Ostro jak na 14-45. Podobają mi się, ale z powyższymi uwagami.
Poza tym podobna do tatusia :D
Wersja do druku
Ostro jak na 14-45. Podobają mi się, ale z powyższymi uwagami.
Poza tym podobna do tatusia :D
Eddie - to może zrobisz ankietę, żeby to rozstrzygnąć? :DCytat:
Zamieszczone przez johan
zdjęcia ładne, chociaż modelka ładniejsza ;)
Mam nadzieje że będzie bardziej podobna do mamy :razz:
I tam, na razie są dwa głosy - jeden w jedną, drugi w drugą stronę. Ale jak sie pojawi więcej to przemyślę propozycję ;)Cytat:
Zamieszczone przez RobertW3D
Prawda, prawda. Nie ukrywam :)Cytat:
Zamieszczone przez west73
W sumie też bym nie miał nic przeciwko :DCytat:
Zamieszczone przez west73
Czas na zebranie batów.
Poniższe zdjęcie jest eksperymentem. W zasadzie od każdej strony patrząc.
Nie mam doświadczenia w aktach i starałem się coś w tym temacie zrobić. Niestety, zabrakło najważniejszego - światła. Mimo to, rzeźbiłem. I wyrzeźbiłem takie coś, co Wam tu pojazuję.
Teraz Wy się wypowiedzcie, czy to ma sens? Czego tu brakuje, czego jest za dużo?
Wymyśliłem sobie takie ujęcie, bo chciałem, żeby było nietypowo.
Możecie nie żałować batów i jechać równo.
Cuż, Eddie, fotka dla fetyszystów. Nie gustuję w takich kadrach. Moim zdaniem było by ciekawiej jak by pokazać trochę wyraźniej biust. Tak to właściwie mamy stopę, a raczej duży palec u stopy... Technicznie OK, artystycznie słabo. Eksperyment do powtórki ;)
Dobra, pierwszy strzal przyjalem na klate - nastepny! ;)Cytat:
Zamieszczone przez blady
Ok, i tak ma byc, znaczy - szczere opinie mnie interesuja. Bo ze jest slabo, to ja wiem, ale teraz chce wiedziec JAK BARDZO slabo jest :)
Mnie też się ta fota nie podoba. I nie ma nic wspólnego z aktem. Akt to fota nagiego ciała, a tu tylko stopa i w dodatku odziana.
Czekam z niecierpliwością na więcej :D .
Akt, nie-akt - powiedzmy, ze tutaj okreslenia tego umownie bedziemy uzywac ;)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Ale jedno juz wiem, trza rozebrac ;)
Nastepny prosze, smialo, bo zaraz fote zdejmuje, zeby sobie obciachu nie robic ;)
Mi też nie leży - jeżeli już się uwziąłeś na stopę, to mogłeś trochę bardziej doświetlić (choćby lampką ;) ) resztę ciała - tak to wyszła stopa ... i coś jeszcze. Próbuj dalej :)
Moim zdaniem stopa powinna zajmować mniej kadru, a w tle trzebaby lepiej uwidocznić zarysy właścicielki ;)
Pomysł dobry, ale wykonanie możnaby poprawić.
zgodzę się tu w stu procentach z johan
PS piekne pończoszki aż żal że wszystko nie jest ostre :mrgreen:
To jednak jest akt i to dosc przemyslny. Pomysl mi sie podoba, choc jeszcze trza bylo poeksperymentowac, nieznacznie doakcentować oblosci w głębi.
Pzdr, TJ
Dzieki serdeczne, wiedzialem, ze mozna na Was liczyc :)
Moj zamysl byl wlasnie taki, by to, co zazwyczaj w akcie lub akto-podobnych zdjeciach jest najbardziej pokazywane, troche ukryc. Stad wlasnie pomysl z stopa na pierwszym planie i jej przerysowaniem. Tym bardziej sie ciesze, ze Tadeusz dostrzegl, iz za tym obrazem stala "mysl" ;)
Prawda jest, tak jak zauwazyliscie, ze brakuje swiatla. Uwaga z lampka zapamietana, to w domu posiadam, moze uda sie sensownie wykorzystac.
Co do ulozenia stopy w kadrze, rzeczywiscie musze pomyslec nad innym jej umieszczeniem, by ciekawiej to wygladalo.
Dzieki serdeczne za uwagi, kazda na wage zlota :)
Tak, ale pownno być bardziej doświetlone i wieksza GO. Cała stopa powinna być ostra.Cytat:
Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
Wtedy mogło byc ciekawiej
W ramach eksperymentów możesz ją rzutować przez jakąś kratkę/materiał co by uzyskać bardziej rozproszone światło i ciekawą fakturę na ciele :)Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Zibi, co do swiatla - jak najbardziej masz racje. Jesli o GO chodzi, bede staral sie rowniez inne ujecia robic, wtedy pokombinuje z Glebia i zobacze jak mi to wyjdzie.Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
Robert, dzieki za podpowiedz :)
Moich eksperymentów ciąg dalszy.
Aparat i wspomaganie z Photoshopa.
Podoba mi się. Prawe oko zamalował bym, tak by zniknęło w mroku. Teraz sprawia "wampiryczne" wrażenie, jakoś dziwnie łypie. I kadr trochę za bardzo ciąży w lewo - z prawej jest za dużo czarnej pustki. Ale ogólnie duże OK.
Super , ale jak dla mnie ciut za ciemne. Trochę bym dziewczynę rozjaśnił, Rozumiem, że zdjęcie miało być ciemne, ale chyba przesadziłeś, prawie nic nie widać. Ta ciemność przytłacza i zniechęca do oglądania dlatego przyciąłbym z prawej strony.
Modelka super, pomysł też :)
Rafał, po prawej stronie, pod koniec kadru są stopy, które u mnie są widoczne, dlatego nie ciąłem.
Jeśli o oko idzie, mi akurat się podoba, chyba właśnie przez to wampiryczne wrażenie ;)
Będę to zdjęcie obrabiał raz jeszcze, do wywołania, więc uwzględnię też kwestię "Jasno/ciemno" :)
Dzięki :)
Taaak, powinny być stopy, ale tego nie widać.
Domyślam się że modelka jest cała i zdrowa!!! :) :twisted:
Zareczam, jest! :)Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
No widzisz, te stopy wlasnie, choc u mnie i tak widoczne, troche jeszcze rozjasnie :)
Czy jeszcze ktoś prócz mnie nie widzi stóp? Może mam źle skalibrowany monitor. Bo sam monitor mam b. porządny, więc to nie kwetia sprzętu.Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Ja widzę stopy. Serio.
Ale są bardzo słabo widoczne. W pracy natomiast, tu Cię pocieszę, nie widzę ich.
Pewnie obrabiałeś foty w nocy. W dzień trochę gorzej widać to co na ekranie.Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
ja tam wogole malo co widze :P
Za kolankami widzę ciemność, ciemność widzę :)
A widzisz, w dzień obrabiałem, z oknem za plecami :) Ale ja mam taki dziwny monitor, że na nim wszystko widać. A tani był, z promocji ;)Cytat:
jesli obrabiales w dzien z padajacym swiatlem na monitor, powinno ci wyjsc 'przejaskrawione' jest jednak inaczej. musisz mic wiec dobre warunki do pracy na monitorze. ale za to jego jasnosc jest chyba nie za bardzo. mam ten sam problem. w domu mam jasno, a patrzac na swoje rzeczy gdzies indziej brakuje im jasnosci..
generalnie nie powinno sie robic zdjec dwusystemowych - ze szczegolami u siebie i bez szczegolow u ludzi. trzeba sie zdecydowac na jedna wersje wyswietlania:)
dawaj czadu: http://www.ziolek.pl/kalib/img/kalibr_k.html
O, wielkie dzięki za ten link - skalibruję sobie monitor wieczorem :)Cytat:
Zamieszczone przez dka
Co zaś "przejaskrawienia" się tyczy. Zawsze biorę poprawkę na to, żeby nie było zbyt jasno, dlatego pewnie wyszło właśnie tak jak jest. Czyli bez "przejaskrawienia" :)
przejaskrawianie_mode masz wlaczone u siebie ;)
Sprawdziłem, monitor mam git ustawiony. :DCytat:
Zamieszczone przez dka
No to i ja swoj wieczorem sprawdze a sobie wylacze przejaskrawione_mode ;)Cytat:
Fotka suuuper, ale ani stóp, ani oka nie widzę :|
Z kalibracją, to nie taka prosta sprawa. Ja monitor mam ustawiony tak dobrze, jak tylko się da. Próbowałem też wielu programów. Sprawdzam kalibrację najmarniej 1 raz w miesiącu (pracuję w dtp i nie moge sobie pozwolić, żeby ilustracje w książce nie "wyszły" tak, jak je obrobię... ;) ), wzorzec z wcześniejszego linku jest widoczny OK, a na foto nie widzę tego, o czym piszecie :| Po raz kolejny się perzekonuję, że bez sprzętowej kalibracji i rozbudowanych możliwości regulacji, to wszystko będzie tylko półśrodkiem...
Ale zdjęcie, czy takie ciemne jak teraz je widzę, czy jaśniejsze (co staram się sobie wyobrazić) bardzo mi się podoba :mrgreen:
Pozdrawiam
Sprawdziłem i w pracy i w domu, niestety do kolan widzę :(. Kalibracja pokazuje że jest ok, bo widze wszystkie odcinki szarości i cienia :(
Ustawilem monitor tak jak podano na stronie pod wskazanym adresem i juz nie jest tak wesolo. Oko ledwo dostrzegam, a ponizej kolan w ogole nic. No dobra, trza to obrobic jeszcze raz ;)
Dzieki, ciesze sie, ze mimo wszystko fota sie podoba. Pierwszy raz sie porwalem na taka kombinacje i mialem solidne obawy :)
To teraz trochę odmiany :)
Oraz to samo, ale w czerni i bieli:
pierwsze zdjęcie jest świetne.. kolory oddają realność miejsca i jego klimat, a te postacie jak duchy nadają zdjeciu troche grozy i tajemniczości..