Nigdy nie miałem żadnego kwasu. Zastanawiam się, na ile to zasługa mojego sprytu, a na ile mojej postury :D ;) .Cytat:
Zamieszczone przez k@czy
Wersja do druku
Nigdy nie miałem żadnego kwasu. Zastanawiam się, na ile to zasługa mojego sprytu, a na ile mojej postury :D ;) .Cytat:
Zamieszczone przez k@czy
Strzelam, że postury :D Też kiedyś taki będę i jeszcze lepsze zdjęcia zrobię ;) Choć prawdą jest, że (pamiętając dancing w Łodzi) dyskretny w swoim fachu jesteś :DCytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Z ostatniej serii podoba mi się tylko 627. Fajna kompozycja, zrównoważona, Panie patrzą i idą dokładnie w dwie różne strony i "ważą" w kadrze tyle samo.
Pzdr
Dziękuję za komentarze.
630
obstawiam postury :) ja bym się bał odezwać jabyś mi zdjęcie zrobił :)Cytat:
630 - ale ich podszedłeś blisko. Ktoś się chciał zasłonić?
Wiesz, gdy patrzę na Twoje zdjęcia zawsze próbuje sobie wyobrazic tę sytuację.
Na przykład ostatn ia fotka, para skośnookich turystów, trochę zagubiona w Krakowie, prosi o pokazanie drogi na planie przechodzącą kobietę- tubylca.
Cała grupa zajęta wyjaśnianiem, zrozumieniem wyjaśnień, powstają rożne łamńce językowe, kobieta az łapie się za głowę, jak to wytłumaczyć a Ty?
Ty pewnie przemyksz obok, z aparatem na biodrze i strzelasz "na czuja" tę scenkę.
Tak to wyglądało? :mrgreen:
Wyczułeś już chyba tego Ricoha, podchodzisz coraz blizej a fotki są prawie że "namacalne", wydaje się, że wystarczy wyciągnąć szyję i można by zajrzeć przez ramię kobiety i sprawdzić na planie, czego właśiwie tam szukają.
Pierwsza klasa :)
Nie zorientowali się, choć fota strzelona z pół metra. Ten mój malutki Ricoh jest za...sty do takich akcji.Cytat:
Zamieszczone przez ziemia01
Dokładnościowo :D . Czekam na wiosnę, bo zimą nie bardzo chce mi się łazikować.Cytat:
Zamieszczone przez Oleryk
627 mi się bardzo podoba. sam nie wiem czemu, ale od razu przykuło moją uwagę.. świetne jest.
Dziękuję za oceny. Kolejna fota uliczna:
631
He ,he stałeś za ladą. :D
Fajne ujęcie .
Rafał pokazał nam trzy palce ;)
Fajny kadr, jak zwykle pobudza moją wyobraźnię :mrgreen:
hehe fajny kadr, ładnie skomponowany, moim zadaniem najlepszy z ostatniej serii
631 - pierwsza klasa.
Ta reklamówka z bajglem w prawym dolnym rogu mnie denerwuje :roll: .
lewym ;)Cytat:
MZ nie zawadza, nie zwraca uwagi , wkomponowana jest w kadr.
Babinka - super
Krakus mówi bajgel?Cytat:
Krakusy używają słowa bajgiel, choć źródłosłów jest czysto góralski *.Cytat:
Zamieszczone przez Smerf Maruda
*. Mam oczywiście na myśli górali z góry Synaj. ;)
631 - jedno z najlepszych od dłuższego czasu. Tak blisko to już dawno nie byłeś :) Może tylko odrobinę za dużo szumu na twarzy tej pani i za mało czerni. Ten Ricoh to kapitalna sprawa do streetu :) Jedną ręką robiłeś zakupy, a drugą fotę? :D
Pzdr
Nie wiem, nie znam się, ale znajoma Krakuska mówi, że nie ma słowa bajgel, a jest obwarzanek ;-)Cytat:
Dokładnie :D .Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Cytat z TEGO tekstuCytat:
Zamieszczone przez Smerf Maruda
"Nazwa obwarzanek pochodzi od sposobu obwarzania tj. obgotowywania ciasta w wodzie.
Nazwa ta była stosowana w zaborze austriackim. Mieszkańcy zaboru pruskiego używali nazwy precel, a mieszkańcy Galicji – bajgel. Do dzisiaj stosuje się wszystkie trzy określenia tego produktu. "
Ale znalazłem też tekst, który wyraźnie rozróżnia obwarzanka od bajgla. ;) I komu wierzyć?
Zjeść tego bajgla a nie czytać o nim ;)
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota (tym razem z Olka):
632
Fajne, prawie abstrakcja.
Bardzo dobrze to skadrowaleś.
za Olerykiem ;)
631 - a propos - bajgiel oczywiscie bajgiel!
Jako stara krakowska zyziza potwierdzam :twisted:
Świetne zdjęcie .
Reszta już napisana .
Pozdrawiam
632 - co tu pisać, świetne! Dziecio-abstrakcja :) Świetny kadr i obróbka, fajny kontrast uzyskałeś na zdjęciu.
Pzdr
Stawiam na 630. świetny wyraz twarzy Azjatów a szczególnie faceta, owo zniecierpliwienie. Jakby za dużo szumu?
Z ostatniego zdjęcia jestem szczególnie dumny, bo wszystko zrobiłem własnymi ręcami. Karuzelkę zrobiłem własnymi ręcami, drzewko w lewym górnym rogu posadziłem własnymi ręcami, trawę posiałem własnymi ręcami, fotę zrobiłem własnymi ręcami, dzieci zrobiłem... Hmm, dzieci też sam zrobiłem, ale nie ręcami...
Może i nie ręcami ale chyba strasznie szybko Ci to poszło bo jakieś takie "rozmazane".....szybkie jakieś takie jak ich robienie :mrgreen: PozdrawiamCytat:
Piękne zdjęcie, świetna dynamika. Często tu wchodzę i podziwiam a jest co.
No i należą się gratulacje za wszystko co własnoręcznie zrobiłeś. ;) :mrgreen:
I tak sama "Zosia Samosia" sobie zrobila, bez zonki, no, no!!!Cytat:
Gratuluje partenogenezy (czyli dzieworodztwa) :twisted:
I dobrego samopoczucia :razz:
A zdjecie rozmazane :cry:
Zyziza, napisałem że zrobiłem dzieciaki "sam" w znaczeniu "osobiście". Oczywiście kobieta też miała w tym pewien udział. ;)
Jakżeby mogło zabraknąć ciętego komentarza naszej forumowej feministki :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez zyziza
Nawet wytłumaczyłaś nam, tępym samcom, znaczenie bardzo trudnego do wymówienia słówka.
Dzięki Ci o Pani ;)
Rafał tak trzymaj, nie tylko rękami :razz:
Na 632 niestety nic nie widać i kadr byłby lepszy gdyby trafić dzieciaków na jego skraju zamiast pustych siodełek. Super to, że sam potrafiłeś zrobić.
Dziękuję za komentarze. Kolejna fota:
633
Ale sobie miejsce wybrała :D Zdjęcie mi się podoba ale widziałem już lepsze okazy Twojego autorstwa. ;)
Dzięki za komentarz. Kolejna fota;
634
634 - Mi się naprawdę podoba, ja boję się robić zdjęcia 'od dołu' jak to mówią niektórzy z 'żabiej perspektywy', ale w tym wypadku /bardzo subiektywnie zaznaczam/ nie mają racji. Mam nadzieję, że ja kiedyś też będę umiał tak 'łapać'.
Pozdrawiam
Obie foty super ..;)
633 - świetnie pokazany kontrast, podoba mi się :)