648 i 650 są super.
Pozdrówka.
Wersja do druku
648 i 650 są super.
Pozdrówka.
Sympatyczne zwierzaki i ich charakterystyczne brązowe ząbki od których lepiej trzymać sie z daleka. Patrząc na zdjęcia nie widzę przeostrzeń, nie wystepuje piskeloza, echo, widać pojedyncze włoski w okolicy pyszczka które zresztą są bardzo ważne dla gryzonia.
Mirek, znając Twoje poczucie humoru, nie bardzo wiem co myśleć. :roll:
Mówisz poważnie czy kpisz ze mnie :wink::)
Może chodzi Ci o to, że włoski na pyszczku (wibrysy) są pocięte/połamane/schodkowane? Taka uroda Gimpa, nie mogę sobie z tym poradzić, mimo dwukrotnego skalowania (po dłuższym i po krótszym boku) :???:
Nie kpie.Sa wyostrzone MZ dobrze,jak na warunki w jakich robiles i parametry sprzetu.
Uzywanie dziwnych aplikacji co ostrza z automata mija sie z celem.Kazda fotka powinna byc ostrzona inaczej.Cykl ostrzenia jest natomiast taki sam,wymaga tylko zmian w poszczegolnych ustawieniach.
Mirek- kocham Cię :mrgreen:
Dałbym Ci plusa ale- "Musisz rozdać troche punktów reputacji innym użytkownikom zanim będziesz mógł przyznać je Mirek54 ponownie." :grin:
:lol::lol::lol:
A na wesele nas wszystkich zaprosicie?? :lol::lol::lol:
Jak tylko ustalimy kto się żeni a kto wychodzi za mąż :mrgreen:
Dawno nie było panoramy:
652
zachmurzenie umiarkowane
Edit
Ponieważ w galerii pojawił się komentarz, że trochę przesadziłem z niebem, wklejam trzy zdjęcia (BKT). Z tych zdjęć powstał HDR, lewa strona panoramy (zdjęć, z których zrobiona jest prawa strona, już nie wklejam :wink:).
Oceńcie sami :)
To mój komentarz z tym niebem...:roll:
Chodziło mi o to że (MSZ) wolę żeby "nie było widać obróbki"...
Niemniej widząc oryginały - zwracam honor - obróbka zwiększyła głębię i nadała "dramatyzmu" niebu...
Jednym słowem - świetna panorama
PS
Trochę zaniedbałem ostatnio forum a tutaj takie rzeczy...:grin:
Pozdrawiam
Bardzo podoba mi sie dół zdjecia gdzie barwa i światło pieknie wyłuskało detale. Trochę mniej niebo bo klimatem trochę odcina sie od dołu ale jako całość to ładnie z sobą współgra i nadaje wyraźną przestrzeń.
Bardzo przypadła mi ta Twoja "umiarkowanie zachmurzonego" miasta. Jak dla mnie to i góra i dół jest ok.
Ładne to twoje miasto :grin:
Panie, to bajka jest :grin: Bardzo ładne :!:
Miło mi, że się spodobało :grin:
Naprawdę, nie mogłem się oprzeć i troszkę "pociągnąć" niebo. Naprawdę tylko troszkę bo było wszystko: czyste niebo, białe obłoki i ciężkie, ciemne chmury.
Teraz pierwsze zdjęcie wnętrza kompleksu, który dziś "odkryłem". Będą następne :-P
Nie jest lekko! :-P
Same szyby, ramy, kratownice- można oczopląsu dostać a światła niezbyt wiele :???: Nie myślałem, że będzie tak ciężko.
drugie wg. mnie jest najlepsze helmuth, jakas taka spojnosc panuje w tym zdjeciu i mysle, ze oczy chetniej wedruja po tej focie, niz po pozostalych dwoch:)
Ty to potrafisz pocieszyć :wink:
Tam się nie można skupić na detalu- wydaje się, że budynek składa się z tysięcy takich samych detali (przynajmniej za pierwszym razem). Może, gdyby porozglądać się spokojnie przez powiedzmy godzinkę :roll:
Mam jednak za sobą kilka mało sympatycznych rozmów z ochroniarzami i wolę za długo nie kręcić się z aparatem wewnątrz takich kompleksów :-P
To akurat, to składanka- dwa hdr-y (po trzy klatki z ręki) złożone w ICE :)
Na zakończenie, fragment kompleksu z zewnątrz.
Eee tam nie umiem pocieszyc....pewnie, ze umiem...
Nawet moge zaglaskac kotka na smierc :twisted:
Domyslam sie, ze trudno bylo skupic sie na jednym detalu, w tym wypadku to chyba cos w rodzaju szukania igly w stogu siana :wink::-P
jejku... nie podeszlo mi chyba zupelnie to ostatnie foto helmuth... :???: masz moze wiekszy fragment tego kompleksu? ciekaw jestem jak wyglada caly budynek, albo przynajmniej ten fragment, ktory pokazales, ale z wieksza iloscia dolnej czesci tego budynku:)
Poprzednia z szybami, kratownicami to ciekawy obiekt ale chyba ta mnogość ram zamyka przestrzeń. Trudno oddać to tak aby zachwycało. Na ostatnim panorama piramidy oderwanej od ziemi z nieśrodkowym stożkiem ujdzie w tłoku. Nie wiem, czy robiłeś z jednego miejsca ale chyba tak, tutaj przydała by sie podejscie równoległe z rygorystycznym kątem ustawienia osi optycznej aparatu.
Nie bardzo rozumiem :roll:
Cy chodzi o ustawienie aparatu podczas robienia zdjęć do panoramy? Ta panorama, to fragment jednego kadru.
Może zasugerowałeś się zakrzywieniem górnych krawędzi- one naprawdę takie są, zobacz!
Twoje wyjaśnienie i załącznik wyklarował mi wszystko. Myślałem, że robiłeś panoramkę stojąc w miejscu i aby to poskładać to ten stożek trochę się przechylił a to tak jest w rzeczywistości:grin:.
dzieki helmuth za odnosnik do zdjecia calego obiektu, ciekaw bylem jak wyglada i juz wiem:)
Po obejzeniu zdjecia tego budynku, jestem jeszcze bardziej przekonana, ze lepiej go sobie odpuscic. Za duzy metlik. :roll::wink:
Miałem złe przeczucia już w momencie obróbki zdjęć tego budynku :???:
Więcej zdjęć ani poprawek nie będzie :)
Takie tam "nie moje", wiosenne :wink:
Ostatnie jest kozackie :D
PS: Fajny bokeh, czym robione?
Chociaż "nie Twoje" to ładne. Mnie środkowe przypadło do gustu.
Ps. Dzięki za super opis prostowania jaki podałeś w wątku "jak zrobiłem...."
659 taka prawdziwa wiosenna fotka...
Jeszcze trochę wiosny- zawilec po deszczu:
Ładny zawilec ;) Ładne światełko i widać kropelki jeszcze:wink: