Może jakieś piwko na ircu? ;>
Wersja do druku
Może jakieś piwko na ircu? ;>
No to teraz się zacznie :wink:
Mam nadzieję :D
Mnie tez sie podoba 120:)
Oby tak dalej! Cheeeers za progres:)
Ryby i milczący głosu nie mają:)
Powiem Ci, że ta miejscówka kolejowa bardzo ciekawa. Przyjemnie się ogląda.
Portrety też są ok. Naturalne.
Brakuje mi czegoś, ciut bardziej ...hmmm.... dogłębnego. Czegoś takiego, co w portrecie "kradnie duszę". Jakiegoś wyrazu twarzy, mimiki, gestu, co ponadto zsynchronizowania tego z wciśniętym spustem migawki. To taka trochę magia.
Nie da się tego opisać słowami. Praktyką do tego dojdziesz. Trzymam kciuki.
Popracuj też nad miękkością obrazka - tzn. nie chodzi mi o blurowanie czy coś podobnego. Np. możesz trochę to poprawić odsuwając modela od tła, ściany itp - będzie większe rozmycie, będzie bardziej miękko. 50-200 na pewno Ci na to pozwoli:)
Bardziej miękko - bardziej malarsko.
Popracuj też nad obróbką na poziomie RAW - kolory, clarity itp.
Pzdr,
Adrian
Portret na 120 zdjęciu bardzo sympatyczny.
Witam to wczorajsza jesienna wyprawa do parku
Alejka mogła by być lepsza jakby perespektywa ładnie prowadziła w punkt na środku. Widać, że starałeś się zniwelować wycięte drzewa po lewej i to chyba zaważyło. Pani idąca przez łąkę przyjemny widok i sprawia sympatyczne wrażenie podobnie jak dzieciak na ostatnim swoim usmiechem.
fotki ułożone są w kolejności : taka sobie, ciekawa, i fajna :)
Dziękuje wszystkim za odwiedziny w moim wątku Przedstawiam następne spacerowe zdjęcia
Na pierwszym nie symetryczna przekątna wieży i zdjęcie leży:grin:. Na drugim ładne i zaciszne miejsce. Może skupienie sie tylko na ganku i wiodących do niego schodach było by lepszym rozwiązaniem, mam tu na myśli czystość kadru.
Cześć dzisiaj koncertowo -zespół RAZ DWA TRZY Mam nadzieję że olek dał radę Proszę o opinię i komentarze Dzięki
Myślę, że i olek i Ty daliście radę.:grin: Najlepsze w mojej ocenie to ostatnie 128.
Przyjemna w odbiorze relacja. Fajne w podtekście muzyczne elementy i emocje są widoczne na zdjeciach.
Olek dał radę :D Udana seria z koncertu.
Dla mnie ciut za jasne ale to już monitorowe niuanse ;)
Dziękuję za odwiedziny i komentarze 129 - za Diabolikiem - fakt akordeonista powinien mieć widoczne ręce 130- instrument 131 -zza konsoli
Fakt z instrumentem lepiej. Ale wydaje mi się, że na poprzednim muzyk wypadł chyba korzystniej.
Pierwsze zdjęcie akordeonisty jest po prostu bardziej nietypowe. Pasowałoby mi nawet aby wachlarz akordeonu zajmował większą część kadru.
Np. tak?
https://galeria.olympusclub.pl/displ....php?pos=-4232
EOT
:wink:
Witam chciałbym poddać ocenie "ogniowe" foty robione pożyczonym aparatem Właściwie to jak powinno prawidłowo wyglądać takie nocne dynamiczne ujęcie ? Dziękuję za komentarze Ups zapomniałem ponumerować fot 132 -czerwony kapturek 133-facet w szaliku 134 -kapturek w tłumie
Ostatnie bardzo fajne :) Ładnie ujęte :)
Cześć Robercie1088,
122 - zatrzymałem sie przy nim. Dobre.
123 - Dzieci ujmują mnie swą spontanicznością, radością - a to właśnie oddałeś na zdjęciu. Świetnie.
125 - dążyłeś do ciekawej kompozycji, ale samo zdjęcie - mało interesujące.
126-131 Koncertówki ciekawe, widać ze nie stałeś zasłuchany ;) , ale chodziłeś i robiłeś zdjęcia. 128 mi też spodobało się najbardziej. Jako całość - ciekawa fotorelacja.
Te z ogniem - nieudane moim zdaniem. Kadry mało ciekawe, wręcz nudne, zaśmiecone, ogień pozbawiony struktury. Najciekawsze z nich to 2 dzięki dynamice.
pozdrawiam,
Wszystkie fotki z ogniem w temacie... 3 fotka z dodatkowymi iluminacjami prezentuje sie calkiem fajne.
Witam "szybka sesja" ze światłem zastanym (okno) i dużym iso 1600 ze szczurem -mam mieszane uczucia ale każdy uczy się na błędach Dziękuję za komentarze i oceny
Jakoś nie pasuje mi ten szczurek do ładnej modelki ;)
Więc powiem, że najlepsze środkowe, ale wydaje mi się, że można "wycisnąć" więcej z tej Pani ;)
Pozdrawiam
Jak na szybką sesję, to efekty bardzo dobre mz. Zdjęcia fajne, zwłaszcza 135.
Portreciki fajne, tez mi sie wydaje, ze szczurek jakos nie pasuje.
Ogólne wrażenia fajne :) Jest kilka drobiazgów do których można się przyczepić np. słabo z ostrością na pierwszym. Ale skoro piszesz że była to szybka sesja wiele można wybaczyć :-P Modelka bardzo fajna o intrygującym spojrzeniu :) Weź ją na planowana sesję i pokaż efekty :)
Z ostatnich 117 podoba mi się.:)
Cześć,
Szybka? długo nic nie wrzucałeś, więc pomyślałem, że miałeś czas ustawić modelkę... A wyszło - Dobrze ! A ze ISO 1600 - dobrze odszumowałeś widać.
Podoba mi się światełko, chyba na środkowym najciekawiej wyszło, jest światłocień wyraźny, tylko to odbicie w oczach jak dla mnie zakłamuje nieco wyraz twarzy. Czapa na pozostałych dwóch - dodała wiele uroku, zaś puchaty szczurek jest fajną przeciwwagą do niej. trzecie zdjęcie jest delikatne -bez spojrzenia, zaś pierwsze z wrzuty : ostrzejsze - bo tylko jedno oko spogląda - a oko fajne - choć też widać wyraźnie użytą blendę (?) do doświetlenia twarzy. Trochę to zakłóca odbiór.
Ta sama czapa, ten sam model - ale trochę więcej "szaleństwa" - może być ze szczurkiem lub bez - i np. z wyszczerzonymi zębami, symulowany wrzask, przekręcenie czapy na którąś ze stron głowy, dmuchanie na włosy wpadające na oko... i może być jeszcze ciekawiej.
pozdrawiam,
Witam- przedstawiam zespół " Sinusoidalni " -Przyjemna nastrojowa muzyka gł z lat 20 i 30 ubiegłego wieku. Jestem ciekaw waszych opinii
Fajny klimat fotek... Z calej trojki to 2. jest swietna.
Ładne zdjęcia, nie przepadam za "koncertówkami" - te mi się podobają
pzdr
2 najbardziej mi podchodzi.
Dziękuję za odwiedziny i komentarze