Paparazzi kadr kwiatka :D Dzieki za komentarze. Wlasnie zabieram sie za obrabianie streetphoto z dzisiejeszej starowki, jak skoncze to wrzuce.Cytat:
Zamieszczone przez Peniek242
Pzdr
Wersja do druku
Paparazzi kadr kwiatka :D Dzieki za komentarze. Wlasnie zabieram sie za obrabianie streetphoto z dzisiejeszej starowki, jak skoncze to wrzuce.Cytat:
Zamieszczone przez Peniek242
Pzdr
Nie kaz nam dlugo czekac :)Cytat:
Zamieszczone przez suchar
No dobra, obrobilem kilka streetowych fotek z dzis. Na poczatek wrzucam dwie. Zapraszam do komentowania! Zdjec troszke wrzuce, bo trafilem na Starowce na jakichs hip-hopowych tancerzy i zrobilem im ladnych kilka zdjec. Ale to pozniej, bo jeszcze ich nie obrobilem.
37. Baloon, my only friend...
38. "Spojrz, Edwardzie, robi zdjecia tym golebiom" (naprawde tak powiedziala :) Kadrowalem sobie na LCD i zastosowalem sztuczke "na golebia" ;) Udalo sie :) )
Pzdr
Nie podobaja sie? Szkoda, ze nikt nie komentuje ostatnich fotek. Rafal gdzies zniknal ostatnio, to i komentarzy nie ma ;) Nic to. Zabieram sie za dalsze obrabianie, moze nastepne bardziej sie spodobaja. Mimo wszystko nadal licze na jakies komentarze :)
38 mi się podoba :)
Dzieki :) Niezla zabawa robic takie zdjecia i sluchac takich rozmow, kiedy prowadza je fotografowane osoby :)Cytat:
Zamieszczone przez luc4s
Mi rowniez przypadlo 38 do gustu. Bardzo fajnie uchwycony moment zycia codziennego i beztroski.
W 37 jest dosc oryginalny kadr, ktory jednak mi nie bardzo pasuje.
38 fajny kadr. Jednak E-330 daje szansę na ciekawe kadrowanie.
Dzieki za komentarze. Zdecydowanie do steetphoto E330 to chyba obecnie najlepszy aparat, wlasnie ze wzgledu na LV na odchylanym LCD. Zupelnie nie przeszkadzaja "tylko" 3 punkty AF, bo sa bardzo pewne i prawie zawsze trafiam z ostroscia tam, gdzie chce. Rowniez 14-45 w miare daje rade, ale troszke mydli i czasem robi niezle polkole z prostego muru :/ Zaraz wrzuce nastepne fotki.
Jedziemy z kolejna fotka. Ciekaw jestem, jak Wam sie spodoba taki kadr. Jejku, moje pierwsze w zyciu zdjecie z ramka... :)
39. Obicie, albo dwa swiaty.
Najlepsza z fotek, ktore ogladalem u Ciebie. Moim zdaniem odbicie w wodzie swietnie pokazuje ludzka ingerencje w nature. Wytwarza sie kontrast miedzy cywilizacja i przyroda. Drugia interpretacja tego zdjecia to pokazanie, ze czlowiek jednak potrafi koegzystowac z przyroda. Oby tak dalej!
Wielkie dzieki :oops: Przejrzyj caly watek, pewnie znajda sie lepsze ;)Cytat:
Zamieszczone przez rap1d
39 - jestem na tak :p po prostu :p
Suchar,
Fotka 39 mi sie podoba, bardzo rzadki przypadek, aby na odbiciu wodnym postaci byly tak intensywne kolory.
Siła zdjęcia, to: zestawienie dwóch obiektów - postaci ludzkiej oraz gołąbka pijącego; kompozycja przekątniowa (gołab + postać); wyrazistosc i barwnosc odbicia.
Reszta mogła by być , jak na moje oko pominięta, studzienka u gory jest zbędna, zaburza kompozycje i wymowę fotki.
Masz refleks fotograficzny, czyli umiesz wypatrzyć scenę, pomyśleć o jej ujęciu oraz podjąc szybką decyzją (robic, nie robić...) i wykonac fotkę. Na to zwykle nie ma dużo czasu.
Pzdr, TJ
olifant, Tadeusz, dziekuje bardzo... :) Nie sadzilem, ze zdjecie sie tak spodoba. Skoro jednak sie podoba, to wkrotce powedruje do Galerii :)
Pzdr
Rzeczywiście bardzo ładne zdjęcie. Jedyne co mi w nim przeszkadza to jego powstanie ;)
Dzieki. Moglbys troche wyluzowac... Pamietasz, kto Ci powiedzial, bys te kwiatki pofocil? No wiec wlasnie. Bylismy razem i razem robilismy zdjecia. Jeden radzil sie drugiego, jeden drugiemu pomagal. Nie widze tematu.Cytat:
Zamieszczone przez Toster
Moja ulubiona brama na Starowce :) Kolejne zdjecie z serii "Kontrasty". Gdy patrze na to zdjecie, to mam wrazenie, ze to jest taki troche kadr filmowy. Tak mi sie jakos kojarzy.
Odbicie powedrowalo do Galerii.
40. Kontrasty-czyli brama once again.
Pzdr
Fajne, niezły nastrój buduje. Ale gdyby ten ktoś z przodu był bardziej centralnie i bliżej to byłoby lepiej. Ale cóż-tu ludzie nie pozuja.
Ah ta brama... sam kiedys tam strzelalem zdjecia, bo miejsce jest swietne, ale jeszcze kilka innych tez fajnych jest,
40. nie wiem czy nie lepsze od poprzedniego w tej bramie, jakos ta czarn bardziej mi podchodzi i tylko nieliczne jasne elementy jak okno, ktore wspolgra z jasnym pasem bruku na dole dodaje klimatu zdjeciu, jedynie co bym tu zmienil - poczekal na moment by uchwycic jedna posac, tu troche zatloczno, ale mimo wszystko swietne zdjecia
39. kapitalne ujecie, nie wiem co tu wiecej pisac, ale bardzo mi sie podoba :)
sam tez cos tam probowalem focic, ale nie mam nic dobrego wiec nie pokaze
Dzieki za komentarz i mile slowa :) Skoro znasz inne klimatyczne miejsca na Starowce, to podaj. Chetnie odwiedze :) Zapewne i brama powedruje do Galerii, tak jak "Odbicie". Moze jeszcze dzis wrzuce nastepne streetpowe fotki, ale czeka mnie troche nauki, wiec nie wiem, czy zdaze :/
Pzdr
Sucharku, fotka 39 bardzo, ale to bardzo mnie ujela. "Dwa swiaty" - tak wlasnie nazwalbym te fotke. Przy odrobinie fantazji mozna jeszcze wiecej swiatow wynalezc, ale zostanmy przy dwoch najistotniejszych - istotnie wplywajacych na zaliczenie do odrebnych gatunkow. Pokazales bliskosc i odrebnosc, dwie rozne wielkosci mogace niezaleznie istniec. Zadaje sobie jednak pytanie - o ile mniej bogato? Reszte pozostawiam do myslenia.
Uroczo ujete. W kwestiach technicznych sie nie wypowiadam, to najmniej wazne w tym temacie.
pozdrawiam,
excel
Ojej, kolejny komentarz "na tak"... :) To szalenie mile. excel, jak oceniasz numer 40? Ciekaw jestem, co myslisz o tym zdjeciu, bo to pewien rodzaj mojego eksperymentu zdjeciowego. Mocne kontrasty (jak wczesniej), a kadr wydaje mi sie byc nieco filmowym.
Pzdr
Sucharku, B&W w Twoim wykonaniu jest - moim zdaniem, bardzo sugestywny. Wolalbym jednak kilka otworkow w czerni, gdzie swiatlo bardziej nachalnie zamaca spokoj i wielkosc czerni. Nie kieruj sie jednak moja ocena, poniewaz jestem na jakims etapie odczytywanie B&W fotek. Temat to trudny, wymagajacy skupienia i puszczenia mysli na zywiol. Z zywiolem nie zawsze latwo sobie poradzic. Z Myslami tez. Zauwazam u Ciebie ciekawa sciezka darzen, asocjacji, odbioru.
pozdrawiam,
excel
Oto alternatywne ciecie. Na szybko, wiec ramka zostala jak widac, nie dorabialem od gory. Czy tak jest lepiej? Sam sie zastanawiam.
Chyba jednak jest zbyt pusto na tym zdjeciu teraz.
A nie moglbys pozostawic ciut ozdobnego kraweznika w prawym gronym narozniku? Czepiam sie i marudze, ale sterylnosc fotki po okrojeniu jest z kolei zbyt wielka. Kraweznik jest blyszczacy, niebiesko-fioletowy, choc odrobina ... tak mysle.
pozdrawiam,
excel
Moze tak? Zostawilem troche kraweznika. Niestety calkowicie wycianajac odbicie w LG kraweznika zsotaje odrobine, za malo. Mozna jeszcze ciac tak, by obciac tylko studzienke, ale wtedy wkrada sie w kadr wiecej odbic w LG. Dobra, ide sie uczyc, zaraz Lige Mistrzow puszczaja w telewizji :)
Pzdr
suchar jak jest dobrze to nie ma co psuć, oryginał był IMO bardzo dobrze wykadrowany.Cytat:
robisz postępy koleżko, i to dosć duże :)
pozdrawiam
Dziekuje za uznanie :) Bardzo mnie cieszy, ze zauwazasz u mnie poprawe. Staram sie :) Patrzac na te trzy zdjecia tez doszedlem do wniosku, ze chyba oryginal byl najlepszy. A jak oceniasz 40?Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Eh, nauka czeka... :/
Pzdr i zapraszam w przyszlosci :)
tylko uważaj na sodówkę :) 40 jak dla mnie za czarna, 70% kadru tonie w ciemnościach, tym razem jestem na nie.Cytat:
pozdrawiam
Suchar, po uplywie czasu wrocilem do fotki, aby ocenic ponownie. Przyznam, ze jakos zbyt obnazone wyglada bez "gornych" elementow. Zostaw jednak oryginal. Chyba troche zbyt szybko "wybieglem przed orkiestre".
Willow32 ma racje - robisz galopujace postepy.
Willow - soda? Sadze, ze to jeden z niewielu przypadkow, ktore nie poddadza sie babelkom.
pozdrawiam, powodzenia zyczac,
excel
excel ja tam nie twierdzę ze tak będzie, poprostu znam zycie i przypadki które mnie mocno zaskakiwały :)Cytat:
Zamieszczone przez excel
pozdrawiam
Coz za wiara w czlowieka, dziekuje... :oops: Nie chce stanac w miejscu, chce nadal robic postepy (a jak widze robie :) ), dlatego niezmiernie zalezy mi na konstruktywnej krytyce z Waszej strony. Bede sie staral wrzucac w miare czesto fotki pod ocene, jak tylko bede cos ciekawego mial. Zapraszam w przyszlosci! :)
A tak BTW. ktos wie, gdzie sie podzial Rafal?
Pzdr
Rafał chyba wszedł w spór otwarty z naszą kochaną TPsa i ma jakieś problemy z neostradą :)
Bylem w Egipcie przez tydzien by poplywac na desce, wiec zdjec nie zrobilem duzo, ale cos tam wrzuce. Na poczatek te dwa zdjecia, a wlasciwie jedno, ale bardzo roznie obrobione. Chetnie dowiedzialbym sie co o nich myslicie i ktore jest waszym zdaniem lepsze.
41. Egipskie molo kolorowe
42. Egipskie molo jakby niekolorowe
Pzdr
Jak Egipt to kolor choc widze ze pogoda nie najlepsza.
Pzdr.
mi jakoś B&W siedzi bardziej w tym przypadku - tak jakoś. trzyma klimat niepogody.
kolor, lekko odsycony -fajne. Ja ruszam 1 czerwca do HGH ;) też pewnie trochę fotek przywiozę...żałuję ze nie deskę lecę ale cóż...rodzinie obiecałem że mają pierwszeństwo nad hobby ( pomijam fotografię ) i w te dwa tygodnie żadnych samolotów, sportu itd...
Przy okazji zapytam - wiozłeś sprzęt czy pożyczałeś na miejscu?
no i daj trochę więcej fotek :mrgreen:
Pogoda byla calkiem dobra, wbrew zdjeciom :) choc malo wialo. Peniek, a gdybys spojrzal na te zdjecia nie pod katem miejsca, gdzie byly zrobione, tylko ktore jest twoim zdaniem lepsze?
sorki za OT a ja smigam w piątek nurkować może coś się trafi ciekawego do obfocenia:)Cytat:
Zamieszczone przez lessie
pozdrawiam - Suchar wiecej fotek proszę.