Zacnie, ciekawe ile tam kosztuje metr gruntu ;)
Wersja do druku
Zacnie, ciekawe ile tam kosztuje metr gruntu ;)
Wspaniałe lodowcowe widoczki.
Super wrzutka : )
Ujęcie samego lodowca, zbliżenie (1) zachwyca fakturom, jak i ładnie oddaną kolorystyką : )
Drugie, z postaciami, ożywia miejsce. Ludzie dopełniają kadru, przez co jest jeszcze ciekawszy : )
Trzecie, jako bardzo fajny krajobraz. Czwarte z dopełnieniem w postaci ludzi jest ekstra : ))
Pozdrawiam : )
Ech,zazdroszczę Ci tego pleneru dobas. :)
Fajne zdjęcia,będziesz co miał opowiadać wnukom. ;)
Pozdrawiam.
Ech zazdroszczę tego lodowca, nie tyle zdjęć co widoku na żywo.
No to ja tez sie dopisuje do klubu zazdrosnikow :mrgreen:
Spotkanie z takim kolosem musi byc czyms niesamowitym.
Taaa...
Nic mądrego nie powiem- wszystko już zostało powiedziane :grin:
W tym wypadku liczy się kolor ;)
Choć jestem zdecydowanie ciepłolubna, te lodowate zdjęcia niesamowicie mnie zachwyciły. :) Zazdroszczę jednego i drugiego - zdjęć i widoków, kolejność dowolna. Masz jeszcze trochę?
Świetne te lodowe foteczki.
Pozdrawiam.
Chyba wrzucę sobie lodowiec na pulpit w pracy jako substytut klimatyzacji ;)
Zdjęć mam więcej - pomału wrzucam....
Co do lodowca - rzeczywiscie liczy się kolor. Skandynawskie lodowce mają tę przewagę nad reszta europy ( nie wliczam w to Svalbardu i Grenlandii - ze są właśnie takie świeżutkie niebieskie. A nie nijakie szarobure - jak to w Alpejskich krajach bywa...
A co do pulpitu to na pewno taki pulpit chłodzi procesor przez co przyspiesza prace kompa ;)
Owce - których w Norwegii jest bez liku łażą gdzie chcą i robią co chcą nie bojąc się nawet samochodów :) kładą się nawet na środku głównych dróg krajowych - na ogół za ostrym zakrętem i na zwężeniu dróg :)
Oraz charakterystyczna dla Norwegii architektura Na zdjęciu Reine - Wioska rybacka leżąca na wyspie Moskenesøya w archipelagu Lofotów
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1281389991
https://forum.olympusclub.pl/attachm...5&d=1281389963
Witam
I tak skromnie się dopiszę po pobycie dawnym tam po prostu tam jest harmonia.
Pozdrawiam
Kadry wyśmienite.
Kolejne, swietne ujecia : )
Super kadrowanie i GO w pierwszym! : )
Drugie za ujęcie, świetny moment burzowy uchwycony w kadrze i tonację : )
Pozdrawiam : )
bajkowe są ujęcia z Skandynawii. Kolor i kształt lodowca robi na wrażenie wrażenie ale nie wiedziałem, że jest też taki brudny.
size doesn't matter ... only motion of the ocean ;-)
Nieodmiennie pięknie. Potrafisz dobas uchwycić klimat miejsc i apetycznie go podać. Czekam na kolejne.
Tup tup, tup tup, meee!
Domki jak z obrazka. :) Nie obłażą z farby po zimie?
garść wybranych zatłoczylem na razie do tej galerii :
http://dobas.art.pl/norwegia/
zapraszam...
polecam fullscreen - bo jak przeglądarka ma dużo pasków narzędzi ( okno na stronę www jest niskie - to zdjęcie jest paskudnie przeskalowywane )
Marcin, świetne. Naprawdę z przyjemnością się ogląda. Rewelacyjne kadry. Światło na niektórych boskie, a nawet jak i niebo pochmurne to i tak świetnie wykorzystane przez fotografa.
Zwierzęta też ciekawie pokazałeś :wink: Fajna perspektywa na niektórych. Ale moim faworytem są te trzy uśmiechnięte owieczki :grin:
cóż tu dużo pisać
Wyśmienita Galeria
gratuluje
pozdrawiam
dla mnie rewelacja!
Albo coś z nimi jeszcze zrobiłeś albo w galerii zupełnie inaczej odbiera się te zdjęcia.
Piękną wystawę można z tego materiału zrobić.
Pozdrawiam
Nie wiem czy to nie kwestia tła na którym ogląda się zdjęcie - ja mam domyslnie wszedzie poustawiany taki ciemny szary i strasznie mi się podoba odbiór zdjęć przy takim tle. a na białym zawsze jekoś tak nie ładnie wygladają...
Są duże szanse na wystawę i duże na pokaz slajdów - rozmowy i o tym i o tym trwają :) mam nadzieję że bedzie z tego coś ciekawego...
W planie jest wybranie najlepszych zdjęć z Norwegii i Svalbardu i złożenie tego w logiczną calość...
Pięknie. Dodałem do ulubionych. Wrócę do tych zdjęć któregoś zimowego wieczora.
Witaj:)
bardzo fajne foty...-lodowce ekstra. Na pewno będę zaglądał bo lubię Norwegię. Ostatnie dwie foty zwłaszcza pierwsze jest świetne i zabawne:)
Pozdrawiam,
Piotr
+1
+1
+1!!!!ONEoneoneone!!!!
słitaśne foty!
//TWA
;)
Piękne te foteczki.
Gratulacje i pozdrowienia.
Wiedziałam , że Norwegia piękna i oglądałam wiele zdjęć z tej okolicy.
Twoje zrobiły na mnie duże wrażenie.
Świetne perspektywy z różnych poziomów- rozbawiły mnie gęsi :mrgreen:
Pozostaję pod wrażeniem , pozdrawiam.:grin:
Ac len czyli Altocumulus lenticularis
https://forum.olympusclub.pl/attachm...1&d=1284679224
Świetne zdjęcia.
Genialne!
Przyłączam się do radosnego TWA :)
Rewelacja! A chmury jak się niesamowiecie ułożyły :shock:
Oj bajkowo to wygląda :grin: Bardzo fajne miękkie kształty i kolorki chmurowe. Super :!:
Ładna soczewka :)
Piękny widok :) Aż żal siedzieć w 4 ścianach...
hehehe
(Ac len) nieruchoma chmura w kształcie soczewki ustawiona pod kątem prostym do kierunku wiatru, a równolegle do linii gór. Jest typowa dla zjawiska fenowego.
dzieki za komentarze. Chmura niemilcowata bo wróży popsucie pogody.
niemilcowata ale ladna i imponująca