najbardziej mi sie widzi 200 za czysty kadr i 202 wzbudza ciekawosc ,pozdr
Wersja do druku
najbardziej mi sie widzi 200 za czysty kadr i 202 wzbudza ciekawosc ,pozdr
Bardzo ciekawa seria, te jesienne liście dodają uroku.
200. bardzo udane zdjęcie. Fajnie wykonane i przede wszystkim z pomysłem. Szkoda, że kałuża nie była większa i nie wypełniła prawego górnego rogu. Wtedy byłoby 100% ;-)
Ale wtopa... podoba się :)
Normalnie to jest most, nazwany przez mieszkańców sportowym, bo łączy tereny rekreacyjne polskiej i czeskiej części Cieszyna - taki most na miarę naszych możliwości;)
204. Od d... strony (dolnej, dolnej!:))
204a - tu tak grzecznie:
205. Oczywiście miłość nie zna granic;))) - co ciekawe, na dwóch pozostałych cieszyńskich mostach na Olzie nie ma ani jednej kłódki:shock:
206. ... no ale jak robi się ciemno, to ...
207. ... budzą się demony:cool:
208. ...
209.
210.
211.
Nie bez powodu on jest sportowy:)
Od d... strony lepsze od grzcznego, chociaż troszkę dół rozprasza. Bardzo mi się też podoba 206, a z cz-b 209. 210 też mi podchodzi, szkoda tylko, że głowa stopiła się całkowicie z tłem (chociaż wydaję mi się, że to był zamierzony efekt?)
Pozdr
206 - ciekawe, B&W - też. 204-205 moim zdaniem słabe.
206. świetne.
204 i 205 to fotki czysto dokumentacyjne, tak je traktuję. Nie każdy ma taki most u siebie;) zwłaszcza z granica państwa znaczoną po środku:)
Za to pokazują odrobinę kontekst dla reszty.
Natomiast odpowiadając na pytanie o głowę biegacza - mam kilka tych zdjęć, takie z głową też się znajdzie. Jakoś w czasie dokonywania selekcji to mi się bardziej:/
B&w bardziej mi sie podoba
B&W superanckie .
213 i 216 mi się podoba. Tastanawiam się tylko czy na 213 tak wyszło, że wygląda jakby przez środek taka jasna krecha leciała? Bo samo zdjęcie z pieskiem jest super.
Podoba mi sie 214 - fajne zestawienie okna i cienia od drugiego. 218 mnie zastanawia - co to takiego????
Ale tak w ogole to nie boisz sie tak latac w takich mrocznych zaulkach? ;-)
Klimatyczne szwendaki ;)
Ciekawe zdjęcia. Podobają mi się.
213 i 217 moim zdaniem najlepsze.
Brawo!
Wygrał Pan talon na... ehm.. bez pokrycia:)
No, ale to było proste, bo podpowiedź jest podana na tacy:)
A te paski, o które pytasz wyżej, wygenerowane przez przejeżdżające w oddali/poniżej samochody - cholerka nie chcieli mi ruchu zatrzymać;)
A serio - to ten efekt mazajów mi się akurat tu spodobał - dziwne, nie?;)
Dzięki wszystkim za wizytę i zostawienie śladu:)
To ja też ślad zostawię :)
Najbardziej mi podeszły te z przejścia podziemnego, zwłaszcza to elektryzująco niebieskie.
Pozdr
Zdecydowanie 212 i 213.
Śladem swoich poprzedników 213.
Mnie też piesek...;)
Dziś jednak zmiana - ruiny, a właściwie resztki ruin.
Mam dokumentację tego miejsca z 2009, wczoraj byłam tam ponownie (Olytest:wink:)- zmiany dzieją się na moich oczach. Szukając zdjęć z czasów świetności tej cementowni dowiedziałam się, że w czasie okupacji była tam filia obozu z Auschwitz. Dziwne to, że choćby z tego powodu nikt nie potraktował tego obiektu/terenu inaczej...:oops:
219. Widok na jedyny pozostały szkieletor - 3 lata temu było tego... znacznie więcej
220. Jak podejść bliżej, to widać więcej
221.
222.
223. kto nie ryzykuje...
224.
225.
226.
227.
228.
229.
230.
Lubię ruiny ruin.
Moje typy: 222, 223, 228, 230 (myślę, że słówko "typy" pasują do obiektu).
Mam wrażenie, że 229 nie do końca ostre.
Pozdr
229 - jest ostre, tyle, że zmiękczone:)
Tak mi jakoś w czasie obróbki spasowało.
Ciekawy jest nr 228. Reszta moim zdaniem niezbyt udana.
Chyba o 228 chodziło;)
Głupio może samej mówić o swoich zdjęciach, ale moim ulubionym z tego wyjazdu jest 230 i 223.
Generalnie to cała seria ma raczej charakter dokumentacyjny niż jakikolwiek inny.
Dzięki wszystkim za wpisy tu i .. gdzie indziej;)
Pozdraw
Poprzedni mój wpis w tym wątku jest z zeszłego roku....:shock::shock::shock:
Cóż ostatnio jakoś się nie składa:(
Jednak tak dla przypomnienia wyciągnęłam wczoraj wieczór aparat i
.... szacunek dla wszystkich, którym się udaje uchwycić piękne i kształtne pioruny.
231.
232.
233.
234.
Dziś o żadnej burzy nie ma mowy, niestety. Duchota nie do wytrzymania, a służby meteo pocieszają, że ma być gorzej:(
232 mi się podoba. Niezły kształt pioruna albo i nawet pierona ;)
PS.
Coś z numeracją chyba Ci nie wyszlo, bo numerków jst więcej niż fotek.
Pieron na 232 jest najładniejszy, tylko te kominy(?) :???:
Numeracja poprawiona.
Kominy zaś zostają, bo rozważałam ich ciachniecie na etapie edycji, ale doszłam do wniosku, że są mi one tam potrzebne, bo dają jakiś punkt odniesienia. W sumie kominy są na wszystkich, choć nie zawsze je widać.
Ano.
Może w innym życiu mi się trafi.
A może jakaś sklejka? :roll:
A mnie się najbardziej podoba 234, taka znajda nie wiadomo skąd :)
Może dzisiaj będzie burza, to bym sobie pierwszy raz tego typu zdjęć spróbował. Co do dachów to mi właśnie się podoba, że one są:)