Ciekawie przedstawiłeś ten szlak ( tor przeszkód ).
Pozdrawiam
Wersja do druku
To jeszcze nie koniec :)
Miejscami głazy z ilości przechodziły w jakość, tworząc większe formy. Trochę podobnie jak w Sudetach
Załącznik 149593 Załącznik 149594Tę formację, nazwano, nie wiedzieć czemu- krokodyl. Mnie bardziej przypomina delfina.
Załącznik 149595 Załącznik 149596
Spotkałem też grupę, której coś opowiadała (nie wiem czy prowadziła) baba podobna do czarownicy, żywcem wyjęta z otchłani dziejów :)
Załącznik 149597
Nasza ścieżka znowu zbliżyła się do "strumienia" głazów i w tym miejscu urządzono miejsce do odpoczynku.
Załącznik 149598
Niektórym,był bardzo potrzebny :)
Załącznik 149599
My poszliśmy dalej (wyżej)
Załącznik 149600
CDN
Ta dziewczyna na 1555 wygląda na całkiem wyplutą :grin:
Pewnie przeceniła swoje siły, tym bardziej, że upał był okrutny.
Ale żadnego helikoptera nie słyszałem a jak wracałem to jej tam nie było. Pewnie chwilę odpoczęła i poszła :)
A jest tam jakis prawdziwy strumień z wodą a nie z kamieniami ? :)
Owszem, jest ale płynie pod tymi głazami i na wierzch wypływa dopiero na samym dole :)
Idziemy dalej/wyżej. Cały czas podobne widoki
Załącznik 149644
aż wreszcie coś innego
Przecież jesteśmy w cywilizowanym kraju ;)
Załącznik 149645
Musi być coś do wypicia i zjedzenia- woda, Cola, kawa, currywurst (nie wiem, nie próbowałem ;))
Większość korzysta z okazji
Załącznik 149646
a ja się dowiaduję po co tu lazłem.
Rzymianie mieli tu "zakłady" produkujące kamienne elementy na potrzeby Cesarstwa. Prawie 300 niedokończonych lub uszkodzonych elementów kamiennych, rozmieszczonych na 15 stanowiskach, zostało pozostawionych na miejscu.
To długie co leży, to kolumna ( ok. 9,3 m i 27,5 t) niedokończona przez Rzymian.
Załącznik 149647 Załącznik 149648
CDN
Z niepokojem zjechałem w dół patrząc czy jest CDN. Jest.... doskonale :mrgreen:
Jest ciąg dalszy :)
Ponieważ dotarliśmy do Wielkiej Kolumny a tam było bardziej płasko, postanowiliśmy na zakończenie pokręcić się po okolicy.
Załącznik 149670 Załącznik 149671
Niektóre głazy były wykorzystywane przez adeptów wspinaczki do treningu.
Załącznik 149672 Załącznik 149673
Niektórzy woleli pobyć z dala od tłumu ;)
Załącznik 149674
Postanowiliśmy wracać do cywilizacji :)
CDN