Dzięki za radę, jeszcze się porozglądam, bo nie chcę Abirowi w wątku zamieszania robić. Tylko byłam ciekawa, czym można takie cudeńka ustrzelić :-)
Wersja do druku
Dzięki za radę, jeszcze się porozglądam, bo nie chcę Abirowi w wątku zamieszania robić. Tylko byłam ciekawa, czym można takie cudeńka ustrzelić :-)
kiedyś już pisałem, że nie mam jeszcze własnego miejsca na zimę. po w miarę udanym lecie chciałem zrobić sobie zimową przerwę. Ale nie mogłem wytrzymać i pojechałem na wschód. te zdjęcia robiłem podczas 2 dniowego wyjazdu do Białowieży. bardzo bym chciał przygotować jakąś budę na przyszły rok.
ta z której fotografowałem stała na skraju lasu w stronę sporej leśnej polany.
co do perspektywy. pierwszego dnia fociłem z wyższego okienka, drugiego z niższego. więc na niektórych zdjęciach co się pojawią perspektywa powinna być taka o jakiej mówisz
---------- Post dodany o 11:38 ---------- Poprzedni post był o 11:37 ----------
to szkło to max na co mnie stać, potem to już ceny samochodowe:mrgreen:
---------- Post dodany o 11:39 ---------- Poprzedni post był o 11:38 ----------
czujcie się jak u siebie:mrgreen:
---------- Post dodany o 11:40 ---------- Poprzedni post był o 11:39 ----------
jak wyżej:mrgreen:
z olka używam jeszcze 50-200 z konwerterem, ale to duże 4/3 więc pewnie cię nie interesuje
Skoro @abir: pozwolil to wtrace 3 grosze;)
@realnasty: m42 i fotoprzyroda (no poza landszaftami i makro) to nieporozumienie.
Jak ma byc dobrze to trza wybulic conieco, tak jak @lucas_g pisal chyba najtansza opcja u Was w systemie na C. to tampon 70-300.
pozdro
@nyny - masz stałe permiszyn:grin:
mam. ale moja kochana małżonka zakazała mi używania wywoływarki przez kilka dni, co bym łykend z nią a nie z Wami spędził. mówi, że jestem dziwny - inni faceci oglądają gołe baby w necie a ja tylko wywołuję zdjęcia ptaków i piszę na forum:mrgreen:
ale niedługo wrzucę kilka zdjęć
A to jak dostałam pozwolenie, to jeszcze pogrymaszę ;) Co do szkiełka, to zależy mi na czymś dłuższym, a jednocześnie zum w ogóle niepotrzebny. No i cena nadal za wysoka :P Także na chwilę obecną mam na oku Tokinę 400mm 5,6, szkło już nieprodukowane, ale z AF.
I jeszcze mam pytanie do gospodarza: Czy mogę prosić o garść rad dla bardzo początkującego wielbiciela przyrody, szczególnie ptaszków? Mieszkającego w środku Łodzi i biednym jak mysz kościelna :P
jest taki wątek Technika fotografowania ptaków popełniony przez fachowca lucasa_g. myślę że należy go przeczytać. Ja zaczynałem od tego wątku, gdzie również zadawałem pytania, a lepsi ode mnie radzili mi.
Nie wiem dokładnie o jakie rady chodzi. ja zacząłem od zakupu namiotu, siatki, materaca. Sprzęt foto na początek już miałem. potem znalazłem sobie kilka miejscówek i w teren, w teren, w teren. Tak się uczę do dziś. Na własnych błędach, porażkach i nieprzespanych nocach.
Może też trochę literatury, atlas ptaków, itp