Wystarczy, że ma cycki na wierzchu :-P
Wersja do druku
To może taka:
http://allegro.pl/damski-manekin-ang...439515897.html :cool:
Albo taka, tylko że kolor ciut "gorszy":
http://allegro.pl/manekin-wystawowy-...452258391.html
W cenie dobrego filtra CPL MZ warto do ćwiczeń, jak ktoś się skupia na portretach/aktach/glamurach itp.
Z lalką fajny pomysł.
E tam, nie tylko do ćwiczeń, cery nie trzeba retuszować, skóra ładnie wygładzona, o jeść nie woła, to jest przyszłość fotografii ;-). A to, że czasem ktoś napisze plastic-fantastic..., przecież i tak piszą, nawet przy zdjęciach z żywymi modelkami ;-)
Noo.. i pomyslcie. Przywoza cos takiego do domu.. mina sasiadow bezcenna :-P
T.
No, robaczki się budzą...
Dwojeczka jak dla mnie.
Trzecie jest genialne :grin:
Bardzo mi się podoba dwójeczka. :grin:
modele nad podziw urodziwi :)
Model był jeden, za to trochę "ustawiany" w konkretnym miejscu, na oknie i kwiatku. A dziś kolejny "model okienny", tym razem drobna ćma. Ktoś wie, czemu tak dziwnie sterczy jej (jemu?) odwłok?
Specjalistą od owadów nie jestem, więc w sprawie odwłoka nie pomogę. :grin:
Najbardziej przypadła mi do gustu jedynka.
Swoją drogą muszę się rozejrzeć u siebie za podobnymi "modelami". :wink:
Trzecie zdjęcie złotooka wyszło bardzo ciekawie.
Nie przepadam za owadem z tej rodziny, ale trojka najbardziej mi pasuje.
No i znów makro, sezon się zaczyna na przyrodę bardziej ożywioną...
Czworka dobrze wypatrzona..
Wczoraj konkretnie.
Wyklikane z mobilka
fajny skakun .....gdzie spotkałeś...w tym roku to będzie mój priorytet:)
Czwóreczka najlepsza. Świetnie złapaleś ostrość, model w ciekawym otoczeniu - rewelacja. :grin:
Czwórka zdecydowanie:)
Skakuna? Tego z galerii - na ścianie :)
Taki dziwny, czarno-biały jak zebra, nie spotkałem go nigdzie indziej w terenie, a na ścianach i owszem, kilka razy.
A te z wątku - na nieużytkach tego pełno, ale nie wiem czy to skakuny. Za długie odnóża, choć faktycznie sieci do łowienia zdobyczy nie tworzą. Są dosyć sezonowe, pojawiają się w marcu a już w czerwcu ciężko spotkać, mają wtedy dzidzie... Bardzo ciekawe okazy, widziałem takiego "dorosłego" co miał ze 3 centymetry nie licząc odnóży, samice noszą "młode" na odwłoku (sorki za jakość fotki, było ciemnawo i bez doświetlania) - czy karmienie własną piersią i innymi częściami ciała staje się potem przykrym faktem - tego nie wiem.
Fajne zdjęcie poglądowe. :wink:
i opis "Z cyklu życia pajęczaków" również interesujący.
Znalazłem, co to za pająk. Wałęsak (zwyczajny prawdopodobnie). Podobno młode wykluwają się 3 razy do roku, pierwszy raz właśnie w czerwcu. Matek nie jedzą :). Żyją podobnie jak skakuny, tyle że według opisu mają góra 7mm, a widziałem czasem wyraźnie większe.
Pajaczek cool.
Tym razem coś dziwnego... Taki pomysł do głowy wpadł... Ale czy sensowny to nie wiem :wink: - powierzchnie...
Pierwsze to powierzchnia Europy (księżyca Jowisza), drugie chyba z wnętrza jakiegoś ciała :), a trzecie bardzo marsjańskie. Podoba mi się.
Zgadujcie dalej ;) Podpowiem że wszystko ziemskie i "wegetariańskie", ostatnie to chyba wiadomo. Ale nie o zgadywanki mi chodziło, a o zabawę "formą".
Czwarte to pień brzozy (?), trzecie myślałem o zamrożonym mięsie ale to nie wegetariańskie :-P
Więcej pomysłów nie mam :)
Ostatnie lypie na mnie zielonym okiem :grin:
He he, po kolei: gruszka, czekoladowe płatki śniadaniowe w mleku (zielona "poświata" od łyżeczki ;)), kiwi, pień - ale orzecha.
A gdzie rosną niebieskie gruszki? :shock:
Cóż dziś tylko dwa. Przez tę pogodę nic się nie chce :-P. Do tego wczorajszy zachód - wiem wiem, kicz, ale nie mogłem się powstrzymać.