witam :) fotki same w sobie bardzo mi sie podobają... szkoda ze nie trafiłes na super pogode bo podobnie jak w wielu moich przeszkadza mi tu zlewanie sie szczytow z niebem... ;) No ale Ty masz o wiele blizej gór... :) Pzdr.
Wersja do druku
witam :) fotki same w sobie bardzo mi sie podobają... szkoda ze nie trafiłes na super pogode bo podobnie jak w wielu moich przeszkadza mi tu zlewanie sie szczytow z niebem... ;) No ale Ty masz o wiele blizej gór... :) Pzdr.
Witam. Obie fotki bardzo fajne lecz mimo wszystko bardziej podoba mi sie fotka nr. 2. Na 1 fotce to niebo strasznie biale. POZDRAWIAM
obie panoramki fajne ;d
a ta druga to taka nowatorska :D pionowa
Pozdrawiam
No właśnie, ta druga panorama dość nietypowa :) I zdecydowanie lepsza od pierwszej.
Pozdrawiam
Wodogrzmoty Mickiewicza w drodze do Morskiego Oka
ExposureTime - 10/200 seconds
FNumber - 8.00
ExposureProgram - Aperture priority
ISOSpeedRatings - 50
MeteringMode - Multi-segment
FocalLength - 12.70 mm
U Know What 2 Do :wink:
Z panoram druga bardzo ciekawa. Pierwsza tez mila, ale niebo pali.
Wodogrzmot - bardzo mi sie podoba! Jednak przesunalbym kadr troszke w lewo, tak by strumyk zaczynal sie w rogu fotki, a i lewa odnoga wodospadu zmiescila sie w kadrze cala. A ostrosc i kolory - max!!!
WOW !!!! Jestem znowu pod wrazeniem :> Fotka siuper. Bardzo fajny efekt plynacej wody. Kolorystyka the best i orstrosc tez. To jest moje skromne zdanie :> POZDRAWIAM
@vodnik
Widze,ze ostatnimi dniami przecieralismy prawie te same szlaki,byc moze nawet gdzies sie mijalismy.
Mam bardzo podobne ujecie Wodogrzmotow Mickiewicza,ale gdzie mi do Twojego.
@vodnik (Wodogrzmoty Mickiewicza)
Twoje zdjęcia są, jak zwykle, tak dopracowane w szczegółach, że trudno by było do czegoś się przyczepić :) . Piękna kompozycja i nienaganne technicznie.
Piękne.
Używałeś statywu, czy poradziłeś sobie w jakiś inny sposób?
Pozdrawiam
Dziekuje bardzo za mile slowa.
@Kregon ciezko bylo tak skadrowac, bo zdjecie z reki robione oparte miedzy dwa szczeble barierki i dalej juz sie nie dalo, a utrzymac aparat 1/20 s przy zoomie 12.7mm jest dosyc ciezko. Po prostu nie byloby punktu podparcia.
@chivas nikogo o twarzy podobnej do Twojego avatarka nie spotkalem na szlaku (i chyba dobrze, bo moja psychika moglaby na tym ucierpiec). Wrzuc swoje foto, chetnie je zobacze, moze jakis lepszy kadr wypatrzyles.
@No-shadow Kick punkt podparcia o barierki.
Tutaj dwa pozostale wodospady a raczej strumykospady :). Oba napotkane w Dolinie Strazyskiej wykonane z reki.
1.
ExposureTime - 10/250 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 200
ExposureBiasValue - -0.30
FocalLength - 13.40 mm
ExposureMode - Manual
2.
ExposureTime - 10/100 seconds
FNumber - 5.60
ISOSpeedRatings - 50
ExposureBiasValue - -0.30
FocalLength - 9.90 mm
ExposureMode - Manual
U know what 2 do 8)
@vodnik
Uleglem Twoim namowom i wrzucilem swoja fotk.Kadr troche szerszy ,ale niestety moja fotka jakoscia niedorownuje Twojej.
@chivas swietny kadr tego "Wodogrzmotu", i nie wiem czy nie lepszy niz moj. Dla poprawienia efektu moznaby wyostrzyc po zmniejszeniu i ewentualne zrownowazenie poziomow.
Widze ze pozostale dwa wodospadziki nie przypadly Wam do gustu, wiec moze troszke z innej beczki:
1. Gora, ktorej chyba nikomu nie trzeba przedstawiac - Giewont
2. Widok na zachodnie szczyty z nad Morskiego Oka - od prawej Mnich
3. Giewont o zachodzie slonca - widok z Zakopanego
4. Kasprowy Wierch o zachodzie slonca - widok z Zakopanego
Sądzę, że raczej już wszystkim znudziło się zachwycać każdym Twoim zdjęciem :) . Po prostu wszystkie są bardzo dobre i trzeba by powtarzać stale te same komplementy. Naprawdę podziwiam staraność wyboru motywów i doskonałe dopracowanie techniczne wszystkich zdjęć (nie tylko w tym temacie).Cytat:
Zamieszczone przez vodnik
@vodnik
Dziekuje za delikatne potraktowanie.Gdzies juz wczesniej pisalem,ze nie jestem zwolennikiem obrobki zdjec.Zdaje sobie jednak sprawe,ze to jest podstawa w obecnej fotografi cyfrowej(i chyba nie tylko)
Kurcze, co zoom to zoom. Kasprowy z Zakopca :shock: nieźle.
Naprwdę jak dla mnie to te fotki są bez zarzutu. Super.
Pozdrawiam.
PS. co ten filtr gwiazdkowy daje?
@wrocek chyba masz racje :oops:
@chivas w przypadku gdy prezentujemy na forum zmniejszone foto, wyostrzenie po zmniejszeniu jest wymagane, bo w procesie zmniejszania ostrosc leci na leb na szyje, mimo bardzo zaawansowanych algorytmow Bicubic albo Lanchos.
@marekfe co do filtra efektowego gwiazdkowego pisalem o nim tutaj
@vodnik
O.K.postaram sie poprawic nastepnym razem.
Filtr gwiazdkowy daje efekt podobny do zastosowania f11 tyle ze wymaga to długiego czasu w nocy no i statywu :)
Dzięki. Całkiem fajna sprawa taki filtr.
Pozdrawiam.
A oto kogo mozna spotkac na tatrzanskich szlakach:
1.
2.
Mialem pecha ze nie zdazylem ustrzelic jelenia, ktory wyskoczyl mi na droge 15m przed autem, porozgladal sie, zmierzyl mnie wzrokiem i zwial. Szczesciem bylo ze nie spotkalem niedzwiedzia brunatnego ("niedziwiedz to nie mis" - hasla panujace w TPN), chodz nie ukrywam, ze bylo slychac ryczenie niedziwiedzi w dolinach.
Ot takie makro ustrzelone na szlakach gorskich:
1.
2.
U know what 2 do.
Swietne te fotki, mnie strasznie spodobalo sie zdjatko kropel wody na lisciu, POZDRAWIAM
Fotka jest SUPER!!! Tez kiedys próbowałem uchwycić pioruna ale nie udało mi się,lecz będę jeszcze próbował.
@RHans hehe widze ze zaczales od pierwszej strony mojego watku :) No to przed toba jeszcze 19 stron z roznymi zdjeciami i komentarzami. Milego ogladania.
Zdjęcia lisa fajne, chociaż na drugim trochę tego ogona szkoda.
Z kropelek to 2 zdjęcie jest lepsze, na 1 rozprasza mnie zamglona ulica w tle.
Odnośnie kropelek. Jak się ma szczęście i dużo umiejętności to można z tego zrobić kapitalne fotki.
Zdjęcie 1 ciekawe, głębia ostrości wręcz idealna, chociaż kropla trochę się gubi w tym tle. Gdyby nie była w mocnym punkcie ciężko było by ją wyłowić z tego zdjęcia. Za to druga fotka świetna.
Pozdrawiam
Mi bardzo sie podoba makro nr 1. Kropelka na gałązce drzew iglastego :D
Super. Bardzo mi sie podoba GO :shock:
Kondi napomknal cos o zwierzakach w jednym ze swoich watkow, wiec oto moj siersciuch w kilku odslonach:
1.
2.
3.
Powrot w gory niedlugo nastapi...
4.
5.
6.
7.
Lessi wróć. Wszystkie fotki fajne, kadry fajne tylko ciutenke monotonne. Moze jakies z gór ? Smiga z Toba po szczytach :):)?
Ja swojego też na forum "wrzucę" tylko muszę zdjęcia obrobić.
Zdjecia Ladne. Fajne kadry i ogolnie - zreszta jak zawsze :> A no i tak na marginesie fajnego masz psiaczka :)
hehe to samo pomyslalem Lessi wroc
nie no jak to przeczytalem to mnie niesmak wziol, i ogolnie balem sie tu zagladnac "Vodnik prezentuje - swojego sierściucha :)"
dobrze ze chodzilo o psa
fotki ciekawe, ale stac cie na wiecej ;]
Pozdrawiam
Krótko, moje odczucie: 1 i 3 mi się nie podobają, natomiast reszta ładna. 2 najlepsze :)
Pozdrawiam
Ladny psiaczek, a co do fotek do 2 jest swietna, POZDRAWIAM
Jak widac - stara ramka wiec i stare zdjecia - jedne z pierwszych. Gdzies nowsze juz mam, ale jeszcze nie obrobione. Moze sie kiedys wyrobie i wrzuce.
@kondi, nie smiga po gorach. Ta rasa ma bardzo slabe nogi, i maja problemy z chodzeniem juz w wieku 8-9 lat.
@DraXan co za perwersja ....
Teraz juz wiem, dlaczego kobyłka sąsiada wiecznie leży :wink: :wink:Cytat:
Nic na to nie poradze, ale sam do tego zmusiles :D tematemCytat:
Pozdrawiam