Swietna ta wizyta w PKP, ciekawe zdjęcia, jak to mówią z klimatem :) Dobra robota. Pasi tu b&w i szum.
Siena tez niezła :) jakby mi tak ktoś auto potraktował, siedziałbym za mord w afekcie :)
Wersja do druku
Swietna ta wizyta w PKP, ciekawe zdjęcia, jak to mówią z klimatem :) Dobra robota. Pasi tu b&w i szum.
Siena tez niezła :) jakby mi tak ktoś auto potraktował, siedziałbym za mord w afekcie :)
za dr_feelgood :), od siebie jeszcze dodam że masz bardzo dobre oko do wnętrz, rzeczy i umiesz je przedstawić :wink:
Kolejowe fajnie się ogląda, wracaj tam wracaj trzeba być sprytniejszym niż dyspozytor albo ochrona:).
Ktoś musi dążyć wielka sympatia właściciela paliaka.
Z kolejowych co zaciekawiły to 103- kocioł parowozu, 104 przód parowozu, 105- widok z okienka pomocnika bo maszynista miał prawe okienko, 109- zaczep wagonu, 112- kokpit spalinówki. Na aucie ktoś się wyżył bo nie odda jak właściciel daleko.
Dzięki, dzięki za Wasze opinie. Do PKP wrócę. Najprawdopodobniej w niedzielę. Wówczas mniejszy ruch i mozna robić fotki "z nienacka" :mrgreen:
Troszku ich za dużo, ale ciekawy materiał przedstawiłeś.
Pzdr
No wiem ze duzo, ale tez trochę postrzelałem, zanim mnie ustrzelił dyspozytor :mrgreen:
117. dla Wiejo - widok z drugiego okienka - maszynisty :)
Załącznik 16027
118.
Załącznik 16029
119.
Załącznik 16030
120. Para buch.. koła w ruch..
Załącznik 16032
No i to by było tyle na razie. Następnym razem skupię sie na detalach.
Topologię terenu juz znam i wiem gdzie sie mozna przyczaić :)
o taaak, 119 potega :) dobre dobre
Temat świetny ale za mały budżet miałeś. ;)
W sensie czasu oczywiście.
Jest parę fot ciekawych ale to nie jest jeszcze to co tygrysy lubią najbardziej.
Życzę zdobycia odpowiednich środków,na zrealizowanie tego ambitnego planu. :)
pozdro.
119 bomba :grin:
103 świetne.
Z pozostałych kilkunastu wybrałbym dwa, trzy najlepsze.
Pewnie gdzieś tam są:-).
pozdrawiam
Nie mogłem sie powstrzymać by się nie pochwalić zakupami :) fotka mojego najmłodszego dzieciaka, dzis podczas mega szybkiego testu matówki z klinem i OM50/1.4. Głebia wręcz papierowa co widać.
121.
Załącznik 16089
Cały tata ! :D
121. Pięknie uchwycone :), mimo papierowej GO ;)
ps.fajnego masz synka :)
Wypatrzone dziś podczas spaceru, koło pomnika Igloopol-u...
122.
Załącznik 16224
gratuluję synka :grin: bdb model :wink:, fotka synka bardzo fajna
zakupy zrobiłeś teraz podpis edytować trzeba :grin::grin::grin:
Temat PKP - dzisiejszy ciag dalszy:
123. Bramki
Załącznik 16234
124. Całusek
Załącznik 16235
125. Kółeczka
Załącznik 16236
126. Korytarz
Załącznik 16237
127. Mordeczka
Załącznik 16239
128. Pod lokomotywą
Załącznik 16244
129. Poturlamy sobie ?
Załącznik 16245
130. Semafor
Załącznik 16246
131. Smarowniczka koła
Załącznik 16247
132. Śruba
Załącznik 16248
133. Tabliczka
Załącznik 16253
134. Wagonik
Załącznik 16254
135. Zębatka
Załącznik 16255
136. Zwrotnica
Załącznik 16256
No i to by był moi kochani koniec tematu PKP. Za usterki przepraszam, co złego to nie ja:-P, zapraszam serdecznie do komentowania.
P.S.
Juz szukam kolejnego tematu. Apokalipsa wkrótce :mrgreen:
Przejrzałem Twą kolejową wizję. Świetnie przedstawiłeś potęgę, moc i twardość maszyn na szynach np. 119. Ugryzione zębem czasu, nie straszne im syberyjskie mrozy- takie gniotsia nie łamiotsia.
Pozdrawiam.
Igloopol świetnie pokazałeś,gdyby tak jeszcze włóżyc coś kojarzącego się z zimą do wózka...np.gęś mrożoną albo najlepiej jakiegoś eskimosa lokalnego. ;) :D
Foty z lokomotywowni ciekawe,na kilku ujęciach nie potrzebnie wywołałeś w BW,mz.
Lubię bardzo ten temat ale podany w trochę innym sosie - mniej dokumentalnym a bardziej nastroyovym. :)
pozdro.
W poszukiwaniu nowych tematów.
Dziś znalezione gdzies za tarnowem:
Niedomickie Zakłady Celulozy, czyli...
nadciaga totalny kataklizm.
To tylko wstęp.
137.
Załącznik 16272
C.d.n.
Seria kolejowa bardzo ciekawa a fota z Niedomic świetna. Nawet nie wiedziałem, że całkiem niedaleko mam takie klimaty...
Za 117 wielkie dzięki. To jest widok z kierowniczego stanowiska w lokomotywie. Pamietam to z bardzo starego filmu. Z kolejowej serii zdjęcia z warsztatu, bramki, kółka, zębatki, lokomotywowy całus bardzo na tak. Pachną koleja na kilometr i o to chodzi. 121- portret dziecka pomimo wąskiego cięcia ma klimat którego wyrazem są ciekawe oczy. Nie znam dokładnie sytuacji ale słyszałem o upadku Iglopolu i na Twoim zdjęciu z pustym wózkiem o ile to prawda do wymownie przedstawione. 137- gruz i tylko komin pozostał po zakładzie w którym toczyło się kiedyś życie i produkcja. Smutny obraz rzeczywistości.
Cześć
Ta ostatnia fota nie bardzo mi się widzi. Ostrość, większy kontrast +B&W i to powinno być to MZ ;)
pzdr
Dzieki za komentarze.
Igloopol upadł. Ten pomnik przypomina czasy świetności. Była propozycja obecnej władzy by usunąć ten relikt. Bunt ludzi naszego osiedla którzy pamietają, ile zrobił dla nich ówczesny burmistrz Brzostowski który był ojcem Igloopolu i dzieki któremu powstało nasze piękne osiedle, spowodował ze obecna władza usiadła mocno na "d**ie" trzymając sie stołka by nie spaść. I chwała mieszkańcom za to.
Koniec OT.
Zaczynam serię które zapoczątkowało zdjęcie poprzednie - Niedomickich Zakładów Celulozy (z których za czasów komuny mielismy gustowniczy papier toaletowy z pieknym logiem zakładu - notabene nie mogę tego loga nigdzie znaleść obecnie w sieci)
c.d.
138.
Załącznik 16292
139.
Załącznik 16294
140.
Załącznik 16295
141.
Załącznik 16296
142.
Załącznik 16297
c.d.n.
c.d.
143.
Załącznik 16298
144.
Załącznik 16299
145.
Załącznik 16300
146.
Załącznik 16301
147.
Załącznik 16302
Na razie tyle, zachowam cykl 10 zdjęć dziennie, byście spokojnie mogli sobie pooglądać i skomentować. Reszta jutro.
Zapraszam !
Widzę ze temat sie chyba nie przyjął. Czyli gnioty.pl ?
Wrzucam kolejne, jesli przejdzie całość bez echa to dam sobie siana z reportażem z róznych miejsc w tym watku, a wrzucał będę tylko wybrane kadry.
148.
Załącznik 16329
149.
Załącznik 16330
150.
Załącznik 16331
151.
Załącznik 16332
152.
Załącznik 16333
C.d. z poprzedniej strony
153.
Załącznik 16334
154.
Załącznik 16335
155.
Załącznik 16336
156.
Załącznik 16337
157.
Załącznik 16338
Zapraszam do komentowania całosci serii , jak i wybranych elementów.
Seria "kolejowa" zdecydowanie lepsza, z pozostałeych to podoba mi sie 139. Mysle, ze jakbyś na fotce 154 wyciągnął ludzika na 1-szy plan z kawałkiem bocznej ściany byłoby lepiej.
Pozdr :)
Bardzo przygnębiające foto reportaże. Odbiór ich pomimo, że nie jestem z tym zakładem w jakikolwiek sposób związany woła o pomstę.
No to nieśmiało kolejna porcyjka:
158.
Załącznik 16452
159.
Załącznik 16453
160.
Załącznik 16454
161.
Załącznik 16455
162.
Załącznik 16456
No to tradycyjnie - zapraszam do opinii.
Niezly industrial. 154 cos ma w sobie demonicznego
161 - Ring :) mogłeś tylko trochę pozamiatać ;)
pzdr
Dzięki za wpisy, teraz dla odmiany cos w kolorach i całkiem z innej beczki.
Wzory i wykroje, czyli jak rysuje OM50/1,4
163.
Załącznik 16743
164.
Ostatni także do oceniania w galerii.
w ostatnim reportażu MZ lepszy klimat byłby w BW ale ja się nie znam :wink:
dwie ostatnie bardzo sympatyczne :)
Seria fabryczna niezły klimat, rozdzielnie elektryczne najbardziej.Może popracować nad nimi aby były bardziej odrealnione.
bardzo ciekawa industrialowa seria, powiem Ci szczerze, że mnie natchnąłeś aby pojechać do pobliskiej opuszczonej fabryki i też poszukać podobnych ujęć :D
...gdzie diabeł nie może tam fotoamatora pośle ;)
Mieszko, jak ja Cię proszę.. nie cytuj fotek :mrgreen: