Fajne ostatnie zdjęcie.
Wersja do druku
Fajne ostatnie zdjęcie.
Chełmno piękne jest. :roll::mrgreen:
To za przykładem robtora jeszcze jedna popierdółka. To, to strasznie ciągnięte było, bo RAW to całkiem czarny był. Ciekaw byłem czy da się uratować.
Też Chełmno
1118. Załącznik 158368
Ja bym nie ratował, nie lubię takich na siłę wyciąganych zdjęć.
Ha :grin: Robert pokazywał kiedyś panoramę przy robalu, to ja z drugiej strony - panorama na 300 mm :)
1119. Załącznik 161225
no tak.... za dnia to da się odróżnic kaczke od kaczora ;) fajne ptasiory :)
Ta z lewej to chyba z jakiegoś lotniskowca pochodzi gdyż widać ewidentnie, że ma składane skrzydła :)
Śliczne kaczuchy. :mrgreen:
Fajna fota.
Jako że dziś nie ma ditla, to sobie poszedłem pofocić pierze. Łatwe bo nie ucieka :)
M.in. rożeniec pokazywany niedawno przez ronina :mrgreen: A rożeniec, to straszny zadziornik, nie pozostawia pola manewru innym kaczuchom.
1120. Załącznik 161528
1121. Załącznik 161529
1122. Załącznik 161530
1123. Załącznik 161531
1124. Załącznik 161532
1125. Załącznik 161533
1126. Załącznik 161534
kaczucha z drugiej foty fajnie upierzona. Mogłabym miec sukienkę w taki wzorek ;)
Czym go obłaskawiłeś, że nie uciekł? ;) Bo strasznie nieśmiały tenże rożeniec jest...
mnie najbardziej podoba się 1122. Ładnie skrzydła uchwycone.
Ladnie sie pluska.
Śliczne te kaczo-ptaszory. :mrgreen:
1122 coś paliła, wąchała, ze ją tak poniosło jak Miga na dopalaczu. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
kaczuchy urocze - zwłaszcza ta na ktorej 1 nie wytrzymała i dała nura ;)
Fajne kaczuchy
Od jakichś 2, 3 lat, może trochę dłużej, pojawia się na rzece w okresie jesienno zimowym.
Wcześniej wg wiadomości jakie miałem od niestety nie istniejącego już koła OTOP-u działającego w podgorlickiej wsi w sąsiadującej z tamtą miejscowością wiosce na potoku była regularnie obserwowana para rożeńców. :shock: Ludzie z tego koła orientowali się w temacie, więc raczej mało prawdopodobne, żeby wzięli samicę krzyżówki za samicę rożeńca.
kurczę, wszystko tutaj można znaleźć. Muszyna, Chełmno, kaczuchy, Rożeńce :) świetne sprawozdania i zdjęcia :) pozdr
Dziękuję za informację, pytam bo u mnie też są nieliczne, wiosną czasem spotykam kilkanaście osobników. Sfotografowanie ich nie jest proste, są bardzo ostrożne i pływają z dużym dystansem. W tym upierzeniu samce są wyjątkowo piękne, dla mnie to jedna z najpiękniejszych kaczek. Mimo, że jest bardzo liczna, oczywiście nie w Polsce, to jej liczebność stale się zmniejsza, pewnie kiedyś podzieli los innych z Czerwonej Księgi.
Pewnie jak większość kaczek:idea:
Pozdrawiam
Fajne kaczuchy :)
pozdro
Zainspirowany przez tropica w Jego wątku, postanowiłem pociągnąć taką małą serię z Jury.
Na początek Ostrężnik.
Górka, na której są ruiny zamku w Ostrężniku
1127. Załącznik 163955
1128. Załącznik 163956
Oooo, moja kobitka się załapała :mrgreen:
1129. Załącznik 163957
a tu mamy tajnego mieszkańca jaskini :)
1130. Załącznik 163958
a górkę ze "złotym" pociągiem masz?:grin:
"Tajny mieszkaniec" wyszedł świetnie.
Pozdrówka.
Mieszkaniec jaskini świetny :mrgreen: