A ta ze zdjęcia to właśnie samczyk. Zapewne nawet nie domyśla się, co go w noc (a może raczej dzień poślubny?) czeka...
Wersja do druku
Podobają mi się zdjęcia 286 i 289.
Dzięki :)
290. Motylki w swoim żywiole :grin:
Załącznik 225876
291.
Załącznik 225875
Motylki są śliczne, nie to co robale. :mrgreen:
Motylki świetnie pozują i grają kolorami w kadrze. Ja dzisiaj pomimo przygotowania nie sfociłem żadnego. Nie wiem czy ja czy aparat był powodem licznych ucieczek motyli już z odległości dwóch metrów.
Z motylków bardziej mi odpowiada 290 (gratuluję pięknego zdjęcia) ze względu na kolorystykę tła.
290 i 291 - śliczne ujęcia - gratulacje:)
Dziękuję bardzo! :)
292.Od kilku dni latolistek systematycznie penetruje moje pelargonie na tarasie :grin:Załącznik 225959
I na tym zdjęciu tło jest już bardzo dobrze dobrane. Na poprzednim kojarzyło mi się ze śniegiem który do cytrynka kiesko pasuje:-)
Urocza ta scenka z 292 zdjęcia.
Dziękuję :grin:
293. Dumny władca upadłej śliwki :grin:Załącznik 226022
294.
Załącznik 226021
Upadła śliwka ma swoje zalety- C2H5OH. :-P
Motylek i Qń świetne. :mrgreen:
"Kuń" jak się patrzy :)
Trzymasz wysoki poziom - z przyjemnością oglądam.
295. Rusałka ceik :)
Załącznik 226102
296. Jesienny rumak :grin:
Załącznik 226163
Ładny kadr i światło, piękne zestawienie kolorów.
295 bardzo fajne.
Rusałka świadoma swojej urody pięknie zapozowała, natomiast konik jakby się zastanawiał przed skokiem.
Rozwalasz system, zastrzeliłeś wątek makro...
:wink: Czuję się trochę zakłopotany, ale rozumiem że to tak na zachętę, do dalszego działania w makrofotografii :grin: Dziękuję.
297. Muszka po całym sezonie letnim trochę sfatygowana. Kopytka jednego brakuje i skrzydełka już przepracowane :grin:Załącznik 226329
298.
Załącznik 226328
Muszka ładnie pokazana w otoczeniu o pasującej do pory roku kolorystyce.
muchy pierwsza klasa - kopytka nei widze - ale skrzydelko faktycznie sfatygowane ;)
Mucha zmęczona życiem pięknie pokazana.
Dziękuję! :)
Nie odbiegając od tematu :grin:
299. Mucha zielona na złotym moście (złotorost ścienny)Załącznik 226405
Teraz zajął się hodowlą much :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A foty świetne. :mrgreen:
Nie ma co się dziwić. Robali coraz mniej, a Trzeba coś od czasu do czasu "zdjąć" :). Mucha nie mucha, ważne aby się podobała.
Dziękuję :)
Wczoraj miałem okazję poznać bliżej tego ciekawego stworka :grin: To grabarz pospolity przedstawiciel nekrofauny :roll: Samce potrafią w kilka godzin zakopać do ziemi martwego szczura, mysz ,czy innego małego gryzonia. Ukryte w ziemi truchło przez długi czas będzie służyło za pokarm dla larw tego owada.
300.
Załącznik 226884
Arcyciekawy stworek i oczywiście wspaniale pokazany.
Piękny chrząszcz. Kilka razy zdarzyło mi się takiego grabarza spotkać, ale muszę przyznać, że Twoje zdjęcie lepsze od tych, które mi się udało wykonać.
Przychylam się do opinii poprzedników.
Zaintrygowały mnie te "lampki" pozycyjne na "wąsach". Nie powinno być tak, że jedna jest czerwona a druga zielona? :mrgreen:
Dzięki :grin:
:mrgreen:
Wczoraj znów miałem okazję spotkać grabarza :grin: Warunki do zdjęć nie były najlepsze, ale jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma :grin:
301.
Załącznik 226944
302
Załącznik 226943
Oba zdjęcia całkiem przyjemne, ładne światło, detal i kolorystyka. Ewentualne sugestie poniżej.
301 - zacieśniłbym nieco kadr.
302 - fajna pozycja modela, ale biała plama za nim trochę psuje efekt.
Dzięki bardzo wyszomirze :) Wiem, że powinienem ciaśniej, ale tak już mam zakodowane w swojej estetyce i tak już chyba zostanie :wink:
Chińszczyzna :grin:
303.
Załącznik 226962
304.
Załącznik 226961
305.
Załącznik 226959
A mnie się 301 podoba właśnie tak jak jest :-D
Biedronki azjatyckie dzisiaj po otwarciu okiem nawiedziły mnie w mnogiej ilości. Nie nadążyłem zbierać więc do pracy zaprzęgłem odkurzacz i po wypowiedzianej wojnie worek a raczej torebkę wyniosłem do kosza uprzednio ją rozcinając.
Zdjęcia "grabarza" wyśmienite.
Piękne zdjęcia. Zawsze mnie zastanawia technika takich zdjęć i to że modele nie uciekają :). Ja jak się przymierzałem do robali to byłem za wolny - wszystko mi uciekało :mrgreen:
301 mi się bardzo podoba.
Może ciut za dużo góry dla mnie .... ale to wiadomo, każdy ma inaczej :)