Odp: KWIOTKI....otwarty wątek florystyczno-florystyczny ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
ładne, może zgaś nieco światła? Bo trochę przepału jest. :)
A skoro to wątek o kwiatkach, to umierają mi fiołki afrykańskie. :( Stoją na parapecie od południowo-zachodniej strony, podlewam 2 razy w tygodniu na podstawek, a i tak zwijają im się liście. :(
to ten z pierścieniami robiony...ale poprawię....
Fiołek afrykański-Saintpaula Aniu nie znosi ostrego słońca...uciekaj z południowego okna !! najlepsze wschodnie
podlewasz 2x w tygodniu, a trzeba ?? sprawdź zawsze palcem,jak jest wilgotno to daruj mu....nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu....
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
sprawdź zawsze palcem,jak jest wilgotno to daruj mu....nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu....
Ty swintuchu:mrgreen::mrgreen::mrgreen:,takie cos:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::m rgreen:Wlasnie wtedy bym nie podarowal tylko podlac musial.
Zrobiłam im niechcący szkołę przetrwania... :shock:
2 załącznik(ów)
Tak :) muszę moje wywołać
1 załącznik(ów)
Ja mam takiego. Szczawik zajęczy, mało kto wie, że liście są bardzo smaczne i można z nich robić między innymi zupę.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
ładne, może zgaś nieco światła? Bo trochę przepału jest. :)
A skoro to wątek o kwiatkach, to umierają mi fiołki afrykańskie. :( Stoją na parapecie od południowo-zachodniej strony, podlewam 2 razy w tygodniu na podstawek, a i tak zwijają im się liście. :(
Dobrze że na podstawek ale za często podlewasz. Możesz je lekko przesuszyć.Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Muminek
Ja mam takiego. Szczawik zajęczy, mało kto wie, że liście są bardzo smaczne i można z nich robić między innymi zupę.
Ladnie prezentuje sie :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
tropic
tak chyba lepiej...?!
Teraz pierwszy jest naprawdę fajny.