Muszę kupić film B&W (do tej pory kupowałem przeważnie Ilfordy Delty 400. Rafał, znasz coś fajnego B&W w tej czułości? O ile oczywiście samemu nie wywołując ma sens bawić się w "lepsze" filmy?). Przejrzę odbitki, które mam. Może coś się będzie nadawało, a jeśli tak to postaram się to zeskanować i jeśli się uda, to wrzucę na forum.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Pzdr
Eee tam, Suchar, sam koreks plus chemikalia to niewielki koszt, ciemni specjalnej też nie musisz mieć. A reszta - cyfrowo :D