Zmień nazwe pliku JPG zanim wrzucisz na serwer i będzie ok :wink:
Wersja do druku
Ale ja mam 1.jpg i tak dalej tylko nie wiem czy u was to widać? Może popełniam jakiś błąd?
Ja zanim wstawię, piszę numer i potem wstawiam, robię z IMAGIESzeka, czy jak mu tam.
Poprzednie zdjęcia są ładnie ponumerowane ...
Te dwa ostatnie już mają nazwe ...
No i żeby nie było :wink:
Zdjęcie z Szanghaju jest ekstra ...
Widoki rewelacyjne ... tylko pozazdrościć ...
A co na tym zdjęciu tak mało kontrastu ?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Imageshack.us często sie wysypuje ...
Dlatego z niego nie korzystam ...
Wtedy kiedy potrzebny to nie działa :roll:
Aaa... no bo te dwa ostatnie podpisałam ale poprzednie numerowałam.
To numerowałam , czy nie numerowałam?:lol:
Tak lepeij?
Wanilia teraz wiele lepiej ;). A zdjecia od 5 do 9 świetne !!!
świetny wątek !!! niektóre fotki powalają na kolana... :grin: Pięknie.
Gratuluję!
Dawno mnie tu nie było. Zdjęć wlepiłaś co nie miara ;)
Łódki Van Gogh'a - świetne. Parasolki komentowałem już w galerii - uciachał bym górę , MZ nic nie wnosi. To samo tyczy się foty z rowerami - ciachał bym tuż nad głowami ludzi w tle. Świetny wątek - fakt
Ostatnie świetne, takie "bombeczkowe" ;-)
Czemu wy jeszcze nie śpicie? :wink:
Kilka dni nieobecności na forum i człowiek ma ogromne zaległości. Od mojej ostatniej wizyty przybyło w tym wątku sporo świetnych zdjęć.
Bardzo ładne kolorki na tym ostatnim :)
A gdybys tak uwadatnila szczegoly na focie,nie bylo by lepiej?
Tak w tym kierunku.Na orginale to lepiej wyjdzie,bo ten troche lekki jest.
Często tu zaglądam, miejsca uchwycone na zdjęciach, ech ... tylko pozazdrościć :).
Dziękuję za dowiedziny.
Lucca jak zawsze bardzo trafne podpowiedzi, czym potraktowałeś to zdjęcie?. Widzę że chyba też filtr wybrałeś inny na niebo? Bałam się takiego nienaturalnie niebieskigo koloru, tym bardziej że z niebem to troszkę kombinowałam :wink: ( i gdyby się tak mocno przyjrzeć to kilka pikselków by mnie zdemaskowało), ale jeśli taki spec nie zauważył, i kilku innych naprawdę zacnych gości to dziś lampkę winka pod to se trzasnę, jestem wniebowzięta:mrgreen: Pzdr!!!
W przerwie fotek z Chin wstawię coś zupełnie innego.
Taka zabawa kolorami.
Pomysł bardzo dobry, świetne kolory i naprawdę udany eksperymenty. Jestem "za!". Mam tylko jedno "ale". Proszę - wywal tą obrzydliwą fioletową ramkę;)
Ależ ona jest kontynuacją zamysłu! To jak kropka nad i! :wink:
Się cieszę:mrgreen:
Ciekawy kadr.
Ostatnia fotka- ciekawy eksperyment, przedmiot i "mocna" kolorystyka
Eksperyment zdecydowanie udany - podoba mi się. Tylko za Wujkiem po co ta ramka????:D
Dziękuję za oceny.
Pamiętacie takie klimaty na starych pocztówkach? Przy obróbce jednego ze zdjęć- w którym zawiodło światło, a które z takich czy innych względów podobało mi się, odkryłam , że bawiąc się suwaczkami można uzyskać efekt, który moim zdaniem do tematyki starych aut bardzo pasuje. Taka stara podkolorowana pocztówka. Oto efekty moich prób. Co wy na to?
a my na to: świetnie!
I ja też dodam: świetnie. Ładne kolory, ładne zdjęcia. Zazdroszczę trochę Twojej umiejętności robienia ładnych zdjęć na wakacjach. U mnie robienie zdjęcia to powolny proces, nie mam takiej, jak Ty, lekkości. Zazdroszczę, powiadam.
W pierwszym przeszkadza mi ściety samochód, kolory zaś na b.wysokim poziomie.
Jak lubisz sie bawic suwaczkami i odkrywac nowe formy,to moze bys Mappingiem sie zainteresowala.Moze Ci sie spodoba.
To tak w tym kierunku by szlo.Nie pisze tu o pseudo HDR i mapping tylko o samym Tone Mapping.
Lucca- pierwsze super, w drugim efekt fajowy tylko kolory trochę uciekły ale ciekawy eksperyment. Napisz mi tylko Dużymi Literami :wink: jek to będzie po polsku ? Mam Ps po polsku i nie wiem które to "tone mapping"?
Dzięki Lucca, studiować postudiuję, ale nie da się wszystkiego na raz. Czeka na biurku kilka czasopism- muszę poćwiczyć tutki :-) HDR to pewnie głębsza woda, więc może jak zajrzę to odłożę na potem. Tak szybko Paryża nie zbudowano:)
Czasem muszę mężowi ugotować obiad, kwiatki w domu już poschły:wink::lol:
W ogrodzie posadziłam roślinę wabiącą motyle- od kilku dni kwitnie- oto pierwszy owoc moich łowów :)
A cóż to za roślina która tak skutecznie wabi motyle :lol:
Dziś "ganiałem" za podobnym motylem niestety był szybszy :twisted:
A Tobie sie udało i bardzo ładnie wyszło ;)
Podoba mi sie :)
Samochody świetne. Z zamieszczonych tutaj zdjęć, można by wydzielić niezły wątek "motoryzacyjny". Co do obróbki to osobiście wolę pierwotną wersję.
Motyl też niczego sobie.
PS:
Stwierdziłem kiedyś, że dobrze byłoby sfotografować motyla w locie. Póki co jeszcze mi się ta sztuka nie udała.
A to ta roślinka co ją widać w tle- Budleja- krzew. Mam w ogrodzie jeden duży okaz około 2m i dwa na razie małe. Zasadziłam w wygodniejszym do fotografowania miejscu.:) Wczoraj na tym wielkim krzewie było około 20 "paziów" królowej i kilka innej maści w jednej chwili.
dziękuję za odwiedziny :)
Smerf dziękuję za miłe słowa :)
Coś cisza w sezonie ogórkowym nie ma ruchu :cry:
Dla wszystkich cieszących się wakacjami: palemka:wink:
Zdjęcia z podróży jak zwykle na poziomie, ale motylek był b.miłym zaskoczeniem - bardzo dobre makro.