Ustawisz sobie lepiej ;)
Wersja do druku
No i się postarali! Zapowiada się ciekawie, aczkolwiek pierwsze wrażenie po obejrzeniu sobie zdjęć scenki na dpr (ale w rawie) mam ambiwalentne. W jpg lepiej albo porównywalnie do Nikona, za to w rawie Nikon chyba jednak ma więcej szczegółów ale ma też morę. Ale biorąc pod uwagę ponad dwukrotną różnicę w cenie to nie ma co narzekać.
Jeśli mowa o trybie 40 mpx, to w Olku nie ma nawet najmniejszego śladu mory.
W którym miejscu?
Tak nieco bardziej od środka kadru...No musiałbym teraz szukać,... a chodziło mi o porównanie tu (zdjęcia trzeba sobie zapisac i porównać oczywiście w skali 1 : 1, a nawey 1:2 (czy 2:1) wtedy bardziej widać różnicę). Jeśli chodzi o morę to niestety w tym porównaniu (mz.) Olek przegrywa zdecydowanie, ale ogólnie jeśli chodzi o szczegółowość zdjęcia, to są bardzo porównywalne.
To tylko moje nic nie znaczące zdanie w tym temacie:)
Morę to ja tam w Nikonie akurat widzę :razz: i to w wielu miejscach obrazka, no chyba że nie wiem co to mora :roll:
Mam pytanie dotyczące RAW w trybie 40mp , czy aby nie jest tak, że w ocenie wizualnej mniejsza ilość szczegółów niż np w D810 czy takim A7r nie wynika z tego, że to nowość i wywoływarka RAW z której korzysta dpr nie do końca sobie dobrze radzi z tym dość nietypowym plikiem?