Jak tak, to będzie może po nowym roku....
ale magia cyferek działa, kilku forumowiczów zmroziły te 7EV a nie 8EV :)
Wersja do druku
Jak tak, to będzie może po nowym roku....
ale magia cyferek działa, kilku forumowiczów zmroziły te 7EV a nie 8EV :)
Witam.
A jaką najszybszą kasrtę CF można wsadzić do aparatu ??
Pojemność to pewnie 4GB :)
Najekonomiczniej w tej chwili, to chyba transfer 20MB pojemność 4GB. Oczywiście można więcej, ale już się tak nie opłaca. Szybsza (40MB) nie przyspieszy dwukrotnie w aparacie (podobno tylko serię wali dalej, ale znacznie wolniej). Większe pojemności są kompatybilne (nie wiem jak 16GB).Cytat:
Zamieszczone przez suhotnik
Tak troszke jak filip z konopi, ale może mi pomożecie.
Pozbywam sie E 300. Kupilem puszke e 510. A do E-300 mam oba kitowce 14-42 i 14-45. Co poradzicie - który sobie zostawić, a z którym puścic E-300?
Maly jest lekki i mniejszy, starsza wersja jest cięższa, większa, ciut wolniejsza - ale solidniejsza i mimo braku socewki ED wydaje sie mieć mniejsze aberracje. Nie wiem co zrobić? Pewnie za 2-3 misiace pozwole sobie na 14-54, ale do tego czasu zostaje z kitem.
IMHO 14-42 zostawić.Cytat:
Zamieszczone przez Adrian
Również radzę zostawić ten nowszy.
Nawet jeśli ni sprawuje sie pepij pod światlo to ma szybszy AF.
I nieco ostrzejszy w rogach...
Jak i tak chcesz niedługo zmienić, to może praktycznie podejść i zostawić ten, który potem osobno będzie łatwiej sprzedać? Niestety nie wiem, który to będzie.
A nie patrząc w przyszłość, to ja bym mniejszy i szybszy zostawił. Większy dylemat by był gdybyś miał dwie wersje 40-150 ;)
Dzięki serdeczne koledzy. U mnie był remis ze wskazaniem na 14-45. Troszkę próbnych porobię i wybiorę. Przyjrzę się ostrości w rogach.
40-150 mam ten starszy i tu dylematu nie ma. Nie porównywalem z nowym, ale stary jest jasniejszy. Fotki też "żyleta" :D
14-42 jest dedykowany do E-510 wiec pewnie ten lepiej pasuje.