O_o
Aleś zaszalał zmianą klimatu...
1. całkiem całkiem,
2. hmm jakbyś ostrość przestrzelił, a i GO takie nijakie
3. kompozycyjnie brakuje jednej postaci :D Albo przesunąć środkową bardziej na środek?
Wersja do druku
O_o
Aleś zaszalał zmianą klimatu...
1. całkiem całkiem,
2. hmm jakbyś ostrość przestrzelił, a i GO takie nijakie
3. kompozycyjnie brakuje jednej postaci :D Albo przesunąć środkową bardziej na środek?
następne z wczoraj
VonGregorius, a jak Twoje foty stamtąd ?
a to jest reklama ;)
i next z Caroline
Nawet kilka mi wyszło tylko brak zgody na publikację :/ Ostatnia sesja Carolci: Karolina jak zwykle niesamowita, fotki dobre ale mam wrażenie że "puste", tzn.: mimo bardzo odważnego stroju wydaje się być jakaś zazgubiona w kadrze. Zaznaczam że to moja opinia :)
pozdrawiam
vG
dzisiejsza eksploracja w rejonie byłych zakładów URSUS w Lublinie i bocznicy kolejowej. Budynek pralni PKP
1. mapka miejsca które eksplorowałem i widok ogólny budynku
2.bojlery
3. pomieszczenia pralni
4.
5.
6.
7. detale
8.
Dwie ostatnie fotki ciekawsze i poszedłeś w dobrym kierunku kierując sie w takim obiekcie na detale, ale nie zabardzo wyszło.
Fotki Karoliny wcale mi sie niepodobaja.
Caroline :mrgreen: - wszystkie uber, prócz tego gdzie ostrość się rozjechała.
Ostatnia seria wygląda, jak zdjęcia z dokumentacji śledztwa w sprawie dewastacji obiektu :| Mnie się nie podoba.
ciekawe, czy ktoś zadał sobie choć odrobinę trudu by przeskalować zdjęcie z setu z Caroline, to uważane za podobno nieostre.
o takie jedno - "Razem":
Bo chodzi o to aby patrzeć w jedną stronę... ;)
Udane to ostatnie.
Para wyłowiona z tła małą GO jednoznacznie przyciąga uwage patrzącego.
Tonacja jest dość niezwykła, niemniej bardzo pasuje do tematu.
Para świetna, wspaniale to wypatrzyłeś. Moment też doskonały..
minireportaż z oczekiwania na autobus z Kazimierza do Lublina w niedzielę:
Dżemski - zawsze zastanawiałem się dokąd one po "pracy" w Kaziku jadą, do Lublina, czy do Puław. Fajnie je zaobserwowałeś.
A one jadą do Opola Lubelskiego :) Pokonwersowałem sobie chwilkę z nimi :)
I co Ci wywróżyły ?? ;)
nic, pogadaliśmy ot tak
przy okazji posłuchałem jak jedna z Pań po romsku obsuwa pozostałe, że za mało zarobiły ;)
razem przez życie iść (sprzed około 2 godzin)
liście lecą z drzew....
Bardzo podoba mi się tonacja Twoich zdjęć. Napisz kilka słów jak ją osiągasz, ale to pewnie alchemia nieosiągalna dla mnie.
to kilka kliknięć w Ulead Photoimpact. Konwersja w Brownie w VirtualPhotographer i nałożenie na warstwę brownie koloru. Ta kolorystyka ma nawet nazwę :) Zwie się Cappuccino.
ostatki...
Dzięki, ale to i tak dla mnie magia. Przy następnej okazji Olkowego spotkania może by tak z kilka godzin na warsztaty w PS, Gimpie i innych cudach przeznaczyć? Ale musiałoby padać, grzmieć i zabraknąć paliwa:)
Pewnie, czemu nie, ale ja to cienki jestem. Willow32 za to wymiata :)
od razu cieplej
Świetne fotografie. Kolejny raz wraca dziś do zdjęcia "razem iść przez życie"
Pani Maria. Mieszka na Os. Słowackiego w Lublinie praktycznie od początku, czyli ponad 30 lat. Ostatnio podupadła na zdrowiu i ma problemy z chodzeniem. Siada sobie na ławeczce i odpoczywa, czasem porozmawia z przechodniami. Przejdzie kilkadziesiąt metrów i znów siada na ławeczce. "Piękne to nasze osiedle" mówi i "mamy najpiękniejszy kościół w Lublinie". Rozmawiamy siedząc przed kościołem. (zdjęcie w wersji 2, dla pewnego Marudy, bo a nuż stwierdzi, że znów moje kolory wypaczają człowieczeństwo ;) )
Jedynka rulez, nie wiem czy tak mówią młodzi, ale to miałem na myśli! Po zastanowieniu przepał widzę na głowie.
to przez lekką dyfuzję na krawędziach ;)
A je..ał pises dyfuzję na krawędziach. Kogo to dzisiaj obchodzi?
Wiesz Piotruś, są ludzie którzy nie widzą głębi i przekazu, a czepiają się pierdół. Dla nich takie zdjęcie jest na minus, bo technicznie gdzieś tam kuleje. A to kawałek kapelusza, a ro worek pod okiem, a to odklejająca się gdzieś tapeta, czy też prześwietlenia. Nie każdy musi czuć, więc mnie to nie przeszkadza, że komuś się nie widzi przepał (tu w oryginale nie ma, żeby uzyskać tą jasność/kontrast podbiłem oryginalną fotę o 1.35 EV) :)
Dzemski, ostatnie ludzikowe trafiają precyzyjnie w mój gust. Takich poproszę więcej....
I tak trzymać!
Miło mi, że Wam się podoba. Jeszcze trochę z wczoraj mam, więc sukcesywnie będę je dodawał.
Dawaj, nawet do bólu!!!!!
Ostatnie bym kadrował w poziomie, bo pani patrzy gdzieś w sina dal i więcej prawej ładnie by to podkreśliło...
No i ta laska niby po skosie, ale bardziej w poziomie niż w pionie i z kadrem się gryzie.
stałka nie pozwala na zbyt wiele ;) trzeba szybko myśleć. Ostatnie sfotografowałem z Jupitera 200/4 (czyli 400mm).
Julek na osiedlu swojego imienia :)