no to wracamy :wink:
132.
50/50
Wersja do druku
Yyy ciekawa fota, bardzo prosto wszystko i w takiej harmoni, super ukazany budynek ;)
Ostatniej nie widzę..
aaaaa bo zmienilem nazwe pliku.
juz poprawiam i przepraszam za zamieszanie
up
fantastiko! takie futurystyczne :wink:
Ostatnie superowe!
Co to za budynek?
Świetny kadr tego ostatniego :)
Czekacze- bardzo fajne strzały foto, ciekawi, nie typowi osobnicy i do tego miejsca. Up- świetnie okiełznałeś tę bryłę naprawdę rewelka.
Tak trzymaj, to jest to, co lubię najbardziej a Ty robisz to doskonale :)
z tą doskonaloscia to sporo przesadzasz :)
ale dziekuje za dobre slowo wszystkim :)
ostatnia bryla to nie budynek-to raczej cos na ksztalt duzej rzezby, w ktora takze znalazla funkcjonalne zastosowanie-cos na ksztalt muzem WP w Warszawie. tyle, ze eksponatow mniej i I wojna swiatowa. na gorze tego pomnika-rzezby jest taras widokowy. ponizej wklejam zdjecie z wiekszej odleglosci.
budowa calosci kompleksu zostala zakonczona w 1926 roku po osmiu latach budowy. wieza ma wyoskosc ok 70 metrow i do tego jeszcze stoi na wzniesieniu, dzieki czemu goruje nad miastem. pozwala to czterem rzezbom symbolizujacym odwage, honor, patriotyzm i ofiarnosc - spogladac nad calym miastem. rok temu zamiescilem "portret" "Odwagi" :
kto mieczem...
kiedys tez zamiescilem panorame nocna centrum miasta-byla robiona u podnoza tego posagu, wiec macie pojecie jaki widok sie roztacza ze szczytu :) .
sa na szczycie kamery, ale niestety nie dzialaja, tzn jedna dziala ale obraz jest nieostry. jak poprawia dam znac, bo widok jest wart zobaczenia.
ok.
to na tyle histori, a my musimy leciec dalej :) tak jak chcieliscie-ksztaltujemy dalej architekture i nie tylko.
ale jak zlapie jakiegos ciekawego czekacza, to niestety-musze go pokazac :wink:
no to kolejny numer:
133
Szach-Mat
Ostatnie świetne, lubię takie, abstrakcyjne podejście do architektury.
Pozazdrościć miejsc, które masz wokół.
Fajne to pierwsze, ładne kolor i kadr ostatnie teżfajne, o którym wspomniał rocco ;)
mi się wszystkie trzy podobaja:grin: ostatnia ekstra wyszła:wink:
A to ostatnie, to co to? Jak wygląda "normalnie"? Te stożki są namalowane?
agapiet-jak chcesz zobaczyc oryginal to sciagnij zdjecie, otworz w szopie (albo czym innym) i zrob negatyw-bedziesz miala oryginal lekko tylko przyciety od gory i wyprostowany :) budynek juz goscil na forum, tylko z wiekszej odleglosci. tym razem robilem zdjecie prawie "kladac" sie na scianie :)
czekacza dzisiaj nie znalazlem, ale za to znalazlem zwisacza-udalo sie polaczyc "ścianokąt" i "ludzkościan"
134.
Zwisaczu
:)
Jak zwykle, na poziomie :)
Gdzieś przeczytałem, chyba w jakims opisie fotogtrafowania ptaków, że pownno sie fotografować to, co mamy "pod ręką".
Trudno fotografować na codzień białe niedźwiedzie, mieszkająć np. w Świętokrzyskim, prawda :???:
Dlatego własnie tak bardzo zadroszczę Ci miejsca pobytu. Sam chyba zajmę się robalami... :|
Ostatni ludzik świetny.
wieża niezwykle ciekawa i jak piszesz jej usytuowanie jest wprost bajkowe jak i widok z niej. Szach-mat jak sie domyślam wariacja obrazowa frontu budynku i do tego świetnie ujażmiona perespektywa. Zwisacz świetny kadr.
szczerze mowiac, to oddalbym polowe moich zdjec za jeden widok starachowic zimowa pora-najlepiej oszronione wzgorza zrobione z tej drogi dojazdowej ze skarzyska :) tak chyba widzialem po raz ostatni starachowice. do kielc tez nie masz daleko przeciez-a tam juz bys cos znalazl na 120% :)
mnie nawet zdazylo sie znalezc takie cos w centrum mojej wiochy-pomiedzy wiezowcami, prawie przy glownej ulicy kwitnie sobie taki oto...
135
kwiatek...
troche to odbiega od dotychczasowych standardow architektury w moim wykonaniu, wiec i moje uczucia sa mieszane. jesli zasluguje na bure, to smialo, duzy chlopak jestem :wink:
a tak BTW: lekko tylko przycialem gore i dol-najwazniejszy kolor nie ruszany-to rzeczywiscie tak wyglada....
Standardowa czy niestandardowa, architektura w Twoim wykonaniu jest na bardzo wysokim poziomie. Bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia. Część ostatnich obejrzałem chyba wcześniej w galerii. Obiekty ciekawe ale nie byłoby efektu bez świetnego kadrowania. Tylko pozazdrościć.
Jaka bura?! Bardzo ciekawa "osobliwość" architektury - i właśnie to że zdjęcie jest inne, sprawia że łechce ono moje poczucie estetyki. Git!
dziekuje bardzo za odwiedziny i dobre slowo :)
jednak po ostatniej ciekawostce wracam do znacznie prostszych ksztaltow :wink:
rzecz jak widac w przeciwienstwach. tylko mam nadzieje, ze winieta nie popsula calego efektu na niektorych monitorach i to przeciwienstwo widac :)
136.
łindołs iks pe- narożny
(czy ja aby na pewno was nie nudze?)
widać, ale trzeba się naszukać. Oni specjalnie pod Ciebie takie rzeczy chyba budowali.
Nie wiem o co chodzi z tymi przeciwieństwami ale całość dla mnie świetna.
Sama się dziwię, że jeszcze mi się nie znudziło...
czerwona ściana z lampeczką:)- dla mnie bomba
Super pokazana architektura.
Nie nudzisz.... i winieta też nic nie popsuła. Idealne w swojej prostocie...
agapiet-no co ty... :)
caymer-no ja mam nadzieje ::wink:
ciesze sie, ze jeszcze was nie zameczylem, mala odmiana wskazana- otoz bowiem trafil sie nastepny...
137.
ile można czekać...
Ostatnia mi się podoba. To z lewej to ściana? Czaiłeś się ?
Tytuł niestety mi nie pasuje, naciągany. Ten koleś gdzieś idzie, a nie czeka.
no dobra. oficjalnie wyjalem ostatnie zdjecie z serii "czekaczy"- facet faktycznie czekal na cos/kogos ale sie rozmyslil i sobie poszedl. niestety nie mam ciekawego ujecia jak czeka :)
no i faktycznie-troche sie na niego czailem :)
ok.
co widze cos ciekawego, to sobie obiecuje, ze to juz ostatni raz-ze zaczne robic cos innego, ze na razie wystarczy ksztaltow i budynkow, ale... no wlasnie... zawsze to ale...
138.
schodzian
świetny geometryczny pomysł!
bardzo fajne, inne zdjęcie architektóry, gartuluje pomysłów ;)
Jeśli chodzi o zdjecia architektury (dopiero sie ucze znajdować "different angle" :) to nie ma na Ciebie mocnych ...
Nie znalazłem w Twojej galerii fotki która by mi sie nie spodobała ...
Ciekawe pomysły masz i to bardzo ...
oby tak dalej ... fotki cieszą oko :)
No a z innych to bardzo mi sie podoba burzliwe foto numer 102 :lol:
Fajny schodzian. Na szczęście Stany są duże, tematów Ci nie zabraknie (mam nadzieję) :)
Fajnie skadrowane, ciekaw jestem jak by to wyglądało w BW.
dzieki wszystkim za dobre slowo. co do B&W to z kazdym zdjeciem ma zagwozdke-ale czesto kolor bardziej gada niz czernie-wszystko zalezy-reguly niestety nie ma. z ostatnim zdjeciem wystapila mala skucha, ale juz nei usuwalem, bo za pozno bylo. jak widac niebo nie bardzo wyszlo czysto. troche namieszalem z nasyceniem i nie sprawdzielm wyniku tylko wrzutka byla :)
nie jest zle, ale tez nie jest dobrze :wink:
ostatnio wale mnostwo fot, tylko nie mam czasu tego przerobic :) beda zapasy na zime (chociaz w zime jest ciekawiej, bo nie ma lisci na drzewach i jest bardziej sterylnie). cos sie z tym zrobi:)
dla wszystkich nudzacych sie w domu mam propozycje zabawy:
ponizej podaje link/zdjecie do pobrania i przerobienia wedle gustu :) zobaczymy jak widzicie ksztalty, zobaczymy, kto ma najciekawsze/najdziwniejsze spojrzenie i kto jest najbardziej kreatywny. taki maly konkurs w zamian zawieszonego na czas wakacji oficjalnego oly rulez :)
co wy na to? oficjalnie zezwalam na wszelakie przerobki/pobrania/modyfikacje/publikacje tego zdjecia. jak sie zabawa przyjmie, to wkleje bardziej smakowite kawalki :)
no to lecimy....
Ostatnie moim zdaniem na pewno byłoby lepsze w czerni i bieli z odrobinę podciągniętym kontrastem. Kolor nie gra to żadnej roli, a jedynie powoduje, że zdjęcie robi się trochę mdłe. Masz niezłe oko do tych geometrycznych zabaw ;) Może sam spróbuję przerobić to zdjęcie na bw.
EDIT: Właściwie to nie jestem pewien, czy przy bw problemem nie będzie ten przepał z prawej.
Pzdr
K@czy,
138 - dwa motywy, powolny - schodkowy na górze i spieszny - loggiowy rytm na ścianach. Kompozycja czysta, geometryczna, płaska, abstrakcyjna, ale z domieszką perspektywy, co cenię bardzo wysoko. Kolor, moim zdaniem jak najbardziej potrzebny, aby grał jasnobrązowy (z sinym) szlaczek na górze jako perkusyjne bum kończące każdy takt loggii. Co nie znaczy, że ktoś inny nie może uznać, że wprost przeciwnie - kolor przeszkadza, a gdy jeszcze to uzasadni, to... gitara.
Typowa fotka pokazująca, jak można ukręcić bat z piasku. K@czy, Ty jesteś zdolniacha.
Najwyższe uznanie dla fotograficznego oka.
Pzdr, TJ
No cóż po takim przedmówcy nie pozostaje mi nic innego jak pogratulować :):wink: