-
Odp: Raport o stanie Wisły
superowe,
szkoda że Ci słoneczko nie dopisało..
A8 i 7 z ładnym światłem to by było to :)
podoba mi się to co abir'owi + ostatnie
-
ACHTUNG! Wiadomość z ostatniej chwili - W Kiezmarku na Wiśle jest zator i lodołamacz w akcji! Kto chce i może - w drogę ;)
-
Ciekawy wątek i ładne zdjęcia. Gratuluję.
Muszę tu częściej zaglądać.
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
ACHTUNG! Wiadomość z ostatniej chwili - W Kiezmarku na Wiśle jest zator i lodołamacz w akcji! Kto chce i może - w drogę ;)
Gdańszczanie, gdynianie, sopocianie, nowo dworzanie gdańscy - kto żyw niech jakąś fotę cyknie. W sumie z Tczewa też nie jest daleko:wink:
Więcej okazji na lodołamacz może w tym roku już nie być.
A gdzie informacje o lodołamaczach można znaleźć? We Włocławku lodołamacze podobno stoją w stanie gotowości ale na razie nie ma potrzeby ich użycia.
-
Ja niestety w pracy :( Ale dałam cynk kumplowi i ma pojechać. Jakby co - chociaż linka do jego foty wrzucę ;)
Też się dziwię, bo odwilż. No ale te wszystkie nasze kry z wątku mogły zrobić zator przy ujściu, co nie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Ja niestety w pracy :( Ale dałam cynk kumplowi i ma pojechać. Jakby co - chociaż linka do jego foty wrzucę ;)
Też się dziwię, bo odwilż. No ale te wszystkie nasze kry z wątku mogły zrobić zator przy ujściu, co nie?
A my je wtedy w sobotę znienacka... :wink:
-
szkoda, nie dojadę do Kiezmarka
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
o jasny gwint, trza było smsa mi puścić , teraz nie mogę się wyrwać.
-
Dwie dzisiejsze foty ze Strumienia
A10
A11
-
Ale Ci się słońce trafiło, podobają mi się oba zdjęcia. W pierwszym proponuję trochę cienie rozjaśnić.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Ale Ci się słońce trafiło, podobają mi się oba zdjęcia. W pierwszym proponuję trochę cienie rozjaśnić.
Dzięki, trochę rozjaśniłem i podmieniłem.
Trafiło się dzisiaj w końcu trochę słońca :).
-
we Włocławku zator.
Komunikacyjny.
Śnieg zniknął. Motorek sprawny. Czas w drogę.
Alnico - extra pojechałeś :-)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
A10
A11
świetne ujęcia, a u nas nadal szaro i mokro...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
A10
A11
ładny kadr, niebo dobrą robotę tu zrobiło
-
Dzięki za komentarze.
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
a u nas nadal szaro i mokro...
To tak jak u mnie, w końcu mam do Ciebie rzut beretem. Trafiłem na moment kiedu koło południa się przejaśniło, nie na długo niestety. Wiał ciepły, silny wiatr i śnieg znikał w oczach :cry:
-
1 załącznik(ów)
Jeszcze z tęgich mrozów, teraz wody metr więcej i paskudnie!
Chyba 64.
-
Wracając do zdjęć @alnico w wczoraj - to u Was jeszcze mnóstwo śniegu. Byłam wczoraj, chciałam coś cyknąć ale nuda panie. Śniegu zero, kry zero, szaro i buro.
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
petreq
taaa.. przyznaj się lepiej, że to Ty wynosiłeś te kawałki zabytkowe (cholera wie co to było ;)) z dna Wisły. Teraz zamylasz, że złomik znalazłeś :).
BTW. Fajna fotka.
A ja znalazłem "skarb z Wisły" i nawet go wywlokłem z wody na brzeg i obfociłem :)
nr.65
-
fajne znalezisko :)
---------- Post dodany o 15:45 ---------- Poprzedni post był o 15:44 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
Dzięki za komentarze.
To tak jak u mnie, w końcu mam do Ciebie rzut beretem. Trafiłem na moment kiedu koło południa się przejaśniło, nie na długo niestety. Wiał ciepły, silny wiatr i śnieg znikał w oczach :cry:
U nas teraz słonko wyszło ale ja musze niestety do pracy... :(
-
Piękne te pejzaże dziama0:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Chryzogon
Jeszcze z tęgich mrozów, teraz wody metr więcej i paskudnie!
Chyba 64.
fajne kolory w kadrze :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
alnico
A10
A11
Piekne foty.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Wracając do zdjęć @alnico w wczoraj - to u Was jeszcze mnóstwo śniegu. Byłam wczoraj, chciałam coś cyknąć ale nuda panie. Śniegu zero, kry zero, szaro i buro.
Wczoraj jeszcze śnieg był ale silny, ciepły wiatr zrobił swoje i dzisiaj też już szaro, buro, trochę deszczu, troszeczkę słońca.
-
Fajny wątek. Pozdrawiam "wiślaków"
-
Mam prośbę. Wiem, że jestem z tym upierdliwa ale czy moglibyście nie wrzucać do wątków zdjęć w formie cytatów? Tym sposobem (swoją drogą bardzo ładne) zdjęcia @alnico powtarzają się 2 razy (w poście dziamy #214 i warugi #222). Wystarczy napisać o jakie zdjęcia chodzi, to są ostatnie zdjęcia w wątku, po co je dublować? :roll:
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
fajne kolory w kadrze :)
Dzięki.:grin: Zawsze gdy chmury są super nisko, a w całym mieście leży świeży śnieg, światło latarni daje się złapać w taką efektowną pułapke.Zamieszczam zdjęcie na którym wyraźnie widać ciemny zarys rzeki na tle chmur, oczywiście Wisła!
nr.66
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Mam prośbę. Wiem, że jestem z tym upierdliwa ale czy moglibyście nie wrzucać do wątków zdjęć w formie cytatów? Tym sposobem (swoją drogą bardzo ładne) zdjęcia @alnico powtarzają się 2 razy (w poście dziamy #214 i warugi #222). Wystarczy napisać o jakie zdjęcia chodzi, to są ostatnie zdjęcia w wątku, po co je dublować? :roll:
trochę postraszę:shock:,
na to jest chyba paragraf w naszym regulaminie
-
Alnico bardzo fajne kadry (A 10 i A 11).
Byłem dziś nad Wisłą. Od zeszłego tygodnia poziom podniósł się o jakieś 2 metry. Praktycznie wszędzie poniżej Warszawy nadal rzeka stoi pokryta krą.
Tu jest fajna strona do sprawdzania poziomu wody w niektórych rzekach w Polsce. Podają tez tam zjawiska na rzece. Ale dziś to chyba coś im sie nie zgadza z Warszawą, ale może to wciąż stan niski.
http://www.pogodynka.pl/polska/hydro/wisla/
-
1 załącznik(ów)
Przy ujściu Wisły spotkałam wandala!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
No Aguś! Prawie jak lodołamniacz. :-D
Czuję prawie pełna satysfakcję.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Wygląda jakby dopłynął do kopalni na Śluńsk.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Wygląda jakby dopłynął do kopalni na Śluńsk.
To wyglada jakby Śluńsk dojechał do Zatoki...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Ktos nie dba o swoj jacht, tak pozostawiony...?
-
Pewnie jakiś wandal... ;) A tak serio, było w pobliżu więcej jachtów. To wbrew pozorom teren zamknięty. Ale jak się powinno je zimować - nie wiem prawdę mówiąc.
-
Bobry szaleją w Warszawie, za mostem Gdańskim
-
1 załącznik(ów)
Dzisiaj w Świbnie , na wyspie sobieszewskiej przy przeprawie promowej do Mikoszewa
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
ależ ten wandalizm się szerzy...
fajne foto :)
-
kiedyś do SGGW przyjechali Holenderscy architekci krajobrazu z 'roboczą wizytą' no i władze uczelni postanowili im pokazać najciekawsze założenie ogrodowe w Wawie do planu zaliczyli Łazienki, Park Wilanowski, Park Skaryszewski... Holendrzy jednak powiedzieli że woleli by obejrzeć jeśli mogą prawy brzeg Wisły... nie mogli się nadziwić że tak dzika linia brzegowa występuje w dwumilionowym mieście... oglądali i filmowali z wypiekami na policzkach...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
yac
Dzisiaj w Świbnie , na wyspie sobieszewskiej przy przeprawie promowej do Mikoszewa
super to zdjęcie :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
. nie mogli się nadziwić że tak dzika linia brzegowa występuje w dwumilionowym mieście... oglądali i filmowali z wypiekami na policzkach...
cco racja to racja
podczas pierwszej mojej wizyty w stolicy tez byłam w szoku :)