-
Odp: bez tytułu - po prostu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Tadeusz Jankowski
Ja się Ciebie pytam, jaka jest Twoja definicja „tonacji”, co podkładasz pod ten termin w konkretnym przypadku owego autoportretu i mojej wypowiedzi o nim i nie otrzymuję odpowiedzi.
Pzdr, TJ
Sprubuje raz jeszcze,moze bardziej matematycznie,ale nie wiem czy swego rodzaju sztuke i odczucie mozna dodac,pomnozyc.Jesli na danym obrazie mamy duza przewage tonow jasnych w stosunku do tonu sredniego i sa one jasniejsze a minimalna ilosc natomiast jest zachowana tonow ciemnych to mamy zdjecie w jasnej tonacji.Zdjecie niedoswietlone,za jasne,niedowolane nie bedzie posiadalo czerni.Fotografie wykonane technika jasnej tonacji te czern w minimalnym stopniu posiadaja.Jednak zasada jest taka,ze jak najwiecej tonow ma byc jasniejszych od tonu sredniego.
Kurde inaczej nie umiem.Jesli uwazasz,ze to pietruszka to zakonczmy.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
ale nie wiem czy swego rodzaju sztuke i odczucie mozna dodac,pomnozyc.
Nie mozna. Stad tez wynikl tez moj glupi watek (wiadomo jaki) i teraz wiem ze byl calkiem bez sensu. :)
T.
-
A ja proponuję aby każdy z Was w ramach innej formy (w pewnym sensie) konfliktu pokaże nam jakie jest jego "widzimisie".
Co do zdjęcia Nr 18 ...
Na początku chciałam pokazać od czego zaczynałam. Chcę nadal dzięki Wam doskonalić się w fotografowaniu.
Zdjęcie Nr 18. było i zawsze pozostanie już pierwszym zdjęciem, który w połączeniu z pewnymi już umiejętnościami (taki start w portrecie) pozostało już z tym ramiączkiem, które moja koleżanka Kasia (pozdrawiam), była przez wszystkich kojarzona :) Łańcuszek wiecznie - po prostu był dla niej ważny. Zdjęcie było zrobione dla kobiety, która niedawno uciekła od ojca jej córki ... dla poprawienia jej humoru :) Edycja ... pierwszy portret po nocnym studiowaniu Photoshopa ... ucho po lewej ... te włosy przycięte jak od ... laserem haha... Wiem ... moi drodzy ... wiem ...
Ale jak każdy posiada swoje opinie na wszystkie tematy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
W kwestii kadrowania i małej poprawki - ramiączko i łańcuszek :wink: Bardziej poglądowo jakby to wyglądało gdyby wcześniej zadbać o te dwa elementy.
Załącznik 65532
Oczywiscie nie jest to jedynie wlasciwe kadrowanie, bo pewnie inny by bardziej przycial z lewej, inny z prawej nieco.. :wink:
Tomek
W ogóle nie podoba mi się Twój kadr Tomku. Ta ręka ... taka ... nie wiadomo do kogo należy.
Dekolt taki przycięty ... ta twarz taka "największa na zdjęciu" ...
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
... Natomiast """druga kurtyna w bokehu"" jest znakomita:mrgreen:
Czytałam te ostatnie wpisy dwa razy i wybaczcie... może te dwa mecze ... może późna pora... może dlatego że sesja... nie wiem ...
ale proszę napiszcie to jakoś inaczej. Rozwiążcie inaczej... Jeśli to pomoże mi w życiu to wytłumaczcie... Ale jaśniej ... błagam ...
Cytat:
Zamieszczone przez
Tadeusz Jankowski
Mirek, niech Ci będzie. Można różnie, np - inkryminowany portret nie ma tonacji. Ma przewagę tonów jasnych.
Pzdr, TJ
" niech Ci będzie" .....
Cytat:
Zamieszczone przez
Tadeusz Jankowski
Autoportret przypadł mi do gustu. Jasna tonacja fotki pasuje do platynowych włosów. Dużo światła i jak na autoportret, ciekawe (wystudiowane?) spojrzenie, ciekawa buzia. Nawet rodzą mi się podejrzenia w głowie, ze to nie może być autoportret.
Śledzę wątek i z uznaniem patrzę, jak idziesz do przodu nie kłaniając się kulom.
Pzdr, TJ
Te zdjęcie wykonałam w wolny dzisiejszy piętek ... troszkę po godz 7 ... rano. Czasem budzę się i mam tak wspaniały humor, że znajomi nie poznają mnie na zdjęciach. Nieważne...
Dzięki za komentarze, jedynym prezentem jaki możecie przyjąć ode mnie, to fakt, że zapiszecie się w mojej historii jako moi ... nauczyciele :)
Jutro 3 egzaminy ... i prezentacja ... przed czeskim ( Rosja -Czechy 4:1) profesorem (to ten co zmienił Skodę Superb na Volvo http://hdmax.pl/tapeta/zlote_volvo/1/738/43 i dojeżdża z Czech ... po roku pracy w Państwowej Szkole w POLSCE...)
Ah ... i osiemnastka brata :)))))))))
MIłego weekendu :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Wiesz pewnie , że kolo wizjera jest takie kółeczko do regulacji optyki wizjera, ja noszę -3 i nie męczę się w okularach.
Szczęśliwi co mają jedynie -3, pozdrawiam :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
A ja proponuję aby każdy z Was w ramach innej formy (w pewnym sensie) konfliktu pokaże nam jakie jest jego "widzimisie".
Co do zdjęcia Nr 18 ...
Na początku chciałam pokazać od czego zaczynałam. Chcę nadal dzięki Wam doskonalić się w fotografowaniu.
Zdjęcie Nr 18. było i zawsze pozostanie już pierwszym zdjęciem, który w połączeniu z pewnymi już umiejętnościami (taki start w portrecie) pozostało już z tym ramiączkiem, które moja koleżanka Kasia (pozdrawiam), była przez wszystkich kojarzona :) Łańcuszek wiecznie - po prostu był dla niej ważny. Zdjęcie było zrobione dla kobiety, która niedawno uciekła od ojca jej córki ... dla poprawienia jej humoru :) Edycja ... pierwszy portret po nocnym studiowaniu Photoshopa ... ucho po lewej ... te włosy przycięte jak od ... laserem haha... Wiem ... moi drodzy ... wiem ...
Ale jak każdy posiada swoje opinie na wszystkie tematy.
W ogóle nie podoba mi się Twój kadr Tomku. Ta ręka ... taka ... nie wiadomo do kogo należy.
Dekolt taki przycięty ... ta twarz taka "największa na zdjęciu"
A czyli co, jak dobrze zrozumiałem ramiączko to znak rozpoznawczy Kasi, tak?
Super, ale my na tym forum Kasi nie znamy, zatem takie pokazanie ramiączka i to jeszcze w takiej pozie implikuje, że ramiączko mogło "przypadkiem" się wymknąć.
Łańcuszek, spoko koko ;-) mógł zostać, ale i tak uważam, że można było go ułożyć ładniej.
Co do cięcia... dla mnie przynajmniej w portrecie jednak jest ważna twarz. Owszem moga jej towarzyszyć jakieś "rekwizyty" i inne atrubuty, ale tylko jako dodatek do całości, dodatek, który buduje kadr.
Dekolt przycięty, bo nic do zdjęcia jego ukazanie nie wnosiło, jeszcze przy takim ułożeniu bluzki. Kasia pewnie ma fajny dekolt, ale tu IMHO roli on nie spełniał zatem mocniej ściąłem, tak żeby skupić sie na pieknej twarzy modelki.
I tyle. Oto opis tego co mną kierowało.
A Ty publikując prywatne prace zastanów się jak odbiorą teprace inni, obcy, prace, które Ty obdarzasz sentymentem, z którymi jesteś zwiazana (a której to więzi my, forumowicze nie widzimy) i które poniekąd stworzyłaś troche tak "do szuflady".
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Czytałam te ostatnie wpisy dwa razy i wybaczcie... może te dwa mecze ... może późna pora... może dlatego że sesja... nie wiem ...
ale proszę napiszcie to jakoś inaczej. Rozwiążcie inaczej... Jeśli to pomoże mi w życiu to wytłumaczcie... Ale jaśniej ... błagam ...
Skoro sesja to jasniej juz nie mozna.Przecie na sesji druga kurtyna,bokeh to podstawa.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Skoro sesja to jasniej juz nie mozna.Przecie na sesji druga kurtyna,bokeh to podstawa.
Dziś na spokojnie po sesji egzaminacyjnej :P
Wiem czym jest bokeh ... ale to ta druga kurtyna mnie zmyliła .. bo jak dobrze pamiętam to występuje podczas fotografowania z użyciem lampy błyskowej ... Jeśli chodzi o ten autoportret .. to lampy tam nie użyłam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
A Ty publikując prywatne prace zastanów się jak odbiorą teprace inni, obcy, prace, które Ty obdarzasz sentymentem, z którymi jesteś zwiazana (a której to więzi my, forumowicze nie widzimy) i które poniekąd stworzyłaś troche tak "do szuflady".
T.
Masz rację... Nie powinnam się tłumaczyć że ta i ta fotka była moją pierwszą ... edytowaną :) i te ramiączka... i łańcuszek.
Ale poniosło mnie wczoraj :D
Ale i tak Wasze wpisy będe musiała jeszcze raz przeanalizować. :P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Wiem czym jest bokeh ... ale to ta druga kurtyna mnie zmyliła .. bo jak dobrze pamiętam to występuje podczas fotografowania z użyciem lampy błyskowej ... Jeśli chodzi o ten autoportret .. to lampy tam nie użyłam.
No widziasz.Tak wlasnie wygladaja dialogi"fachowcow" co gdzies cos zaslyszeli i pozniej przy ocenie zdjecia uzywaja "fachowych okreslen".W tym wypadku ja tutaj zagralem tego fachmana,ale nie mysl,ze to ma jakis ukryty niecny cel w Twoim kierunku.
PS:Jak to mowia-popatrz w oczy a ujrzysz czym i jak swiecone.
-
Nie wiem, czy się koledzy ze mną zgodzą, ale ja bym wzięła modelkę i poszła z nią w plener. Po południu, gdy jest ładne światełko, można naprawdę pokombinować i wydaje mi się, że zabawa światłem zastanym podczas ładnego dnia potrafi przynieść ciekawe efekty i jest dobra do nauki na początek.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Nie wiem, czy się koledzy ze mną zgodzą, ale ja bym wzięła modelkę i poszła z nią w plener.
Kurde,trudna decyzja:roll::roll:-naprawde:-P.Myslisz o ....Kasi:mrgreen::mrgreen::-P?.Jesli tak to sie zgadzam,ale nie mowcie gdzie kiedy i z kim.Wiem swoje..:-P
-
Kasia to leży w kostce w lodówce ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Kasia to leży w kostce w lodówce ;)
No popatrz.A jeszcze nie tak dawno naginala od faceta co jest ojcem Jej corki.Kurde nie pomyslalem ze w......... margaryne(kurde musialem goglowac bo ja wczorajszy jestem)sie zmienila:mrgreen::mrgreen:.
Ja o tej Kasi ze zdjecia.Kurcze nie wiedzialem ,ze ona tez modelka.:-P:-P:-P
PS.A jaka tera nie jest.:grin:
-
Notka techniczna
Po sugestiach forowiczów odwiedzających wątek, jak również za zgodą autorki, wątki "Wreszcie wyszły z folderu..." i " bez tytułu - po prostu" zostały scalone.
-
Witam po malej przerwie ... :)
AF w Olku sprawuje się o niebo lepiej :)
Przedstawiam Wam zdjęcia z wczorajszej spontanicznej sesji :)
I stoję teraz przed monitorem ... czekając na Wasze opinie. Wszystkie przyjmuję na klatę :P
Dziękuje z góry za komentarze.
37.
38.
39.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Przedstawiam Wam zdjęcia z wczorajszej spontanicznej sesji :)
I stoję teraz przed monitorem ... czekając na Wasze opinie. Wszystkie przyjmuję na klatę :P
Dziękuje z góry za komentarze.
Bardzo spontaniczna.Zapomnieliscie i swietle,wisazu,i obrobce.Zmien technika oswietlenia,osobe od wisazu jesli uczestniczyly w sesji.Az lakier na paznokciach od tej spontanicznosci poodrastal i poodpryskiwal.
A moglyscie posiedziec,poczytac,seriala poogladac,poobrabiac poprzednie spontaniczne:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Bardzo spontaniczna... [...]
A moglyscie posiedziec,poczytac,seriala poogladac,poobrabiac poprzednie spontaniczne:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Niestety ani osoby do "wisazu" ani do światła ... Tylko my ... dwie :D
Co do edycji ... nie było jej ... co prawda, bo w dalszym ciągu czekam na laptopik.
Lecz nie powiem ... tral PSa w pracy dopiero wyssałam :P
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Niestety ani osoby do "wisazu" ani do światła ... Tylko my ... dwie :D
Co do edycji ... nie było jej ... co prawda, bo w dalszym ciągu czekam na laptopik.
Lecz nie powiem ... tral PSa w pracy dopiero wyssałam :P
Aaaaaa Czyli z kolezanka wyszlyscie sobie fotecki popstrykac.Wiec nie sesja.Teraz juz jest troche jasniej.
To tak jak mlodzi na jazde z USC do domu nazywali by podroza poslubna,gdy blisko i na piechote to pielgrzymka byla by.
Kurde a bez Ps-a to juz nie mozna obrobic???
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Aaaaaa Czyli z kolezanka wyszlyscie sobie fotecki popstrykac.Wiec nie sesja.Teraz juz jest troche jasniej.
To tak jak mlodzi na jazde z USC do domu nazywali by podroza poslubna,gdy blisko i na piechote to pielgrzymka byla by.
Kurde a bez Ps-a to juz nie mozna obrobic???
Dobra dla Ciebie Mirku ...
Poprawiam się i ww zdjęcia nie mają nic wspólnego z sesją .... Poszłam sobie popstrykać. Taki przejazd z USC do domu (mam 100 metrów) W podróż poślubną pojadę jak będę miała wystarczająco dużo informacji i doświadczenia... Lepiej seriale pooglądać ...
Korzystając jedynie w pracy z programów wolę korzystać z takich które już znam.
Noooo chyba że ktoś zaproponuje coś miłego ... ciekawego ...
-
37 bardzo fajne, choć u mnie wygląda na trochę za jasne(ale to pewnie mój monitor w robocie sieje taki zamęt )
Co do 38- znacznie lepiej by wyglądało gdyby kadr nie był ciachnięty na dole przez łokcie modelki, tylko ciut niżej:) Ogólnie kadrowanie na linii stawów nie wychodzi ładnie czy to dolny brzeg jest na wysokości kolan czy łokci-jakoś tak nie proporcjonalnie( przynajmniej w moim amatorskim rzucie okiem) .
Pozdrawiam
Bartek
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Poprawiam się i ww zdjęcia nie mają nic wspólnego z sesją .... Poszłam sobie popstrykać.
Zapamietaj.Mi nie chodzi o to abys przestala pokazywac fotki,ktore zrobisz,Zebys przestala calkiem fotografowac,bo....Chodzi mi o to zeby nazywac rzeczy po imieniu.Skoro ide z kolega na spacer i sobie fotografuje przy tej okazji to dlaczego mam pisac ze robie sesje fotograficzna.Inaczej ocenia sie ,oglada,zwraca uwage na niuanse na zdjeciach z sesji a inaczej na zdjeciach okazjonalnych.
Jesli fotografuje osobe w sztucznym oswietleniu,z ekranami odbijajacymi i pochlaniajacymi i ona stoi obok kratki sciekowej,gdzie pisze,ze robie sesje na zlecenie.Po zwroceniu uwagi na te kratke wyjasniam ze jeszcze nie kupilem tla takiego lacznie z podloga,albo nie umiem w programie uzyc stempla,a ta kratka to chyba moze zostac,nie jest brzydka, to .....Reszte se dopowiedz.Jednak jesli to samo zdjecie zrobie na spacerze,wykorzystujac swiatlo zastane,ewentualnie czyms doswietle,zachowujac w tle to co tam jest,ogranicze jego nachalnosc ustawiajac przyslone odpowiednia to ocena i punkty odniesienia do niej beda calkiem inne.
Dlatego tez jedne oceniam na 5 a inne bardzo podobne na zero lub jeden.Dlatego tez jedni rozumieja a inni uwazaja,ze sie czepiam.Dlatego tez jedne oceniam a inne nie,bo nie ma sensu pisac "wkolo macieju"
-
Ale kawałeczek małej blendy od dołu dobrze by tym zdjęciom zrobił...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
[...]
Dobrze. Rozumiem.
Czyli jasnej oceny od Ciebie nie dostanę?
APZ - niestety jeszcze nie posiadam ;/
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Dobrze. Rozumiem.
APZ - niestety jeszcze nie posiadam ;/
Białej kartki A3 , dużej jasnej reklamówki , są substytuty...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Dobrze. Rozumiem.
/
Co rozumiesz przez jasna ocene??
Te zdjecia co ostatnio wstawilas to typowe zdjecia na pamiatke,zrobione kolezance,by pozniej mogla wyciagnac z szuflady i pokazac jak wygladala przed laty.Nic mniej nic wiecej.Czy to jest jasna ocena??
Ponadto te zdjecia nie sa w zaden sposob obrobione by mogly pretendowac do innej kategorii ja fotka pamiatkowa.
-
Ogólnie rzecz biorąc to każda MZ fotka jest do szuflady.
Co zrobić, aby jednak to zmienić ?
Czy tylko publikacja na forum ... opinia jednej - dwóch ewentualnie 10 osób i na tym koniec. ...
W moim przypadku niestety tak.
Nie znam jeszcze osoby która poprowadziłaby mnie dobrą drogą.
Poczekam, może ktoś mnie weźmie pod skrzydła ...
Staram się ...
Delikutaśna edycja ... retusz ... wyczyszczenia butów... zwał jak zwał.
37a.
APZ - zakupiłam już takie przyciemniacze na szyby samochodowe. teraz szukam po moim małym mieście koc ratunkowy i też coś będzie :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Ogólnie rzecz biorąc to każda MZ fotka jest do szuflady.
Co zrobić, aby jednak to zmienić ?
Czy tylko publikacja na forum ... opinia jednej - dwóch ewentualnie 10 osób i na tym koniec. ...
W moim przypadku niestety tak.
Staram się ...
Delikutaśna edycja ... retusz ... wyczyszczenia butów... zwał jak zwał.
37a.
APZ - zakupiłam już takie przyciemniacze na szyby samochodowe. teraz szukam po moim małym mieście koc ratunkowy i też coś będzie :D
Może fotoszkoła? Lub jakieś indywidualne korki w realu? Nauka błyskania, a raczej panowania nad światłem - przejrzyj wątek Konrada kkk https://forum.olympusclub.pl/threads...-fot.../page62. Poza tym oglądaj jak pracują inni, filmiki , zdjęcia, plenery portretowe, czy coś w rodzaju warsztatów czy kursów podobnych jak te w Złociejewie , czasem dobra książka.
A koc - sklep medyczny lub sklep z akcesoriami samochodowymi , albo alledrogo...
-
pewnie że koc.
jak nie kupujesz jeszcze osprzętu to improwizuj.
na planie filmowym tosuje się na przykład koc NRC naklejony na styropian do ocieplania domów :)
nie wiem czy blenda chińska nie bedzie taniej - ale jak coś potrzebujesz a nie masz to improwizuj :)
-
40. Martuś
Dobas - kupiłabym wszystko, ale mnie nie stać :P
Więc kombinuje :)
-
Jak się ładnie uśmiechniesz to ktoś kocyk z apteczki odda. Pan Dobas dobrze prawi-sprawdzałem patent z złota stroną koca ratowniczego na blendę do zabawy w plenerze działał bardzo dobrze, w moim przypadku naciągnięty i podklejony na Hula-hop , niestety fotki mi się nie zachowały po śmierci dysku twardego,ale polecam jako chyba jedno z tańszych rozwiązań, koce maja z drugiej strony powierzchnie srebrna, wiec masz wtedy blende 2w1:)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Staram się ...
Drogę musisz sama obrać i nie czekać aż "ktoś weźmie pod skrzydła", bo jak weźmie, to zaczniesz robić zdjęcia pod tego kogoś dyktando, pod jego gust i styl.
Ostatnio to mi się wydaje, że nie ma sensu chodzić na jakiekolwiek warsztaty foto-artystyczne, bo tam niczego nie uczą. Naginają tylko do swojej (oczywiście jedynej właściwej) estetyki i zabijaja poniekąd Twoja dorębną kreatywność. Oczywiście nie w 100% się tak dzieje, ale jeśli jest się początkującym to może to nieodwracalnie "skazić" i zgasić Twój właśnie pączkujący styl.
Na warsztaty dla początkujących gdzie gada sie o technikaliach warto, by poznać mozliwości sprzętu, ale to tyle. Warsztat mistrzów można podglądać w necie, w książkach - płacąc za to sporo mniej, albo nawet nic.
Blende kup musowo. Nie jest droga, a dużo daje.
T.
-
Ładna sukienka, masakryczne światło.
-
A może na początku trochę zwykłych zdjęć porobić - na ulicach, łąkach i w ogrodach o tematyce dowolnej? Ja się wypaczysz i zaczniesz na ludzi patrzeć jak na modeli a na całą resztę świata jak na tło dla tych modeli, to tak Ci może zostać do końca świata. Nie wiem czy za takie grzechy trafia się do piekła - ale ja bym nie ryzykował. Jak nauczysz się szukać Swoich motywów(bo chyba tu Cię boli: na razie bardzo chcesz robić zdjęcia ale jeszcze do końca nie wiesz po co, jak i dlaczego)to i środki wyrazu się znajdą, a jak się uprzesz - to może nawet te nieszczęsne modelki zaczną na zdjęciach wychodzić lepiej.
-
Zamówiłam w aptece - 22 PLN ... a na wyposażeniu apteczki sam. w sklepie moto - 27 zł ...
Także koc będzie przy następnym " pstrykaniu ".
Thomasso - poniekąd masz rację. Nie chce przesiąkać ideami innych, ale chcę żeby w przyszłości moje fotografie nie były takie "chowane do szuflady"
Tylko też, chciałabym uczyć się na swoich blędach. Ale jesli ja ich nie wychwycę, a Wy mi nie pomożecie ... to lipa ...
Warsztaty - niestety ... nie ma jak.
-
A co do Mistrzów to mądry pan Mroczek napisał, że na początku to wręcz obowiązkowo zrzynać należy na potęgę. Tylko żeby zrzynać to najpierw trzeba wiedzieć z kogo, czyli musisz określić czego chcesz i co Ci się podoba, a to - wbrew pozorom - nie jest wcale taka często spotykana umiejętność. I nikt tego za Ciebie nie zrobi.
-
Po długim czasie ...
Pierwsze zabawy z Lightroom'em
050.
051.
052.
053.
054.
-
Jak dla mnie z tej wrzutki to najlepsze 052 i 054-maja wyraz, fajnie dziewczynka zagrała, szkoda tylko ze ciachnięta głowa w kadrze.
-
055. Julia
Coś
Coś mi nie wychodzi z tą głową ...
-
i z kolorem,szumem i ostroscia,niepotrzebna wineta....
-
Coś słabo dodaję zdjęcia na tym forum, dlatego jeśli ktoś jest zainteresowany moimi zdjęciami to zapraszam na stronę facebookową
www.facebook.pl/marataha
---------- Post dodany o 23:03 ---------- Poprzedni post był o 23:02 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
i z kolorem,szumem i ostroscia
Kolor celowy - moja twórczość...
Szum i ostrość ... starałam się ...