barmichal76, zastanawiałem się czy stemplować te patyki. Nijak nie dało się wykadrować aby nie weszły w kadr, no chyba żeby do wody wejść.
Dzięki wszystkim za odwiedziny i cenne uwagi. Pozdrawiam.
Wersja do druku
barmichal76, zastanawiałem się czy stemplować te patyki. Nijak nie dało się wykadrować aby nie weszły w kadr, no chyba żeby do wody wejść.
Dzięki wszystkim za odwiedziny i cenne uwagi. Pozdrawiam.
Bodzip, na razie moje poświęcenie kończy się na niedzielnej pobudce o 4.00 ale pomyślę nad dalszym poświeceniem.
Lubie zdjecie z "napieciem" i ta mgielka czyli fot:162:idea:
Michał, dla mnie ten samolot jest niezmiernie istotny :) - może się miejscem nie wpasował, ale to dopięcie pomiędzy taflą wody, ciszą i mgłą, a wysokim napięciem i wysokim lotem - wraz z bardzo odległym pomrukiem odrzutowych silników - dla mnie robi klimat.
Można odseparować to zdjęcie, zanurzyć się i posłuchać.
Reszta ze zdjęć jest ładna, bardzo ładna, właśnie tego bym się spodziewał po zdjęciach z łódką - ładnie dopasowana, w mocnych punktach, fajne kolory.
pozdrawiam,
Ja bym wolał bardziej sterylny, symetryczny kadr. :) Nie tyle mi przeszkadza samolot na niebie, co na odbiciu. Wystarczyłoby mi niskotonowe brzęczenie prądu w kablach wysokiego napięcia :)
Pozdr
---------- Post dodany o 10:40 ---------- Poprzedni post był o 10:38 ----------
Zakładasz wodery i już ;) Chyba, że czerpniesz górą - to dopiero doznanie. Dużo lepsze niżwschód słońca :mrgreen:
Pozdr
Dzięki wszystkim za komentarze i cenne uwagi
Jeszcze jedna wrzuta z niedzielnego pleneru:
163, 164, 165.
Podoba sią :grin:, chociaż osobiście bym raczej trochę szerzej kadrował.
Klimat fotek fajny z niedzielnego pleneru..
Tak sobie pomyślałem, że bez tej linki to lepiej będzie
Załącznik 115204
Bodzip masz rację. Zawsze mam dylemat czy ingerować w zdjęcia stemplem czy też nie i w jakim stopniu. Pewnie dużo osób ma takie dylematy.
Wrzucę parę zdjęć zrobionych podczas szkolenia na którym byłem w tym tygodniu. Rano przed zajęciami wybrałem się w okolice Milówki i Koniakowa.
Oto zdjęcia z pierwszego dnia:
166, 167
Troszkę mgiełki
Zdjęcia: 168, 169, 170, 171.
Zdjęcia 172, 173, 174.
Super masz te szkolenia, skąd ja to znam :grin:
Kapitalne wrzutki, piękne widoki :), a i miejsce mi znane.
Ladne mgielki.
Super te fotki mgiełki. Ładne miejsce. :mrgreen:
Kupuję wszystkie za wyjątkiem cz.b. Nie odbieraj przyrodzie jej piękna :)
A zdjęcia piękne. Jak wszyscy uwielbiam mgiełki :)
Najbardziej podobają mi się 170 i 171. Chyba jednak wystemplowałabym ten nieszczęsny przystanek (?), bo skupia wzrok.
Dzięki wszystkim za odwiedziny i uwagi, sugestie.
Bodzip - dwa pierwsze zdjęcia wybrałem czerń biel gdyż i tak ni było koloru tak silna mgła była. Co do zdjęcia 173 to dla urozmaicenie chciałem przedstawić bardziej fakturę , kształty. Mnie też podobają się bardzie zdjęcia kolorowe z ostatniej mojej sesji.
Mysikrolik - dzięki za sugestię, mam zawsze opory przed zmiana krajobrazu przez stemplowanie. Pomału się przekonuje do tego więc pewnie użyje odpowiedniego narzędzia. Dzięki.
Smakowite fotki Pan produkujesz:-)
Bardzo ładne, 174 najbardziej mi się podoba.
Mgiełki fajne. Dwa ostatnie kadry chyba najciekawsze. Trochę nie pasuje mi fakt, że na większości zdjęć linia horyzontu przebiega w połowie wysokości kadru. Lepiej zastosować bardziej wyraźny podział i zdecydować co ważniejsze, niebo czy ziemia:grin:
Zdjęcia z drugiego dnia szkolenia a w zasadzie przed szkoleniem.
Zdjęcia 175, 176, 177.
Jeszcze dwa ostatnie zdjęcia HDR zrobione rybką.
178, 179.
Jeszcze raz dzięki za cenne uwagi.
Pierwsze z przedostatniej wrzutki tj. 175 bardzo mi się podoba.
Lubie takie szkolenia.Mglisto...a dla mnie 169.
Tym razem parę zdjęć z ogródka wrzucę.
Pierwsze dwa wykonane Tokiną 28mm z pierścieniem pośrednim.
180, 181.
Dwie kolejne fotografie to już 70-300.
182, 183.
Trochę większa głębia ostrości by się przydała moim zdaniem.
Na koniec dzwoneczki.
184.
ahutta - w żabach chciałem skoncentrować się na pyszczku.
ahutta - Tam robiłem na przesłonie 4. Taki efekt chciałem ale widzę, że nie podzielasz mojej wizji.
Dzięki za uwagi. Muszę przemyśleć przed kolejnym plenerem.
Byłem na rodzinnej wycieczce W Mrowie i Bobolicach.
185, 186, 187, 188.
189, 190.
Widzę, że byliśmy w tym samym miejscu, prawie w tym samym czasie :)Ja byłem w Mirowie 2-go maja i niestety nie załapałem się na taką pogodę.
Pozdr