Szkoda.Mogles od lewej do prawej.Mialbyc cos nowego,a tak powieliles innych.Kazdy dzis to od prawej do lewej-normalka.
Wersja do druku
Apz o tym mówisz? ;)
127A.
Załącznik 76183
Helmut co do 120 to zgadzam się z Tobą w 100% i wiem to od samego początku no prawie od samego początku bo dopiero w samochodzie je przejrzałem jak łapy ugrzałem ;). Zdjęcie przy okazji sobie powtórzę lecz jak będzie cieplej bo gdy je robiłem to akurat odwoziłem żonę na uczelnię była godzina jakoś po 8 rano i -13 stopni a ja nie za ciepło ubrany. Przy tym zdjęciu już miałem lekko łapy zgrabiałe oraz robiłem je dodatkowo na ugiętych kolanach, patrząc z ukosa na ekran a i tak nie udało się w kadrze złapać narożników budynku no i myślami byłem już w ciepłym samochodzie. Pewnie lepiej wyszłoby z ziemi ale nie mam uchylnego ekranu. Przy obrócę w domu próbowałem jakoś nadrobić te niedociągnięcia symetrii ale ta nie symetria dolnego trójkąta w połączeniu z tą środkową rynną jest trochę ciężkawa do obejścia no i dodatkowo próbując wywalić tą lampę na tym trójkącie stwierdziłem, że nie warto bo jednak coś dodaje do tego zdjęcia. Efekty i próby prostowań mnie osobiście nie zadowalały więc zostawiłem zdjęcie jak jest i koniec końców stwierdziłem, że ograniczę się jedynie do moich dramatycznych/ciemnych tonacji, ponieważ je lubię. No i fakt, że może trzeba było wywalić prawą stronę ale jak powtórzę zdjęcie to wtedy to zrobię ;). A co do 125 to wczoraj się dopatrzyłem byka, którego odwaliłem przy dodawaniu nieba ale skoro to zdjęcie tu jest to niech już takie zostanie ;)
Poniżej miniatury ordżinalesów :)
Dodając te miniatury tak zauważyłem, że moja obróbka w przypadku 125 dodatkowo uwidoczniła tą nie symetrię dolnego trójkąta ale co jak co nadal sam obróbka jak obróbka mi osobiście się podoba :)
Świetnie tę BUŁ-ę obfotografowałeś.
A "wariacje" - znakomite.Gratuluję i pozdraawiam.
Na prawdę niezmiernie mnie to cieszy, że moje wariacje się podobają :)
Jakieś dwie zimówki wrzucę nocną i dzienną :)
129. Tunel na tamtą stronę :-P
Załącznik 76254
130. My też mamy nędzne resztki przemysłu i kominów a co :-P
Załącznik 76255
Skoro lubisz PSucie, to czemu nie pójść dalej. Skoro jest okres "choinkowy", to czemu nie pójść w tym kierunku?
Załącznik 76257
A skoro BUŁ-ę pokazałeś jako kosmiczny okręt , to może tak? :wink:
Załącznik 76256
Tam daleko jest kosmos....:-)
Dobre!
pozdrowionka
Hehe, zawsze mi się podoba ile jeden obraz potrafi skojarzeń przywołać w zależności kto na niego akurat patrzy. Mnie jakoś tak od razu skojarzył się z "kochanie weź pilota i przewiń szybko do przodu" ;). Co do dwójki to bardzo, bardzo fajnie na prawdę super fajnie Ci to wyszło i nie chcę Ci nic mówić ale to jest jedna z fajniejszych rzeczy jaką widziałem w Twoim wykonaniu tutaj :). Też mnie korciło aby wstawić tam jakiś podkład kosmiczny ale powiedziałem sobie, że wszystko co tutaj będę wstawiał będzie pochodziło wyłącznie z moich zdjęć (no chyba, że NASA by mi coś udostępniła jak wojetek1234 swój budynek do wariacji) :)
To jeszcze jeden kadr tego budynku taki trochę na ciemną stronę mocy :)
131.
Załącznik 76352
131A wersja obcięta :)
Załącznik 76353
A co Ty na obrócenie go?
Załącznik 76385
I wcale nie ze względu na "choinkę" :)
PS
Dzięki za pochwałę :oops:
No co ja w pionie to Helmut mi poprzewraca hihi :) Ale chyba sam przyznasz, że pierwsza wersja choinki jest fajniejsza ale to pewnie przez to, że góra tego zdjęcia powoli zanika i uwidacznia przez to trójkąty:). Zawsze pierwsza myśl najlepsza i tak sobie myślę, że gdy będzie cieplej i przy okazji pojadę drugi raz sfocić ten budynek to może mi na przekór wszystko wyjść gorzej :). Może się okazać, że własnie przez to, że wyszedł trochę niesymetrycznie uwidocznił coś fajnego a pełnej symetri będzie klapa ale przy okazji to sprawdzę :)
No to teraz coś dla tych co mi zarzucają, że nic normalnego nie wrzucam. Zdjęcia tak jak je matryca w JPEG stworzyła no tylko TROSZECZKU skadrowałem i wyprostowałem :)
132. Poszukując TROPU na normalne zdjęcia poszedłem na balkon zajarać i TROP sam się znalazł co prawda nie Czarnych Stóp ale zawsze jakiś :D
Załącznik 76403
133. Za chwilę ujrzałem jakże urokliwy i typowy widoczek na naszych osiedlach czyli BLOK. Blok jaki jest widzi każdy w POP-ART w zmiekczonej ostrości :D
Załącznik 76404
134. Odwróciłem głowę i rzekłem sobie "JA NIE MOGĘ JAKI WIDOK" - zachód słońca między wieżowcami to prawie jak między górskimi szczytami :D
Załącznik 76405
135. Tak już podjarany manią normalnego focenia poszedłem za radą Mirka54 i wszystko zacząłem traktować jak modele i żonę przy kopie złapałem a jej protesty na nic się nie zdały i czarno-białym ją złapałem :)
Załącznik 76402
Chciałem jeszcze córkę sfocić nie bacząc na to, że śpi ale wałkiem żona mnie zdzieliła i normalność powróciła :D
Jeżeli coś innego dostrzegłeś to powiedz mi to magiczne jedno słowo to może też zaskoczę i to zobaczę :)
I jeszcze jedna rzecz mnie interesuje czy ten budynek w takiej czarnej tonacji się podoba bo ja osobiście mam mieszane uczucia raz na tak a znowu drugi raz na nie :)
No i jak mówiłem, wystarczy jedno magiczne słowo i też już widzę ten parkur i nawet bardzo trafne to inne widzenie :)
Też mi się jakoś w kolorach to nie widziało - z resztą w miniaturze podgląd koloru z dodanym niebem bo to oryginalne takie zimowo szarobure było :)
136. Hmmm, naszło mnie na połączenie tego w jeden ciąg ale to nie pociąg :)
Załącznik 76503
Fotka jedna a trójkątów wiele:grin:.
No to dwa okrąglaczki
137. Dokładnie się przyjrzycie w którym miejscu ta "mała uskrzydlona planeta" ma oglądającego :D
Załącznik 76547
138. A tutaj dokładnie się pozawijał rozpędzony autobus :)
Załącznik 76548
Tajne emblematy wychodzą:-)
pozdrowionka
Taaaa, to są emblematy Tajnej Organizacji Pozytywnie Zakręconych :)
139. Getto :)
Załącznik 76593
Opowiedz coś więcej o tym zdjęciu.
No co tu opowiadać. Zdjęcie jak każde moje przy okazji i z okna samochodu bo tam akurat przejeżdżałem no i urzekła mnie ta rozpierducha :)
Specjalnie dla Wać Panny panoramy, które nie wymagają nieba :)
140. Panorama chodnika :D
Załącznik 76595
141. Panorama supermarketu :D
Załącznik 76596
Nic się nie zdarzyło Szanowna koleżanko co niektórzy Ci wytłumaczą dla czego hihi :). Niebo to specjalne moje gmeranie plus nałożenie w 20% efektu mokrego papieru - miało takie być bardziej groźne :). Kamienice to też inny efekt B-C plus nałożenie czegoś w małym stopniu i a sam nasyp to też jeszcze inny efekt B-C :)
Ale tutaj specjalnie dla Ciebie wersja z innym niebem :)
139A EDIT: tytuł "Na barykady ludu roboczy" :D
Załącznik 76598
Ano, jeżeli te "izobary" na niebie celowo, to przepraszan Szan. Pana ;)
I dziękuję za wersje dedykowane, choć... perspektywa chodnika ciut za niska nawet dla mnie :lol:
A dziękuję, bo Twoje obrazki na pewno uwagę zwracają. Szczególnie "kręcioły" :)
mi się 136 podoba - fajny pomysł :)
A cóż to za bałucki zakamarek sfociłeś na 139 A, bo chyb się nie mylę:?:.
Mam czasem okazję na wiele takich kadrów, ale jakoś mi nie leżą:grin:.
A dziękuję a szczególnie za słowo zwracają i nie ważne czy to z zachwytu czy z powodu wymiocin :D
Mam jeszcze kilka pomysłów z tym związanych ale wykonanie jednego zajmie mi rok (o ile nie zapomnę) a na drugi muszę poczekać do późnej wiosny lub jak będzie lato :)
Nie chce pisać mi się w stopce ale zaspokoję Twoją ciekawość:
1. TV: Toshiba, Samsung, w samochodzie jakieś Naviheven, plus znajdę w jakieś stare szroty karty TV 2x AverTV i 2x PixelView
2. Citroen Xsara Picasso 2.0HDI 90KM zczipowany komp do 120 KM (na rodzinny dupo-wóz starcza).
3. Nie posiadam
4. :-P :D ;)
Ul. Dolna - po prostu przejeżdżałem tamtędy i mnie urzekła ta rozpierducha rodem z "Na barykady ludu roboczy" :)
142. Tak szaroburo się na dworze porobiło to trochę wiejskiego kolorowego lata zimą :)
Załącznik 76602
143. "Polskie Drogi" :)
Załącznik 76694