Mnie też się wydaje, że lepiej :)
Wersja do druku
Mnie też się wydaje, że lepiej :)
Świetne 23 - baaardzo mi się podoba.
Dobre 24 - przeszkadza mi tylko ta barierka - może kadr do kwadratu?
Pozdrawiam
ps. Co do wydłużenia czasu - niskie ISO, filtr szary (jak najciemniejszy) - ale nie wiem czy w słoneczny dzień wydłużysz aż do sekundy. Mój znajomy eksperymentował ze szkiełkiem spawalniczym - za grosze kupił je gdzieś, później włożył w oprawkę po jakimś starym uv i focił. Trochę spadła jakość, ale w słoneczne dni wyciągał czasy rzędu kilkunastu sekund (chyba - może ciut mniej, albo więcej?) - on używał tego do krajobrazów.
dzięki z a radę, ale szary nie znaczy neutralny - z tym szkiełkiem z maski spawalniczej :) niezły patent, szkoda tylko, że traci na jakości. Naoglądałem się ostatnio zdjęć niejakiego Aleksieja Titarenko - seria pt miasto cieni i chciałem popróbować czegoś w tym stylu. Niestety nie wrzucę linka, bo na sieci nic nie znalazłem, jestem szczęśliwym posiadaczem jego albumu. A co do filtra możecie polecić jakiś konkretny?
Podoba mi się 24. Przypomina wejście do jakiejś "zabawolandii".
pozdrawiam
raz jeszcze dzięki za komentarze
a teraz coś z zupełnie innej beczki ...
29, bardzo pomysłowy i dobrze zakomponowany kadr.
Dwa poprzednie nudne.
Za Olerykiem... Chociaż może bez "bardzo"
28. - może i nudne ale - a. lubię takie miejskie zakamarki, b. jak zwykle ciekawa kompozycja
29. Bruk, kolorki, plus element ludzki z lekka odrealniony - całość całkiem, całkiem :)
27. Patrzę na pomnik, patrzę na budynek, myślę "o co chodzi?"
28. Mnie również "pociągają" takie zakamarki. Może być. Zwiększyłbym kontrast.
29. Najlepsze z trójki. Czy tez rozciągnięty cień po prawej to noga? :D
Witam
3 - ciekawe i szkoda, że pani trochę ginie w mozaice kostki brukowej.
10 - bardzo mi się podoba ta fotografia. Skromna, bez zbędnych elementów. Nie będę się rozpisywał, bo sporo osób zrobiło to już przede mną.
14 - moim zdaniem ciekawe zdjęcie. Trochę takie "plakatowe". Może nie przejdzie do historii ale uwagę mojej skromnej osoby przyciągnęło.
17 - fajne, te tumany kurzu czy dymu robią atmosferę. Poza tym jest to widok raczej niecodzienny.
23 - bardzo mi się podoba. Relikt przeszłości pozostawiony sam sobie. Może faktycznie za pomocą kadrowania warto byłoby wyciąć ten budynek po prawej stronie, ale gdyby nie sugestia to pewnie nie zwróciłbym na niego uwagi.
26 - sympatyczne i dynamiczne. A poza tym roześmiane dzieci zawsze i u mnie budzą uśmiech.
Ostatnia seria jakoś do mnie nie trafia, choć barwy bardzo fajne.
To takie moje laickie i komentarze.
Pozdrawiam