Tylko CO brakuje:-P
Wersja do druku
Tylko CO brakuje:-P
już czekam na te wszystkie ptaszory, rozgrzewki szukające pod Twoim leśnym domkiem ;)
Noż szkudnik.........goździem w brzozę.. Zrób boczna wentylację inaczej przy podgrzewaniu środka przed obiektywem będzie Ci drgać ciepłe powietrze i nieostro będzie. Chyba, że wiatr we w twarz wiać będzie.
też będę polował na drapole w tym sezonie. mam zamiar zrobić dwie ścianki między drzewami z dachem i rozkładać tam mobilną czatownie. będę się czaił na Myszołowy , których kilka przylatywało rok temu. i tutaj nasuwa mi się pytanie-do jakich temperatur mogę używać em-10 ? tak bez stresu.
Abir-świetna czatownia-życzę dużo ptaszorów :)
fajnie że tak da radę bo myślałem że inny aparat muszę odpalić a spirytusu nie obawiam się bo przyzwyczajony jestem:wink: ewentualnie coś kolorowego będe brał ze sobą. charakter mam taki że ile jest to wypstrykam :) kolejne pytanie czy mam się obawiać dzików bo stała czatownia to stała a mobilka niezbyt więc mam obawy :) a w tych okolicach są czesto spotykane. reszta w rękach światła :) pozdr
dzięki moose. zwrócę na to uwagę podczas pierwszych prób
dzięki.
A nie chcesz zbudować całej budy. jak już budujesz ścianki i dach - to niewiele roboty z przednią i tylną ścianą. to jest chyba lepsza ochrona przed zimnem i wiatrem. pamiętaj, że jak będziesz tylko czasami rozstawiał przenośną czatownię to ptaki mogą zauważyć zmiany w otoczeniu. nawet maskowanie z gałęzi za każdym razem zmienia otoczenie. Sprawdziłem to późną zimą w tym roku, gdy rozstawiałem namiot, dobrze go maskowałem - mimo to ptaki były bardzo niespokojne i nieufne. Efekty mizerne. Dlatego wybudowałem ten wychodek już na początku listopada żeby ptaki się przyzwyczaiły. Na dniach idę tam ostatni raz żeby ustawić jakieś kije i spadam na miesiąc. będę tylko dokarmiał.
dzików to ja się boję w czasie dojścia nocą (wtedy gwiżdżę sobie głośno:mrgreen:). myślę, że do namiotu ci nie wejdą specjalnie żeby wyciągnąć cię za nogę:wink: ja nie spotkałem się z czymś takim.
Abir- może coś wymysle ale czasu brak i materiał dopiero kombinuje. Koło czwartku zacznę i zobaczymy-może zrobię całość. Dałbym + ale nie mogę :/
Abir, patrząc na te zdjęcia dochodzę do wniosku, że jesteś prawdziwym estetą. ;)