Wytężam wzrok, ale żadnych maszyn nie widzę. :???:
Wersja do druku
No jak Babcie kocham, była!
O! Znowu jest! Ciekawe jak długo będzie?
Fakt, linkowane z photos.google.com.
Dla przypomnienia: Silnik ma budowę maszyny parowej, ale jest napędzany gazem spalanym wewnętrznie.
Z hrubieszowskiego muzeum takie "wynalazki"
Kalkulator programowalny ekstra, wersja inżynierska. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Zamek typu YALE do sejfu z sianem też niczego sobie. :roll::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Kiedyś kobiety musiały być mocne, aby takimi garami w kuchni manewrować. :shock::mrgreen:
Linki do picasaweb.google.com zawsze działały, ale najwyraźniej Picasaweb przeszła już na emeryturę.
Załącznik 168606
Co to się porobiło!
Zdjęcia podlinkowane z https://picasaweb.google.com/ znikają z postów naszego forum, zdjęcia na portalu https://www.flickr.com/ przestały wyświetlać opcję "Copy image link", ...
To w jaki sposób wklejacie całe swoje zdjęcia, tak by nie trzeba było kilakć w miniatury załadowane na serwer Forum? Może poradzicie mi jakieś lepsze repozytorium?
---------- Post dodany o 21:43 ---------- Poprzedni post był o 21:29 ----------
No, jakoś się udało z Flickra, ale odszukanie adresu tego obrazka wymagało zajrzenia do skryptu generującego stronę. To chyba nie jest standardowe podejście. Więc raczej poczekam na jakąś podarę, dotyczącą sensownego portalu źródłowego.
A na zdjęciu Royal Enfield z 1939 roku. Wyprodukowany w Birmingham. Ten model posiada magneto, które generowało iskrę zapłonową na świecy oraz dynamo, służące do zasilania przedniego reflektora i klaksonu. O tylnym oświetleniu nic nie napisali, widać wtedy było jeszcze zbędne. Jest to eksponat z muzeum techniki Thinktank w Bham.
Kiedyś mój syn marzył o takim klasyku do odrestaurowania. Ponoć w Indiach do teraz produkują model RE, ale taki z lat pięćdziesiatych.
Wstawiam z Flickra i nie mam klopotów z linkiem. Po kliknięciu na zdjęcie pokazuje się ono na czarnym tle. W prawym dolnym rogu tego tła masz strzałkę w dół. klikasz na nią, wybierasz z menu które się rozwinie 'View all sizes', pokazuje się zdjęcie na białym tle i wtedy już po kliknieciu prawym klawiszem myszy na zdjeciu działa opcja 'kopiuj adres obrazka'. Korzystam z Firefoxa, być może przy innych przeglądarkach dział to jakoś inaczej.
A Royal Enfield piękny...
Te ciekawe ''wynalazki'' pochodzą z Muzeum im. ks. Stanisława Staszica?
Chętnie zwiedziłbym to muzeum w Birmingham. Enfieldy są u nas rzadkie, ale gdzieniegdzie można się na nie natknąć. Jeśli ktoś miałby ochotę je zobaczyć, to kilka sztuk jest np. w gdyńskim Muzeum Motoryzacji.
Tak jest - muzeum St. Staszica.
Szczerze mowiac to nie wiem co to za model. Z tego co sobie przypominam z czasow wojennych.
Mam jeszcze kilka fotek z tego zlotu traktorów to wrzucę. Jest to impreza zlot traktorów w Wilkowicach koło Leszna i jak dobrze pamiętam odbywa się co roku w sierpniu :-)
Dzięki za foty! :) Świetna impreza z bardzo interesującymi maszynami. Podobny typ Porsche Diesel P111 jest w London Motor Museum. Oto zrobione tamże zdjęcie ciągnika firmy, która również kojarzy się przede wszystkim ze sportowymi autami.
Załącznik 168907
P.S. Może ktoś wie jak nazywa się ten typ? Niestety nie był opisany.
Nie wiem do czego służyła ta maszyna. Zapomniałem zapytać właściciela. Następnym razem jak nie zapomnę to zapytam.
Załącznik 173331
to najprawdopodobniej tzw. młynek do oddzielania plew od ziarna. Ziarno wsypywano z góry na poruszające się na boki sita rożnej wielkości wprowadzane w ruch za pomocą korby, takiej jak w sieczkarni.
Przyznam że nie mam pojęcia do czego służy ta maszyna. Z początku myślałem że do młócenia zboża , ale chyba za mała jest na to. Jak będę mieć okazję to zapytam właściciela.
A teraz kilka urządzeń z " małego cmentarzyska " .
Załącznik 173432Załącznik 173433Załącznik 173434Załącznik 173435Załącznik 173436Załącznik 173437
Mam dwa urządzenia .
Jeden to może robot kuchenny :-P
A drugie urządzenie to może do spulchniania ziemi .
Załącznik 180152
Załącznik 180153
Przyznam że nie wiem do czego może być to urządzenie stosowane. Nie wykluczone że jest jak piszesz.
Mam jeszcze jedno urządzenie.
Jakaś zgniatarka chyba to jest.
Załącznik 180199
To jest gniotownik do zboża, efektem pracy jest zgniecione ziarno, mąki nie będzie. Swoją drogą dobrze byloby zapytać właścicieli bo może się okazać, że ta sama maszyna, urządzenie ma różne nazwy w różnych rejonach kraju, a to też stanowi pewną ciekawostkę, sam się z tym spotkałem.
Ciekawe maszyny :smile:
W miniony weekend znów odbył się zlot ciągników w Wilkowicach.
Załącznik 181049Załącznik 181050Załącznik 181051Załącznik 181052
nie wiedziałem że traktory mogą być takie fajne i ciekawe :grin:
Podobno w tuningu traktorów bardziej liczy się waga (im większa tym lepiej) niż pozostałe parametry jak przyspieszenie czy moc :-)
Małe i wyścigowe ciągniki
Załącznik 181112 Załącznik 181116
Kilka motorów
Załącznik 181117Załącznik 181123Załącznik 181124Załącznik 181125
Stary ciągnik z 1939r.
Załącznik 181126
Stare maszynki chyba di mielenia mięsa
Załącznik 181127
Dzięki za wrzutki Panowie!
Classic Remise (dawniej Meilenwerk) w Berlinie jest obiektem, który dość trudno jednoznacznie scharakteryzować. Bez wątpienia można o nim powiedzieć, że to unikatowe miejsce, co najmniej na skalę europejską. Mówiąc w skrócie, mamy do czynienia z : galerią, komisem, salonem samochodowym, garażem, sklepem z pamiątkami, warsztatem i restauracją w jednym. W każdym razie nieważne jak ten obiekt określimy, najistotniejsze są maszyny, które się tam eksponuje. Dla wszystkich, którzy choć trochę interesują się motoryzacją będzie prawdziwą mekką. Osobiście widziałem już wiele muzeów, wystaw, czy zlotów na których prezentowano ciekawe pojazdy, jednak takiego nagromadzenia rzadkich i cennych aut nie oglądałem nigdy. Jest tam cała śmietanka europejskich producentów, chociaż i nie brak pojazdów z USA. Mamy pełen przekrój epok i klas, w szczególności dużo luksusowych i sportowych maszyn, w tym motocykli. Samochody są w ciągłej rotacji : jedne się kupuje, drugie stoją tam jako dekoracja, jeszcze inne są oddawane w swoisty depozyt, przez właścicieli chcących pokazać coś wyjątkowego szerszej publiczności. Cechą wspólną prawie wszystkich pojazdów jest doskonały stan techniczny i świetny wygląd, niektóre z nich naprawiane są we wspomnianym już warsztacie. Cały obiekt wraz z przyległymi na zewnątrz miejscami postoju jest udostępniony do zwiedzania. Nie ma też żadnych ograniczeń co do fotografowania. Jeśli dodać do tego bezpłatny całotygodniowy wstęp, to grzechem byłoby tego nie zobaczyć. Jedyny mankament polega na tym, że wiele pięknych aut stoi w zamkniętych ''gablotach'', mieszczących się niekiedy w dość ciemnych miejscach. Robienie udanych fot w takich warunkach może być nieco problematyczne. Serdecznie polecam to arcyciekawe miejsce wszystkim, którzy wybiorą się kiedyś do stolicy Niemiec.
Prezentację rozpocznę nietypowo od jednośladów, stanowiących dosłownie garstkę tej potężnej ekspozycji.
P.S. Niestety w związku z pracami konserwacyjnymi na forum nie mogę dodać zdjęć, tak więc trzeba będzie zrobić to innym razem. :???:
Anonsowane wcześniej motocykle.
Ducati 748
Załącznik 183629
Ducati Monster 750
Załącznik 183630
Aston Martin 15/98
Załącznik 183711
Mercedes-Benz 170D (W136)
Załącznik 183756
Dzięki! Celowo wstawiłem je tutaj, żeby ożywić wątek, zresztą tam także wrzucam foty aut, więc byłby przesyt.
Peugeot 401
Załącznik 183816
Jaguar XK120
Załącznik 183880
Jaguar XK140 FHC
Załącznik 183881
Aston Martin DB2
Załącznik 183951
No cóż, nie każdy Aston Martin jest piękny... ;)